Velős csontot hogyan kell elkészíteni? (tudásbázis)
Érdekesen fogalmazol :)))
A velőscsontot a hússal együtt (vagy csak a csontot) tesszük fel hideg vízben főni. A csont velős részére szórj sót (ha kétoldalon is van, akkor mind a kettőre) és úgy állítsd bele a fazékba óvatosan (különben sem szabad a húslevest megkavarni).
Ha tudnád, inkább tedd a mélyhűtőbe, és úgy fagyosan kezd el a főzést (hideg vízben), nagyon lassú tűzön.
Tegyél egy tányérba sót és a csontot állítsd bele először egyik, majd másik végével. Így nem fog kijönni.
A hűtőszekrényben nem lesz baja holnapig, ha friss volt.
Sziasztok!
Ma reggel vettem 2 db velős csontot, hogy levest főzzek rá. Lesz valami baja, ha holnapig reggelig a hűtőben van? Csak holnap főzném meg.
Főzéskor a két végét mennyire kell besózni, hogy ne főjjön ki a velő?
Még sosem készítettem, nincs tapasztalatom.
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)