Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún? (beszélgetős fórum)
Azért az nem mindegy, hogy hol vagy tapló mikiegér, a neten vagy az életben :)
Szerinted aki a projektért és a határidőkért felel, annak sosem kell másokkal beszélni, csak ül a kis kuckójában? Vezető fejlesztőként téged fognak kiküldeni a felhasználóhoz, amikor ég a ház, kisgyökszi... Látszik jó nagy tapasztalatod van :)
Stilusodbol itelve "baratocskam", edes egykomam, oregem, haver es meg sorolhatnam a jelzoket, te sem vagy a hidegver es a targyalokepesseg csucsa.
Latszik, hogy fogalmad sincs sem a fejlesztoi munkarol, sem arrol, amirol beszeltem. Ha mar t@plo megmondoember kell, itt vagy te, messzire sem kell menni. Jol megaszondtad nekem es mire mentel vele? Csak a tajekozatlansagodat es a mertektelen arroganciadat arultad el.
Eloszor is egy nagy nyugati tulajdonu szoftverfejleszto cegnel elkulonulnek a szerepek. En fejlesztonek mentem volna oda, csaknem anyanyelvi szintu nemet tudas birtokaban, aki a projektjeert es a hataridokert felel. Nem managernek.
S ennyi elettapasztalat birtokaban mar el tudom donteni, hogy valaki stresszinterjut folytat-e, vagy szimplan kekeckedik, mint most te. Ha elkerulte volna a figyelmedet, masodszorra felvettek volna, de nevetsegesen keves penzt ajanlottak es azt montam, hogy igy nem.
Egyebkent ne vedd zokon "kisfiam" (hogy az altalad annyira kedvelt leminosito jelzoket hasznaljam), de neked is elkelne egy-ket eves hermeneutikai tanfolyam, hogy megtanulj ertelmezni.
"egy vezeto fejlesztonel elsosorban a kompetenciakat nezik"
Óriási tévedésben vagy barátocskám, nem csoda, hogy nem vettek fel.
Felelős poziba csak olyan embert vesznek fel, aki akkor is hidegvérrel cselekszik, ha ég a ház, ha ordítanak vele a telefonban, ha már a kötbérig jutott a dolog, ha meghal az anyja, BÁRMI történik. Ha már télleg nagy gond van, senkinek sem hiányzik még pluszban a kőkemény faszacsávó megmondóember,vagy a sértődős hülyepitsa, aki szerinte vicces szófordulatokkal megpróbálja beégetni a másik felet, meg akinek annyira nem professzionális a hozzáállása a dolgokhoz, hogy egy üzleti tárgyalás, vagy állásinterjú során bunkó módon feláll és elmegy. Egy komoly üzleti környezetben egy ilyen lépés az adott cég számára végzetes lehet.
Mindig az a balfék, aki felidegesíti magát. Megmondtad a magadét, de mire jutottál vele? Semmire.
fura
olyan amugy, mintha ezek az emberek egy masik vilagban elnenek..
Egyszer elmentem, elvileg marketing asszisztensnek jelentkeztem.
Egy bp-i külső kerület nem épp barátságos részén egy emeletes, szinezetlen házba kellett menni.
Az udvaron egy csillivilli új terepjáró, a rendszáma: HAMED-1.
Na itt gondoltam először, hogy meg kéne fordulni.
Aztán bementem, kitöltöttem egy kérdőívet, amire MINDEN választ benne volt az életrajzomban.
Üzletkötői munka volt, és még a termék is ócska. A "főnökön" látszott, hgoy nem ért hozzá, a titkárnőn meg az, hogy a bugyi is leesik róla, ha a főnök ránéz. És a főnöknél ez volt az alap...
Fel akartak venni, ááááááá....
Hatha valakinek segit a kovetkezo korben:
blog.cvonline.hu/2013/tanacsok/5-becsapos-kerdes-amivel-az-interjuztato-csobehuz/3117#utm_source=KarrierPost&utm_medium=mail&utm_campaign=cvo
vicces :)
mennyit ajanlottak erte, kivancsisagbol..?
Jo fej, mit gondolt?
Es hogyan lehet ezek elol kiterni ugy, hogy azert felvegyenek?
;)
Sajnos nem tudni..
Vajon van kozottunk HR-es? :)
Mondasz valamit.
Tesóm Angliában (nő, 40 éves). Mérnök, és most váltott munkahelyet, jobb fizuért (előtte is a szakmájában dolgozott, környezetvédelmi mérnökként).
És a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy hány éves. Nem az számít, hogy 26 éves legyen és 53 kg, hanem hogy tudja, vagy nem tudja. (Mikor jutunk mi el ide. Barátnőmet 40 évesen lapátra tették, szó szerint ezt mondta a főnöke: "Kell a hely az ifjúságnak." Mondjuk írásba ezt nyilván nem adta.)
Multicég pénzügyi osztályára jelentkeztem, behívtak. Előtte is évekig pénzügyön dolgoztam (szintén multinál). A nő kb. 1,5 órát beszélt velem, levelet kellett írnom egy képzeletbeli partner cégnek, megcsináltam. Másnap menjek be, 6 órás tesztet kellene írnom. Bementem, megírtam. Majd értékelik, és szólnak. Én persze folytattam az álláskeresést, ők nem jelentkeztek hetekig, közben elhelyezkedtem, jó állásom lett. Ekkor felhívott az osztályvezetőnő, hogy mehetek. Mondtam, hogy köszönöm, de már elhelyezkedtem azóta. Erre másnap megint telefon, a gazdasági igazgató helyettes hívott, neki is mondtam, hogy már nem aktuális. Utána még legalább 3 levelet kaptam tőlük, hogy mikor tudnék munkába állni.
Mondjuk ebben az a "szép", hogy minden 1994-ben, és nem értem, hogy akkor miért kellett annyit szarozni meg tesztelni. (Most már persze más, sok a munkavállaló, kevés a munkahely, na de akkor nem volt még ilyen rossz helyzet.) Mindenesetre jó állásom lett, nem bántam meg, hogy a másikat választottam.
A korodra nem biztos, hogy feny derul a diplomazas eve alapjan. Az erettsegibol inkabb.
Mivel kint a korukat nem irjak ra a cv-re, ezert a diploma evet sem irjak ra.
Az, hogy valakinek mennyi tapasztalata van..Hat, 18 eves kora utan -vagy elottol is- barki barmilyen munkat vegezhet iskola mellett is.
De ez a forum most nem errol szol.
Teljesen mindegy, hogy ráírod-e a korodat vagy sem. Abból, hogy mikor szerezted meg a dilomá(i)dat, mikor hol szereztél gyakorlatot, pontosan ki lehet kalkulálni.
Elvileg fotót sem kellene rakni a CV-re, mert okot adhat a diszkriminációra, mégis úgy kérik.
Na ez a hatranyos megkulonboztetes! :) Mit lett volna, ha 59 evesen jelentkezel oda?
Amit nem ertek: az orszagban még szokas rairni az oneletrajzra a korunkat. Kulfoldon mar nem annyira, mert nem a korod miatt fogod tudni elvegezni a munkat, stb -hacsak nem ven rokat keresnek. Amikor valaki ranez az oneletrajzra, akkor sok mnden feltunik nekik. Tobbet kozott, hogy hany eves vagy, mi a vegzettseged, tapasztalataid.
Es akkor jon a kifogas: Tul oreg vagy! Nem megfelelo a kepzettseged! Nem eleg hosszu a hajad! Csak 1o ujjad van, a gepiroinknak meg legalabb 12. :)
Ezt akkor nem tudjak? Kell a statisztika?
Mit lehet tenni, ha valaki igy utasit el? Mit lehet tenni, ha felteszi AZOKAT a kerdeseket, amiket nem lenne szabad?
Ti jartatok mar hasonlo helyzetben?
Egyszer brachibol jelentkeztem a Bosch-hoz, tudod, "eletre tervezve." Informatikusnak.
Minden rendben is volt, aztan az utolso alkalommal kozolte velem az interjuztato, hogy nagyon sajnalja, de tul idos vagyok a poziciohoz.
Akkor, 32 evesen.
Megfordult a fejemben a stresszinterju gondolata, am egy vezeto fejlesztonel elsosorban a kompetenciakat nezik, egyebkent sem managernek jelentkeztem.
Attol nem fogom jobban betartani a hataridoket, hogy a manager atyaisten nagykepuskodik.
Akar az volt, akar nem, evekkel kesobb talalkoztunk, mert az egyik baratom,oda akart bevinni fejlesztonek. Ekkor a fo-hulye mar uzletag vezeto, vagy alelnok, vagy a t*kom tudja, mi volt, mar csak vele beszeltem.
Megint akart adni nevjegyet, de mondtam, mar van. Aztan nem alltam meg, hogy meg ne kerdezzem, erdeklik-e meg a bolcseszettudomanyok. :D
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a férjem! Nem tudom feldolgozni magamban a történteket!!!!
- Hiszel az ima erejében? Történtek az életedben csodák?
- Jó dolgok, amik 2020-ban történtek
- Milyen jó dolgok történtek veletek idáig 2011-ben?
- Ha tetszik egy fiu/lány neked, és már történtek dolgok..De nagyon bizonytalan vagy...Mit teszel?..
- Misztikus, ördögi dolgok történtek már veled?