Vega rakott karfiol recept
60 perc
Kalóriaszegény
973 kcal
- 1ek olaj /90/
- 1 kis fej hagyma
- 60g szójagranulátum /215/
- 40g zabpehely /137/
- 820g karfiol /246/
- 100g 12%-os tejföl /135/
- 75g mozzarella /150/
A Vega rakott karfiol elkészítési módja:
A szóját ételízesítős vízben mikróban 5 percig főztem, közben a karfiolt is feltettem előfőzni. Olajon megpároltam a hagymát, kevés pirospaprikával és a kinyomkodott szójával és zabpehellyel pörkölt ízű szószt főztem (ételízesítő, bors ízles szerint). Jénai edényben összeállítottam a rakott karfiolt, egy sor karfiol, egy sor szósz, karfiol, szósz és végül karfiol. A tetejére tejfölt kentem és beborítottam a mozzarella szeletekkel. Addig sült, míg a teteje szép piros lett.
Ez az egész adag 973kcal, a felét sem bírtam megenni ebédre, pedig úgy terveztem, mert az még mindig belefért, de nem sikerült. Igencsak jól lehet lakni belőle.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: iloverunning, 2010. szept. 5. 18:50
A vega rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.