Varrás (beszélgetés)
Alsó szál megvan?
Bár nemtudom az új gépek milyenek
Régi a fórum, de megkérdezem itt is: ismeri-e közületek valaki a régi típusú ágynemű huzatokat? Vastag pamut anyagból, rózsaszín alapra szőtt keskeny fehér csíkok adták ki a kockás mintát. Másik változata a kék alapon szintén fehérrel mintázott.
Az előszobai bejárathoz szeretnék belőle függönyöket varrni, de sajnos a neten nem találok sehol ilyen anyag felhasználására ötleteket.
Családi örökség ez a jónéhány dunna- és párnahuzat, úgy gondoltam, hogy most már felhasználom - a lányomnak tettem félre, még ő tervezett belőle különböző dekorációs dolgokat a házukba (én varrtam volna meg :-)).
Most már itt maradt nekem :-(((
Uram nagymamája kanavászként emlegette, de ezzel a megnevezéssel egész más textilfélét találtam.
itt pl 3 különböző vastagságú van.
lehet, h létezik még többféle is... hobbiboltban anno nekem is csak 1félét tudtak adni, nyilván nekik elég azt tartani, hobbicélra elég egyféle.
művészellátóban gondolnám, hogy van választék.
Sziasztok! Nemezelő tűből van többféle méret is?
Vettem egy kreatív boltban de az eladó csak 1 méretet tudott adni, és nem tudta megmondani van e többféle méret belőle.
Így van, pont elég lesz ehhez :-) Gyorsan elő is vettem, megnézni kijön-e ez belőle :-)
Még egyszer köszi :-)
Köszönöm!!! Ez nagyon állat :-)))
Fehér-sárga alapon nagymintás kacsa van rajta, tegnap kaptuk a függönyt a bátyámtól és mondta, hogy van még egy "kis" (realatívan) maradék anyag varrjál belőle valamit :-))) És nem volt ötletem :-(
A kislányom még csak 4 hónapos, de ezt meg fogom Neki csinálni!!!
Nagyon köszönöm! :-)))
baldahinról nekem hirtelen játszósátor jutott eszembe, hogy arra is jó lenne... ilyen: [link]
vagy tütü, tündérszárny, hercegnőruha. attól függ, mennyi idős a kislányod és milyen mintás a függöny.
Sziasztok!
A kislányomnak szeretnék varrni valamit megmaradt gyermekmintás (átlátszó) függöny anyagból.
A baldahinon kívül más nem jutott eszembe. Kérlek, ha van ötletetek akkor írjatok :-)
Köszönöm!
Esetleg ragasztós közbélést (vetex) lehetne vasalni a textilhez és úgy a vlies (flíz).
Gyerekjátéknál pl. labda működik, hogy merevebb legyen. :-)
biztosan van, de nem tudom mi. esetleg még létezik a hullámkartonhoz hasonló cucc műanyagból... de nem tudom mi a neve és hol lehet beszerezni. na meg az nagyon merev, max kézzel mosható lenne.
de lehet venni pl 1 cm vastag szivacslapot is, az is jó lehet.
gondoltam rá én is, csak gondoltam van erre külön valami speckó anyag.
Köszi
Sziasztok,
Készítettem egy textil tárolódobozt. A közbélése flíz. Az a kérdésem, hogy mit használjak flíz helyett, hogy még merevebb tartása legyen a doboznak?
Előre is köszönöm.
Üdv,
Szbokore
no, megint itt vagyok :)
segítsetek!
vettem a gyermeknek az ajtajára sötétítő függönynek való anyagot. nem akartam sokat, gondoltam, majd a teteje/alja más anyagból lesz, de mivel a minta egyirányú, így meg kellett vennem a majd 2 métert. nagyon szép anyag, szatén drapéria.
szóval 150 centi széles, az ajtóra ebből max 100 centi fog fogyni. mit kezdjek a maradék 50 centivel? gonoltam ovis zsákra, de oviba csak 1 év múlva megy :d addira nem biztos, hogy tetszeni fog neki... tornazsák szintén zenész :/ párnahuzat nem játszik, amit használ párnát, annak huzata szent és sérthetetlen...
ötlet?
köszi, de nincs mindenféle töltőanyag, matracosnál szabattunk fel 10 centis szivacsot 10x10x10es kockákra.
megvarrtam valóban. nem épít belőle :/ szimplán dömper-rakomány lett :D
További ajánlott fórumok:
- Szabás varrás
- Szerintetek van értelme a mai világban varrással foglalkozni?
- Vettem januárban egy márkás hótaposót szétszakadt hátul a varrásnál, kicserélik szerintetek?
- A varrógépem összecsomózza a szálat alul, és hangosan kattog varrás közben. Mi lehet a baja?
- Volt már valakinek méhszáj varrás terhesség megtartás miatt?
- Tudnátok gyors modszert, hogy megnyugodjak? A gyerekem most vágott tönkre 2 heti varrásomat.