Volt már valakinek méhszáj varrás terhesség megtartás miatt? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok,
Hátha még olvastok, gondoltam kérdezek. Az előző terhességemnél 5 hetet kórházban feküdtem gyógyszerezve, mert a 32. héten gyorsan kezdtem nyílni, így bent sikerült tartani a 36. hétig. Most ismét babát várok, és a doki azt mondta, hogy szeretné összevarrni a méhszájamat, mert félt. Több kérdésem is van, amiket neki nem tettem még fel, mert teljesen ledöbbentem a hírtől, jövőhéten megyek majd ismét.
-mi a műtét utáni procedúra? ok, pár nap a kórházban, és utána meddig van fekvés?
- dolgozni utána már egyáltalán nem lehet?
- mikor veszik ki a varratokat?
- milyen gyakran van kontroll?
köszönöm a válaszokat.
Ma voltam Timmermann doktor úrnál.Nagyon jó fej kedves doki,azt mondta megcsinálja a legközelebbi terhesség 16. hetén a peszárium feltételt.azt mondta nem kell majd kórházban feküdnőm és,hogy hetente néznek kenetett.Ha tudtam volna már az elözőnél is hozzá mentem volna lehet lenne egy egészséges babám.
Köszi lányok a segítséget,mindenkinek nagy kítartást kívánok.:)
Hol csinálták neked?
Én szerdán megyek a Timmermann dokihoz,mert ő állítólag foglalokozik azzal a peszárium záró gyürűvel amit itt a forumon ajánlotak.
Elég hamar hazaengedtek,de akkor neked is szígorú fekvés van?
Ha valakinek volt ilyen mütétt légyszi segítsetek,belehalok ha mégegy babát elveszítek:(
Ez a gyűrűmegoldás jónak tünik.
Nekem hüvelygyűrűt rakott fel a dokim 3 hete 16.héten prevencióként a méhszájamra.
Szertném megkérdezni ha manapság nem csinálnak méhszájzáró mütétett mit javasolnak helyette?
Ma egy doki elkeserített ezzel kapcsolatban,de azt sajnos nem mondta mi van helyette.Akkor,hogy tudnám kihordani már végre a kisbhabámat?:(
Volt nekem is méhszájzáró műtét 2010-ben az előző terhességnél, engem is altattak, 37.héten vették ki a szálat, és 41.héten szültem. Hirtelen kinyilt és megrövidült méhszáj miatt kellett a műtét, mert más lehetőség már nem volt. Végig keményedtem a 41.hétig, és szigorúan feküdve a 37.hétig, megemelt ágyvéggel töltöttem napjaimat kisebb megszakításokkal a terhespathológián, rengeteg mg infúiót kapva.
Mostani terhesség 13.hetében járok és már most is elkezdtem keményedni, 3x2 béres magnézium mellett is, ami még jó az a magnosolv por, viszont a dokim most nem akar összevarrni, mert tényleg elavult módszer. Hüvelygyűrűt akar felhelyezni a méhszájamra az összevarrás helyett prevencióként és heti 1 proluton depot progeszteron olajos injekciót fogok kapni, amelynek tartós adása méhlazító hatással bír, csökk. ezáltal a koraszülés és a vetélés kockázatát. Az orvosoknak viszont nem nagyon érdekük ezt a szurit felírni, mert csak Ausztriából lehet beszerezni.
sajnos nem a házaséleten múlot ,mert azt egyiknél sem lehetett.Ma megkaptam a leleteket nem volt fertőzés sem nekem sem a babának és a vérkép is jó lett.a patológia szerint is minden rendben volt úgyhogy egyértelműméhszájelégtelenség volt.:(
most a sote II-n van egy idős doki bízom benne
A terhesség kihordására mindenképp,csak nagyon sokat kell pihenni,kímélni magadat,általában házasélet tilalommal jár,csak ezért nem normális terhesség.:)
Mindenképp keress egy jó dokit,nekem kétszer írták elő a műtét napját,egyszer sem sikerült,mert nagyon féltem és bekeményedett a hasam.A dokim bejött szombaton még eszmélni sem volt időm már a műtőben voltam.
hogyne, egy jó orvos kell hozzá.
A második terhességemnél nem kellett elvégezni ezt a beavatkozást.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Görcsök terhesség alatt, rövidebb méhszáj
- Duphaston a terhesség megtartására
- Méhszáj a terhesség alatt
- Nyílott valakinek a méhszáj 6-7 hó terhesség idején? Milyen tanácsokat kaptatok? Mennyit lehet tevékenykedni? Hol a határ?
- Első terhességnél 31. héten 2222-es méhszáj. 6hét kórházba.Mekkora a valószínűsége, hogy a második terhességnél nem lesz ilyen probléma?