A varrógépem összecsomózza a szálat alul, és hangosan kattog varrás közben. Mi lehet a baja? (tudásbázis)
Ügyes vagy!!
Ha kell segítség,kiabálj nyugodtan,jövünk!
Válaszokok sajátmagamnak.
Hülyeséget írtam.
Nem a felső,hanem az alsó holtpont előtt kell a tűt megállítani.
Lehet.hogy igazad van de valószínübb ,hogy a greifer "elállíttódott" Ez akkor szokott előfordulni,ha cérnadarab,vagy sok boholy kerül a forgórészek közé,a Mancinéni kézzel "rásegít hátha jobban megy mint motorral",ekkor szokott a 6 mm-es tengelyen kicsit elfordulni a forgó mechanika.
Beállítás: új tűvel a felső holtpont előtt 1-2 mm el megállunk és hurokfogó (greifer) hegyét a tű elé állítjuk ,jól meghúzni a rögzítőcsavarokat
Remélem sikerül!
cserélj tűt mindenképp,nézd meg érces-e a vége...az anyagot bekapja???akkor ott az anyag továbítással is gond lehet...hajajjjjjj..ott lennék,bizti okosabb lennék...gondolkodom rajta...
ha oldalt tekered,akkor persze,hogy nehezebb,hisz a motor könnyebben forgatja mint te kézi erővel...le kellene szednek a tűlapot,azt a fedelet,ami a kelmetovábító körül van,és megnézni,nincs-e tele cérna darabokkal...
Az alsó hurokfogóra tekeredett a felső szálból a cérna.Azért kapja be az anyagot és kattog,nem tudod tekerni a tengelyt.
Csavarozd ki a tűlapot,hosszú tűvel szedd le a feltekeredett cérnadarabokat a hurokfogóról.( hurokfogóban van a bobin vagy ahogy tetszik az orsótartó)
Újra fűzés után mennie kell rendesen.Ha mégsem akkor sajnos elállítódott a h.fogó és ezt csak szerelő állítja vissza.
Remélem tudtam segíteni!
Nekem volt ilyen, elvittem a szerelőhöz, azt mondta pár évente előjön ez a dolog, kb. 5000-ért megcsinálta. Pár év múlva tényleg újra vinnem kellett. Már sajna nem emlékszem, mit mondott, de én nem tudtam volna megcsinálni. Asszem ki kellett alaposan tisztítani, de nem érdemes egyedül nekiállni, mert ha kicsit véletlenül elállítasz benne valamit, akkor nem fog működni.
Egyébként ha az orsót rosszul rakod be, attól is lehet, de azt könnyen ellenőrizheted, ha újra berakod (de gondolom ezen már túl vagy).
Próbáld meg másik cérnával, másik orsóval. Lehet, hogy nem teljesen feszes, vannak kis hurkok olyankor az orsón. Vagy fordítva van benne az orsó a bobinban (azt hiszem, hogy így hívják :)).
Esetleg nem túl vékony anyagot akarsz varrni? Olyankor is csinálhatja.
ha ügyes férje van nézzem emg!
nekem olyan kor egy kicsit koszos
párom szét szedi aszt utánna jó!
Szia!!
Csepegtess egy kis gépolajat oda, ahol a talp találkozik a géppel,meg ahova az orsót teszed (ha nincs, sima napraforgóolaj is jó).
További ajánlott fórumok:
- Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós?
- Kaptam egy varrógépet.hol lehet megtanulni varrni?
- Melyik elektromos varrógépet válasszam?
- Milyen varrógépet?
- Ismeri valaki a Silvercrest márkájú varrógépet? Érdemes megvenni?
- Segítsetek, mit állíthattam el a varrógépemen?