Milyen varrógépet? (beszélgetés)
Ha megengeded, megemlitenem, hogy harom fajta varrogep van,
1. Mechanikus,
2. Electronikus,
3. Computer vezerelt.
Az interneten sok leirast, kiertekelest talalni, majdnem minden markarol es annak modeljairol, amikrol erdemes minnel tobbet elolvasni, masok tapasztalatai leirasait.
Az alltalad emlitett Necchi markaju gepet a Japan Toyota gyartja, minosegerol sok jot lehet olvasni.
Minnel complikaltabb egy gep, annal tobb resze tud elromlani.
Celjaid eleresehez valaszd meg a Neked legmegfelelobbet, es ird be az Internet keresodbe, es annak a kiertekeleseit kutasd, mindent amit az Interneten talalsz rola.
Lehet az Interneten is venni gepeket, de ha meghibasodik nehezebb a javitasat megoldani.
De ne feledd, az Internetrol vasarolt dolgok a leg olcsobbak. De ha az Internet arusok arait megnezed, kapsz egy alap arat, amit ossze tudsz hasonlitani az uzletekben ra irt arakkal... (persze a Model szamokat figyelemben kell tartani)
Masok meg azt tartjak, abbol a varosbol vegyel gepet, ahol laksz, vagy annak kozelebol. Mert a mai gepek sokkal hamarebb meghibasodnak, mint a regebben gyartottak.(varhato elettartamuk [MTBF]6-7 ev. Egyre tobb "fem helyettesito alkatreszek" vagyis muanyagbol keszitettek, amiknek eleve sokkal rovidebb az elettartalmuk)
Nemely olcsobb modelhoz szinte nincs is alkatresz javitani. Azt akarjak, hogy dobd el, es vegyel egy ujat.
Vagy ha van idod, latogass meg egy par varrogep javitot, es azok a velemenyet is kerdezd meg, mit javasolnak. "Jo vadaszatot!"
A mostanában gyártott gépeket nem ismerem, ezért kérdezz meg egy pár embert, melyik vált be!
(A barátnőmnek van egy hiper-szuper drága varrógépe, és visszasírja a régit.)
Ami szerintem fontos: előre, hátra egyenes varrás, cikk-cakk. Én gomblyukazni, zippzárt varrni nem tudok, tehát ezeket sosem használtam/használom.
Ami viszont jól jöhet, és néha hiányzott az az, hogy alá tudj tenni egy nadrág szárát (aminél le lehet venni elől a gépről egy alkatrészt, hogy aláférjen az összevarrt nadrág szára pl.), bocs, nem tudom annak mi a megfelelő kifejezése.
Köszönöm a válaszod!
Akkor azt hiszem a Singer mellett döntök.
Sziasztok!
Hasonlóan a kérdezőhöz én is varrógépben gondolkodom.
A Necchi és a Singer varrógépek között tipródom. Kérdésem lenne, az egyiknél 11 másiknál 22 varróprogram van megjelölve. Mennyit számít?
Alapvetően a Singerhez húzna a szívem, de a Necchiben több program van.
Előre is köszönöm a válaszotokat! :-)
Nekem még soha nem volt szabó ollóm, és már varrtam egy jó pár darabot a lakásba, meg magamnak is.
Ha nem drága, vegyél egy pár fém orsót a géphez. Ha több orsód van, nem kell mindig a színes cérnák váltogatásánál letekerned az orsóról a cérnát.
Én is tőlük vettem.
Nekem eddig nem volt gondom a műanyag orsóval, inkább az a bajom, hogy kevés a 3 db. Szóval azt még venni fogok.
A tű amit küldtek nekem vastagnak tűnt, így abból vettem vékonyabbat.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Azt hiszem sikerült meghoznom a döntésem, új gépet veszek, méghozzá a nyitóban írt Necchi 215-et. A varrógépcentrum boltjában is ezt ajánlották alaphasználatra, és 3 év garancia van hozzá. Ha eddig elmegy gond nélkül, az már jelent majd valamit. 29900 Ft-ba kerül és elég sok mindent tud, lehet hozzá venni különféle talpakat is.
22 varróprogram
stretch programok rugalmas anyagok varrásához
overlock program anyagszélek eldolgozásához
rejtett öltés láthatatlan felhajtásokhoz
gumizó program gumibevarráshoz
díszítő minták
automata 4 lépéses gomblyukazás
öltéshossz állítás
cikk-cakk szélesség állítás
szabad gépi tűzés (+ talppal)
szabadkar nadrágszár felhajtáshoz
gombnyomásra cserélhető varrótalpak
TARTOZÉKOK:
gomblyukazó kocsi
cippzárbevarró talp (jobbos-balos)
3db műanyag orsó
fogazatletakaró plexi lap gombfelvarráshoz, szabad gépi tűzéshez
olaj+olajzó
gomblyukbontó
csavarhúzó
3db varrógéptű
Arra gondoltam még, hogy ha már a neten megrendelem, érdemes lehet alkatrészeket venni hozzá. Pl. műanyag orsó helyett lehet fémet kapni, szerintetek van ennek jelentősége, hogy fém? Szerezzek be belőle pár darabot?
A másik kérdésem a szabóolló. Ahány hely, annyi vélemény. Egyöntetűen mki a Fiskars szabóollóját ajánlja, ami kb. 6000 Ft. Na én ennek a feléért szeretnék venni valamit, kinéztem egy szintén Fiskars általános ollót (az egyik része 3 ujjas, a másik sima 1 ujjas) Ez szerintetek megfelelő lehet?
Nekem volt régi lábbal hajthatós singerem, ő volt a kedvenvcem.:) Egy baja volt, hogy nem tisztázott. Aztán volt egy neumannom, amit imádtam, de a gyes alatt bedolgoztam és lecseréltem egy újra. Nagyon megántam! Az új nem sokáig bírta, kellett vennem egy újabbat. Vettem egy finest ez a luchnik licence. Kb. 23 éves és semmi baja. Szerintem olyan gépet érdemes venni, amelynek nincs sok programja, azaz csak néhány alap öltést tud. Sima, cikk-cakk, gomblyuk. Azért elég ez, mert kevesebb a hiba lehetőség. Nem az a lényeg, hogy fém vagy műanyag.
Ha most vennék varrógépet, akkor keresnék egy jó állapotban lévő neumannt:)
A régebbi vasból vagy nem is tudom pontosan miből készült gépek az igaziak és a legjobbak.(legerősebbek)
Nekem ez a tapasztalatom.A műanyag gépek gyengék(ezekhez képest).
Nekem is egy 7 programos Neumannom van, szintén 30 év körüli, és még soha nem volt semmi baja. Néztem a Vaterán, kib. 17eFt-ért árulják használtan.
Bár volt, amelyik sokkal szebb állapotban volt, mint az enyém, én azért inkább új gépet vennék, ha most vásárolnék. Én a Singert néztem ki, elég jó áron is van már alapgép. Otthoni célra szerintem az bőven elég.
Nekem újabb fajta Singer van, könnyű kezelni, és elég strapabíró, nyüstölöm szegényet eleget, imádom a kütyüt.
Szóval újabb típusú (plusz a régiek legjava állványos-asztalkás, így a pakolás és helytakarékosság sem utolsó szempont).
Ja, a mosodás lányok is nadrág felvarrásra, kisebb javításokra használják.
Én otthon javítottam már vele párna huzatot, aljaztam nadrágot, varrtam karácsonyfa díszeket.
Szia!
Én is pont ezt a Necchi 215-öt vettem (lila) tavaly ősszel. Előtte sose varrtam géppel, sőt én még tanfolyamra se járok, csak a magam feje után megyek, ill. netes kezdő tanfolyamot vettem meg 5 ezer ft-ért, abból tanulgatok.
Munkahelyemen a mosodásoknak van ilyen gépe, az alapokat megmutatták a lányok, ők elégedettek a géppel.
Nekem nagyon tetszik a gép, könnyű kezelni, én csak ajánlani tudom Neked is!
Nekem Singerem van, olyan kívül műanyag fajta. Egyszer volt valami baja, a szerlő simán szétkapta és megoldotta, nem volt gond, hogy műanyag. Mivel belül persze nem az. A baj egyébként annyi volt, hogy nem foglalkoztam azzal, hogy rendszeresen olajozni kellett volna, és végülis ez hiányzott csak a gépnek.
De én nem varrok sokat, viszont pont ezért jó egy ilyen könnyen kezelhető gép, amit könnyű elővenni és elpakolni is, nem romlik el (7-8 éves már), és ha baja van akkor is könnyen szerelhető. Nem vennék régit, azzal több baj van, és ha nem értesz hozzá akkor elég rossz folyton szerelőhöz vinni, pláne ha kiderül hogy csak egy kallantyút hagytál mondjuk lenyomva. (Mert van nekem egy réges-régi is, de azt nehezebb használni, javítani, és kevesebbet is tud.)
További ajánlott fórumok:
- Milyen varrógépet vegyek ha otthon eladásra szeretnék készíteni ágytakarót, női felsőket, szoknyákat ilyesmi?Légyszi adjatok tippeket, tanác
- Milyen varrógépet ajánlanátok?
- Egy abszolút kezdő milyen varrógépet vegyen magának? Milyen szempontokat vegyek figyelembe?
- Javaslatokat, tanácsokat várok, hogy milyen háztartási varrógépet vegyek? Hozzáértők jelentkezzetek!
- Milyen varrógépet vegyek otthonra?
- Milyen varrógépet vegyek?