Vadászat, állatvédelem (beszélgetős fórum)
Oké! De ezt a kutyát egy 9 éves kisfiú sétáltata.
Meg már nem az első hogy ott a gazdi.
Igen! Persze hogy meg! Hisz Ők vadászok!
A szabadon engedett kutyát lelövi,de megint csak ott tartok hogy a városban meg házaknál mászkáló rókát nem.
Nem vadász társaság hanem ....
Megint agyon lőttek a vadászok egy kutyát.
Jó módjukban nem tudják már mit csináljanak. Undorító egy banda
Az előbb megmentettem egy gyíkocskát BüdosBogár karmai közül. A franc a jó dolgát! Miért nem egerekre vadászik?
Röhögtem a csalódott pofácskáján, ahogy szemrehányóan nézett, mert elvettem a jó kis játékát.
Remélem, a gyíkocska nem sérült maradandóan.
Én budapesti vagyok és egyre több helyen látok a városban vadkacsákat. Gondolom párzási időszak van, szeretnének fészket rakni, de sajnos nem nagyon tudják ezt a vízparton megoldani. Mert az fontos, hogy az emberek vízparti lakásokban lakjanak meg ott sétálhassanak, biciklizhessenek. Az állatok, akiknek meg létszükségletük lenne az a terület, oldják meg. Aztán meg, ha az állatok beköltöznek a városba, akkor irtják meg befogják őket.
Nem kéne az embernek kisajátítania a Földet és leszűkíteni az állatok és növények életterét.
Tényleg saját maga pusztulását idézi elő az emberiség.
Ha nem érted,az összefüggést a kettő között a Te bajod,sajnálom.
Akinek elvitte,örül hogy fent tudja magát tartani. Nem úgy mint a vadászok. Nem hogy még tyúkólat építsen,mert a vadász szórakozni akar....
A méhek pusztulását egyértelműen az emberi tevékenység okozza. Kínában már vannak laboratóriumok, ahol az alkalmazottak kézzel végzik el a hiányzó méhek munkáját.
A fecskék dolgát is megnehezíti az aszály, mert pocsolya, víz hiányában nem tudják a fészküket megépíteni, tatarozni. Lehet, hogy egy másik fecskepár lökdöste ki a tojásokat, hogy majd elfoglalják a fészket. Szóval nagy a baj, hogy az állatfajok is egymásnak mennek. :(
Ez ellen régen úgy védekeztek, hogy biztonságos tyúkólat építettek és kutyát tartottak.
"Ne legyenek már állatok előbbre az embernél."
És emellett imádod az állatokat...
Ne is mondd! Van méhész barátunk, 120 családja volt tavaly, 34 maradt, a többi "elment".
Baŕatnőmék kapualjában -társasház - 3 db fecskefészek van. A lakók szetetik őket, nem piszkálják, számolják a szaporulatot. 3 éve mindhárom fészek lakott volt. Tavaly már csak 2 de akkor 2szer költöttek, összesen 15 kisfecske repült ki abban az évben a 2 fészekből. Idén 1 fészekbe érkeztek meg a fecskék, neki is álltak költeni, de egyik reggelre 4 tojás összetörve lent volt a földön. Biztosan nem a lakók bántották őket, valószínű a fecskék vagy talán más madár lökdöste ki a tojásokat és azóta a fecskéket se látták. Nem tudom mi lehet e mögött. Talán a rossz idő miatti élelem hiány.