Mi a véleményed az állatvédelmi törvényről? (beszélgetős fórum)
Szeretem és tisztelem az állatokat, ideje volt már szigorítani az állatok védelmében. Szerintem még mindig enyhe a büntetések mértéke, sokakat még mindig nem riaszt vissza.
(Hasonlóan emberbarátnak tartom az emberekkel kapcsolatos büntetéseket is; én csökkenteném a büntethetőség korhatárát, és indokolt esetekben visszaállítanám a halálbüntetést).
"A kutyák felnéznek ránk,a macskák lenéznek minket,csak a sertések tekintenek egyenrangúnak bennünket!"
Sir Winston Churchill.
"Amíg valaki meg nem szeret egy állatot, addig lelkének egy része még szunnyadozik!"
Anatole France
Szerintem az ember születésénél eldől,hogy fogékony lesz-e az állatokra vagy sem.Én nagyon is fogékony vagyok szerencsére vagy sajnos,még nem tudom!
Azért,mert valakinek a lelkét nem érintik meg,nem kell őket bántani.
Sokkal határozaottabban kellene fellépni az állatkínzókkal szemben.Ahogy az előttem szólok is mondták,az állatoknak is vannak érzéseik sőt jogaik(az élethez való jog!!),érzik a fájdalmat,akár lelki vagy testi.Jó pár évet rájuk kellene húzni a sitten,ott mélázzanak el ezen.
Ami pedig az idézetben a radikális állatvédőket illeti...azok a szadisták,akik az állatokat kínozzák!Teljes mértékben támogatom őket(radikálisokat),régen volt róluk egy riport,ha kell engedély nélkül a falat is lebontják,hogy kimenekítsék az állatokat,a kínzókat pedig összeverik..és kit érdekel?Megérdemlik,most megtudják milyen védtelennek és kiszolgáltatottnak lenni!
Értem. Azt gondolom a hölgy álláspontjáról, hogy teljesen mit gondol, szerencsére.
Sajnos állatkínzások eddig is voltak és ezután is lesznek, törvénytől függetlenül, nagy részük ki sem derül.
Meglátjuk a törvény mennyire lesz visszatartó erő.
Az állatvédelmi törvénynek, már rég helye kellett volna, hogy legyen a jogrendszerben!!!
Én ezt gondolom...
Gondolkodom, mi értelme van egy ismeretlen személy pocskondiázásának egy másik fórumon.
Miért nem ott háborodsz fel kedves topiknyitó, ahol a hozzászólás található?
Teljesen igazad van!
Minden állatnak joga van az élethez és a tisztességes bánásmódhoz!
Nagyon sajnálom,hogy nem minden ember gondolkodik hasonlóan!
Én legalább annyira szabályoznám az állatvédelmi törvényt,ahogyan Amerikában teszik!!!!Sajnálom,hogy a mi jogrendszerünk és döntésképes államfőink ezt még nem tették lehetővé.Vasszigorral kellene bánni azokkal akik bántalmazzák,sanyargatják saját és mások állatait,a kóbor állatok is ugyan olyan érdemesek az életre hisz valaki gondatlansága miatt lettek azok,vagy a hanyagság miatt jöttek a világra.
Én minden cicám ivartalanítattam,van egy 4 hónapos fiú kutyink,ha elég idős lesz Őt is ivartalanítani fogjuk,mert tudom,hogy így nem zaklat másokat az ivarzási időszakban,nekem sem kell azon gondolkodnom,hogy mit csináljak a nem várt kölykökkel stb...És etetem őket,ha gond van orvoshoz viszem őket stb...
Aki nem ért meg arra hogy jó gazdiként állatot tartson,inkább ne is fogjon bele.
Szoktam nézni az Animal Planeten az erről szóló sorozatot,és bevallom sokszor elsírom magam ahogyan meglátok egy -egy csontbőr kutyust-lovat-cicát stb....de hálisten ott keményen büntetik az ilyen gazdákat-úgy hogy azt örökre megemlegesse.
És mégegy:
"Az állatvédelmi törvény nem fogja megváltoztatni az állatkínzók személyiségét. Ami pedig a radikális állatvédőket illeti, szadista emberek, akik az állatvédelemre hivatkozva élik ki az ösztöneiket."
A következő gyöngyszem a hölgytől:
"Ha az állatokat vagyontárgyaknak tekintem, akkor a rongálásuk vagyon elleni bűncselekmény. Ha valaki kárt tesz a kutyámban, feljelenthetem rongálásért. Az állatvédelmi törvénynek azért nincs helye a jogrendszerben, mert nem logikus az állatokat egy szintre emelni az emberekkel. Ezt korábban már leírtam."
A "barom" egy hölgy volt,aki szerintem egy maximálisan antiszociális személy!Teljesen kiakadtam rajta!
Amikor azért küzd egy csomó ember,hogy ne bántalmazhassák az állatokat kényük-kedvük szerint,jön egy ilyen sötét alak és benyög egy marhaságot!