Ki mit gondol az új egészségügyi törvényről? (beszélgetős fórum)
Egészségügyisek mit tudtok a liszenszvizsgáról???
Kötelező letenni??
van orvos hogy a biologiai próbát sem várja meg.
de hát könyörgöm egy klinikán van ügyeletben 2 doki mit várunk el tölük.
van más ,többnél több dolga.
szóval nem értem én ezt.
én meg azt mondom hogy orvosnak mindig kell lennie az osztályon teház ha baj van ott kell lennie.
söt én ugy érzem és veszem észre a dokik ügyetlenebbek,mert ök nem ezt csinálják nap mint nap.
igy van aki a törvényt hozta foggalma sincs miből áll a kórház menete.
mi itt a klinikán gyerk részen,mi szúrunk mi kötünk branült,és rendszeresen mi adjuk be a vénás gyógyszereket is.
a centrális kanülöket is mi ápoljuk.
söt trafózás is ugy történik hogy meg jön a vér a doki meghatározza és a már meglévő ranülhöz csatlakoztatjuk mi növérek és ügyelünk rá.
most hogy lett ez a törvény mi kapunk papirt és engedéjt hogy végezhetjük.
A lényeget most írtad le :) akik a törvényt alkották szerintem kórház közekében sem jártak,halvány gőzük sincs milyen körülmények vannak. :-(
Na jó lehet a VIP részleget látták :)
Tényleges változást az hozna, ha lenne ápolási asszisztens, ápoló, és diplomás ápoló minden műszakban, és mindenki ellátná a kompetenciájának megfelelően a munkát.
De ez még sokáig nem fog megvalósulni Magyarországon.
Transzfúziót igen, azt minden esetben orvos köti, illetve olyan akinek van transzfúziós végzetsége.
2o-on év alatt amit dolgoztam, sehol nem az orvos kötötte az infúziót...
Az orvosok nem szoktak infúziót bekötni, branült szúrni stb... ezeket mindig mi csináltuk.
Nem is lenne rá idejük, osztályos munka, konzilium, és az új betegek felvétele mellett.
No meg szerintem mondjuk egy belgyógyász nem is olyan ügyes manuálisan...
hogy péntektől a növérek nem köthetnek branült stb??
ez majd mind orvosi feladat lesz!!