Botrányos Vadászat /Semmi különös Vadászat (beszélgetés)
Ó, hát nálunk szombaton már kitalálták, hogy én fogok örökölni apu után, mert öcsémet nagyon nem érdekli az egész :D
Én meg csak lestem és bólogattam, Ahhha.... :D
Nálunk mindkét szülő vadászik. 4 éves voltam, amikor először elvitt apa szalonkázni. :) Ugyeaz csak kb fél óra, 40 perc, mert annál többet nem repül alkonyatkor a madár. :) Gondolhatjátok, hogy imádtam... ;) És onnantól rendszeresen járt velük a húgom is, és én is. 3 nagyon emlékezetes sztori van, amit rendszeresen mesélünk.
Október végén fácán, nyúl hajtáson voltunk kint ketten apával. 17 km-t gyalogoltunk, alig volt teríték. Este haza... éjszakára rosszul lettem, másnap kivették a vakbelem. A doki szerint már kb 4-5 napja perforált. Azóta azon vihogunk, hogy más már magától a gyulladástól fetreng, én meg lyukas vakbéllel is leköröztem a vadászaton a srácokat. :)
Egy téli vadászat még, amit sokszor mesélünk. Kimentünk úgy 5-6 óra felé. Otthagytak minket apával kettesben a lesen. Vártuk a szarvasokat. Marha hideg volt, és nagy hó. Aztán teltek az órák, sehol semmi, sehol senki. A vadőr bealudt a meleg vadászházban, és elfelejtett értünk jönni. Éjfélkor ért oda, de addigra már mindketten a les alján ültünk, mindennel körbetekerve, amit csak találtunk, és én már vinnyogtam, annyira fáztam. -16 fok volt. Apa évekig nem tudott elcsalni téli lesvadászatra.. Vajon miért? :D
Egy fácánhajtáson jártunk még érdekesen. Szintén sokat sétáltunk, de nem is lett volna gond, mert szép teríték volt, meg csodaszép időnek indult. Aztán sajna felmelegedett annyira, hogy kiengedett a föld. Szőlősorok, mélyszántás. Azt hiszem nem is kell mást mondanom. 20 kiló volt darabonként a csizmánk, én besüllyedtem csűdig, apa alig tudott kihúzni. :D Az volt az a pont, amikor minden vadász elátkozta a percet, amikor meglőtte a nyulat, fácánt, mert azzal az övükön még keservesebb volt a haladás. De közben akkorákat nevettünk, hogy már a végén a vihogástól estünk el újra meg újra. Utána persze bevacsoráztunk, be forraltboroztunk, és megcsodáltuk a terítéket. :) Szóval ez egy jól sikerült bár igen sáros kaland volt.
Én szombaton voltam életem első hajtásán, de szilveszter előtt még fogok menni :)
Mi vaddisznóra és rókára mentünk, az elején kicsit féltem a disznóktól, de aztán elmúlt :)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a vadászat nőknek való sportág?
- Vegyesházasság. Semmi különös vagy kaland egy életen át?
- Akiknek a vadászat a hobbijuk azok deviánsak?
- Mi a véleményetek a vadászatról/vadászokról?
- Budapestiek, tényleg annyira botrányos a Paskál strandfürdő?!
- Hazajövök és nincs ma semmi új, botrányos, megható...