Mi a véleményetek a vadászatról/vadászokról? (beszélgetős fórum)
Én szeretem a húsmentes kajákat is..mondjuk minden másnap:)
Mondjuk én is nagy húsevő vagyok, én belehalnék, ha valaki arra kényszerítene, hogy vegetáriánus legyek. :)
Köszi, megnézem azt az oldalt, azt hiszem tudom, milyen kaját csinálok hétvégén. :)
Hát konkrét receptet nem tudok (nem én csinálom az ilyeneket, hanem anyukám és a sógornőm), de valami aszaltszilvás cuccal volt töltve, ha jól emlékszem.
[link]
Ilyesmi csak vaddal:)
Mondjuk nekem bármilyen hús jöhet, amihez gyümölcs van... (de egy sima vadassal is megelégednék)
Aszaltszilvás vadmalac???? Azonnal kérem a receptet! :)))
Bizony, bizony a vadászat felelősségteljes dolog ám! Az én családomban majdnem mindenki vadászik, de az aszaltszilvás vadmalacot még senki nem készítette el. :))
Sziasztok! Az én férjem vadász, nem hivatásos, de tudom, mivel jár ez, aki igazi vadász, az a természet és a vadak szeretete miatt választja ezt a hobbit, nem a húsért, persze ez is hozzátartozik, de ez nagyon ritkán van. Olyan szigorú vizsgát kell tenniük, mintha legalábbis érettségi lenne, a fegyvervizsgáról nem is beszélve, ez nem játék. A férjem soha nem iszik, ha vadászni megy, mondjuk egyébként sem jellemző, de pl. voltam már vele kint úgy, hogy puskát sem vittünk, csak ültünk a lesen és figyeltük az állatokat, a természetet, hihetetlen. A vadkárirtásról már nem is beszélek, ami nélkülözhetetlen a gazdaság szempontjából, mert a vadak bizony imádják a mi kajánkat is, kukoricát, gyümölcsfák hajtásait, stb.
Hát, tesóm messze van, de majd hoz nekünk egy kis vaddisznót.
Megjegyzem a vadászmániája segített abban, hogy a gyerekek állatmánok lettek. A 4évesnek borzot kellett lőnie, hogy legyen saját koponyája, a másfél éves ugyan nem beszél, de a medúzát bárhol felismeri :D
Ma megyek az őzsonkáért...;)
:D:D
A szarvaskolbászról meg már ne is beszéljünk;)
Az én mondatom után is ott volt a vigyori smile ;)
Délidőben szemétség ilyeneket emlegetni!
Nem kiabáltam. :))
Elég hülyén néznék ki, hogy ülök a gép előtt és ordítok írás közben. :DD
Na, csak vicceltem, nem voltam indulatos.
Látom, azért nagyjából mindenki érti a lényegét a vadászatnak.
Éljen a vörösboros vadpöri meg az áfonyás őzgerinc! :)))
Én ezt nem vitatom, de attól függetlenül fent tartom a vadászatról a véleményem :)
;)
Azért van lehetősége a hobbi vadásznak is "gyilkolászni", mert a hivatásosokból nincs annyi,amennyi az előírt tervet tudná hozni.
OK, hogy vadásztársaságba bekerülni"hobbi", de kötelezettségei is vannak a vadásznak.
Különben a topik indító egy kérdést tett fel amire mindenki válaszolt.
Felesleges győzködnünk egymást a saját igazunkról :)
Olvasd már el légyszi amiket írtam mielőtt lekiabálod a hajat a fejemről :)
Szia....eggyet értek veled...én is utálom a vadászatot.
Olvastam a naplódat ha nem baj....nagyon ügyi vagy...minden jót Angliában és vigyázz magadra!!!!!!!!!!
Bocsi a hibákért, kicsit gyorsan írtam. :)
Arra nem gondoltál még, hogy knem szórakozásból ölnek állatokat? Mármint aki tényleg vadász, nem az unatkozó lövöldözőkről beszélek, mert azok nem vadászok. De a vadászokra szükség van. Szerinted mi történne, ha egy területen nagyon elszapodnának azállatok?
en nem csinalnam es nagyon nem szeretnem ha a ferjem ezt csinalna. nekem nagyapam vadasz volt de ehhez jarult oriasi tisztelet termeszet es eloleny irant. a "hires emberek" akik gyilkolasi hajlamukat elegitik ki, vagy trendisegbol csinaljak, hat legszivesebben ugyanazt tennem veluk mint amit ok tesznek az allatokkal. undoritonak talalom oket.
Ha hivatásból öli, az szimpi?
A vadászat még mindig humánusabb, mint a disztótartás. Ajánlom, hogy akkor tejterméket se fogyassz, a teheneket is kínozzák. És tojást se egyél.
Utálom a vadászatot és a vadászok gondolatával sem vagyok jóban,már így is vegetáriánus akarok lenni(vagyis csak "félvegetáriánus"),utálom,ha valaki állatot öl!!!!!!!!!!!!!!!
Én nem értem meg, amikor minden indoklás nélkül vérengző vadállatoknak titulálják őket anélkül, hogy tudnák mennyi szabály, meg tanulás áll a vadászat mögött. Lamoni legalább megindokolta és igen, egyet értek azzal, hogy undorító, amit írt, csak rá kell jönni, hogy kőgazdagék a kisebbség.
Tök mindegy. Állatokat ölni szórakozásból nekem nem szimpi
Én megértem a vadászatot ellenzőket, hisz Ők két dolgot látnak. A vadászt, aki lelövi az állatot...Persze tényleg így van,de ahogy írtad,ez nem úgy történik,hogy fogom, magam kimegyek, és találomra lövöldözök. Van, amikor tényleg konyára kell a hús. De a vadászat az éves vadgazdálkodási ütemezés alapján folyik, amibe ugye leírják, hogy miből, mennyit. Ha teljesítik nincs gond, de ha alatta maradnak, akkor még ráadásul több százezres bírságot is kiszabnak a vadásztársaságokra.
Lamoni
Igen, ilyen esetek is vannak, de pont ezt írtam az előbb, hogy sajnos emiatt van rossz megítélése a vadászoknak…És ez alapján ítéled meg Te is a vadászokat, mega páromat;) Pedig aztán Ő csak családi ünnepeket szokott „inni”
Én ismerek pár vadászt, de ők egyáltalán nem ilyenek. Sőt, szerintem a többség nem ilyen! Nyilván undorító, amikor milliókért elkábítanak egy állatot és a kőgazdag lelövi, de hidd el, nem ők vannak többségben, nem szabad általánosítani!
További ajánlott fórumok: