Vadasmártás tésztával recept
30 perc
A Vadasmártás tésztával hozzávalói:
3-4 személyre:
- egy csomag mélyfagyasztott vadasmártás
- egy csomag mélyfagyasztott húsgombóc (levesbetét)
- 500 gr tészta (általában csőtésztával csinálom)
- tejföl
- cukor
- mustár
A Vadasmártás tésztával elkészítési módja:
Felteszem a vizet a húsgombócoknak is, és a tésztának is. Addig elkészítem a mártást: egy kis vizet teszek az edény aljára, beleteszem a fagyott állapotú vadast, és addig kevergetem, amíg fel nem enged. Ha felengedett, cukorral, mustárral ízesítem, és a legvégén teszek hozzá 1-2 kanál tejfölt. Kicsi vízzel lehet higítani is. A húsgombócokat és a tésztát hagyományos módon kifőzöm, ha elkészültek, a husit beleteszem a mártásba, a tésztát leszűröm. És már lehet is tálalni. Finom és gyors.
A húsgombóc helyett lehet bélszínrolót is sütni bele, azzal finomabb.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: alyce, 2009. febr. 25. 14:33
A vadasmártás tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.