Üvegtálas réteges mexikói recept


0,5 kg darált hús
250 g rizs
1 kis csomag (450 g) fagyos mexikói vegyes zöldség
1 cs mexikói fűszerkeverék
375 g tejföl
1 fej vöröshagyma
só, bors, paprika
sajt ízlés szerint
Az Üvegtálas réteges mexikói elkészítési módja:
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst. A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta. Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal. Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a husit, aztán egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet. Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. márc. 19. 06:59
Az Üvegtálas réteges mexikói elkészítési módja és hozzávalói.