Utazás - Bajor kastélyok (beszélgetés)
OKÉ! Megfogadom a tanácsod.
Ma vettem meg az Alexandránál a Bajor kastélyok c. igényes kiállítású, csodás fotókkal, leírásokkal teli könyvet. Most még jobban be vagyok sózva. Alig várom, hogy menjek.
Írnál ide majd egy beszámolót vagy egy privit nekem, én jövőre szeretnék menni, anyukámmal és a kisfiammal. Ilyen buszos csoportos utazásra. Írhatnál egy naplót.
Jó utat neked. Irigyellek nagyon.
Nem vagyok túl, szept.22.-én megyek, úgyhogy minden infó érdekel!!!!
Előre is köszi.
A dátumot tekintve talán már túl vagy az utazáson. Mi pont azon a napon (aug. 20-án) voltunk Neuschwansteinben amikor írtad ezeket a sorokat. Délben érkeztünk és a 16.35-ös csoporttal tudtunk bejutni. Meglepően sokan voltak. Az utazás során néhány éttermet meglátogattunk, szerintem nagyon finomakat sütnek-főznek ők is. (No nem a menünél akadtunk el.)
Mint már írta kzsu80 valóban nem szabad fényképezni ....
Köszi szépen az infót! Akkor inkább nem fizetem be a félpanziót, jobban szeretek á la carte enni, ráadásul én nem szeretem a sok krumplit, szószokat, amit állítólag a németek igen.
Németország más részein jártam, de arra gondoltam, hogy esetleg errefelé más a konyha.
Németországban több ízben is jártam, de valahogy mindig kimaradtak II. Lajos kastélyai. Van egy albumom, amely a világ legszebb kastélyait és várait tartalmazza fotókban és leírásokban. Régóta kacérkodtam már Neuschwanstein, a mesekastély meglátogatásával és persze nem szeretném kihagyni Hohenschwangaut sem, ahol Lajos nevelkedett, Linderhofot, ami állítólag szebb, mint a mintájául szolgáló versaillesi Kis Trianon kastély és Herrenchiemsee-t sem, aminek tükörterme pedig a Versailles-it túlszárnyalja.
Szervezett társasúttal megyek. Németországban eddig szervezett úttal még nem voltam.
Kérdéseim:
- járt-e közületek bárki ezekben a kastélyokban?
- érdemes-e félpanziót befizetni? (magyarul: milyenek a német vacsorák)
- lehet-e fotózni ezekben a kastélyokban?
További ajánlott fórumok:
- A Mi Földünk matrica /Kalandos utazás!/ - Ingyenes csere-bere
- Auchan - Arnold és Oszkár utazása matrica ingyenes csere-bere
- Milyen országokba, városokba jutottál el utazásaid során?
- Nyertünk egy utazást?!?!
- A Földkörüli utazás játék megfejtései
- Mennyi munkaidőt vállalnátok havi bruttó 105.000 /nettó 75.000 Ft bérért? Napi 2x 1 óra utazási idő mellett?