Update lángos recept







150ml víz
250gr update liszt süteményekhez
100ml tej
50gr burgonya pehely
20gr élesztő
csipet só
olívaolaj
Az Update lángos elkészítési módja:
A burgonyapelyhet áztasd a vízbe. Az élesztőt egy kanál liszttel langyos tejben keverd simára, futtasd fel. Ezt keverd össze a burgonyapehellyel, liszttel, sóval, alapossan dolgozd össze, formálj belőle cipót, és 30fokos sütőben 1órát keleszd. Kicsit olajozd meg a tésztát és kis gombócokat formálj, nyomkodd meg és forró olajban süsd ki mindkét oldalát 2-3 percig.
Ez a recept kicsit eltér mint a könyvben található, de nekem így mindíg sikerül, és olyan az íze mint az "igazinak".
Személyes tapasztalat: én ezt ettem egy hétig minden nap vacsorára és 3kg-ot fogytam!!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: enci2, 2008. júl. 29. 17:45
Az update lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.