Unokának mit vennétek első születésnapjára? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek.
Leporellókat biztos, hogy veszünk, én magam is könyvmániás vagyok. És akkor még valamit kap, tényleg jó ötleteket adtatok.
Az, hogy nem vagyunk meghívva, hát így alakultak a családi viszonyok, ezen már túl vagyunk. A gyerek pedig aranyos tényleg.
Mi a fiam kiskorában nem csináltunk egyben családi bulikat, hanem minden nap, igy névnapján szülnapján is elmentünk a szüleimhez, és akkor ott adták át az ajándékot. Anyukám is készült tortával és ott is megünnepeltük. Az apai nagyszülők nemigazán kényeztették el, igy ez felejtős.
Fiam van és az első szül napjára 1992-ben egy több fél méteres Power Rangert kapott, villogott, hangokat adott ki, és járt, őszintén szólva nagyon megijedt tőle. Alig heverte ki az otthoni szülnapi gyertyát, a szüleimnél is sor került gyertyagyujtásra, attól is eléggé megrémült, nem merte elfújni.
(Sajnos a torta kivételével a mai napig semmiféle különlegesebb ételt italt vagy ruhaneműt nem tekint ajándéknak pedig már 26 éves )
Azért ez így furcsa. Rád nem is kíváncsiak? Csak bedobja a férjed az ajándékot, és csá? Majdhogynem feladhatnád a csomagot postán.
Kérdésedre válaszolva ruhát vennék, pelenkát, de nem 20.000 Ft értékben.
Igen, mi csak akkor veszünk rokonnak ajándékot, ha együtt ünnepelünk.
De más a nagyszülő-unoka viszony, pl. a gyereknapot nem kell együtt ünnepelni, de nagyi mégis vesz valamit a gyereknek.
Az meg kit érdekel, hogy a gyerek szülinapjára anyuka mit szeretne? Pláne a ruha...amit amúgy is meg kell venni.
4 szinte egyidős gyerek van a családban, sose vettünk ruhát szüli-névnapra. Még a sajátnak sem.
Az egy dolog, ha a gyereknek van szervezve buli. Nálunk is van. De ha valakitől ajándékot "várok", azt valamilyen formában meg is vendégelem. Lehet, mi vagyunk ufók, de pont ezért van, hogy egy születésnap 4-5 felvonásban van megünnepelve (mondjuk ennek az is oka, hogy a két nagyszülői oldal egyáltalán nem kompatibilis egymással). Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig torta és egyebek, de azt igen, hogy behívom, leülünk kicsit beszélgetni, játszani a gyerekkel, kávé, stb. Nem az, hogy elhozza az ajándékot, odaadja, és menjen...
Nem tudom, milyen a kapcsolat egyébként. Akár egy betétkönyvet is nyithatsz a gyereknek, ha az ünnepi alkalmakból így ki vagytok rekesztve...beraksz 15-t, 5000ből meg veszel valami apróságot...
Akik azt írják: "ha nincsenek meghívva, ne vegyenek semmit". Ti csak akkor vesztek alkalmakra a családtagotoknak ajándékot, ha együtt ünnepeltek?
Mi a húsvétot is pl. hármasban töltöttük a fiammal és az apukájával, mégis kaptunk ajándékot mamától is, nagybácsitól is. A keresztelőt is most szervezem, van olyan barátnőm, aki nem tud eljönni, de ajándékot ő is küld. Így én nem értem az összefüggést a két dolog között. A születésnap után/előtt biztos meg fogják látogatni a nagyszülőket. Lehet azért nincsenek meghívva, mert mondjuk "fiatalos" buli lesz, vagy nem ismernének senkit, vagy még más ezer oka lehet, ami miatt ők ott úgysem éreznék jól magukat. Az unokának akkor is születésnapja lesz.
Kérdezőnek válaszolva: én is a ruhát preferálnám, mert játéka rengeteg van. De ha másra is szükségük lenne, akkor azt biztos jeleznék a szülők, mi húsvétra például etetőszéket kaptunk. De jön a jó idő, ha a fiamnak szülinapja lenne, egy nyári, esernyőre csukható babakocsinak is tudnék örülni.
Mint kisgyerekes anyuka, jelentem, hogy sokkal jobban orultem vmi ruhadarabnak, mint jatekoknak. Jateknak ott az egesz vilag, nem kell meg muanyag vacakokkal fogni a port pluszban (raadasul rengeteg jatekuk van igy is).
Viszont erdemes egyeztetni a szulokkel, hogy milyen babaruhara van szukseg (lehet, hogy egy otvenedik rugdalozo nem olyan jo ajandek, mint mondjuk egy ujjatlan kabatka, ami viszont nincs, es kellene).
Tovabba: 10-20.000 tul sok egy egyevesnek ajandekba. Legyen inkab egy, jopofa, esetleg picit dragabb ruhadarab, amit a szulok amugy nem engednenek meg maguknak.
Es zaraskeppen: ha nem vagytok meghivva a nem verszerinti unoka szulinapjara, akkor minek akarsz ajandekot venni egyaltalan???
Semmi közöm, de ha már megírtad, ez sok első szülinapra. Ugyanis minél idősebb, annál többe kerül a szülinap a gyerekeknél.Egy szép nyári rugdalózó, és valami nagy és műanyag játék. Hogy meg ne üsse magát, és le se tudja nyelni.
Én tennék el a pénzből, mikor jön a Lego korszak.:))
Itt valaki írta, hogy feléjük nem divat, csak ezért mondom; anyukának virág.:)))
Fiú.
Szülők a ruhafélére voksolnának.
(Meghívva amúgy nem vagyunk, férjem elviszi és odaadja.)
Kisfiú vagy kislány?
Szülőket nem lehet megkérdezni?
További ajánlott fórumok:
- Első születésnapra...
- Kisfiúnak mit vegyek első születésnapjára?
- Ti mit vennétek a legjobb barátnőtök születésnapjára?
- 2 éves kisfiúnak milyen születésnapi ajándékot vennétek?
- Milyen ajándékot vennétek egy kisfiúnak a 3 éves születésnapjára?
- Ti mit vennétek anyósotoknak 60 ik születésnapjára? Jóban vagyunk!!!