Kisfiúnak mit vegyek első születésnapjára? (beszélgetős fórum)
Ismerős a helyzet nekem is.:) A nagyobbik rengeteg játékot kapott, a kicsinek alig van 5letünk.
A saját gyerekeimből kiindulva: nálunk a könyveket megnyúzták a csajok, a nagyobb még másfél évesen is. A kismotor jó, ha már tud járni, bár a kisebbik lányom 16 hónapos koráig csak tologatta, de most már igazi veteránnak számít.:)
Tortát biztosan késztítesz neki.:)
Az építőkockával a 33 hónapos lányom két hónapja kezdett játszani, egyszer kibontottuk, de állandóan a szájába vette, így eltettük. Ugyanez a helyzet a színesceruzákkal, zsírkrétával.
A fa puzzle még nem köti le.
Mi sem gondolkodtunk nagy értékű ajándékban, ők kevésbé értékelik. A lényeg, hogy színes, strapabíró, tartós legyen és lekösse a figyelmét.
A legegyszerűbb dolog a színes gumilabda (ebből akár több is lehet otthon). Van egy olyan világító elefánt, aminek forog a teteje, és a kül. mintákat éjjel kivetíti a falra, miközben kellemes zenét játszik.
Vagy kiságyra akasztható, puha anyagokból készült állatka, aminek tükör van az alján, a lábai zörögnek, a farka csörög, és kül. színű.
Sokáig gondolkodtam, de mivel nem tudom körülírni, kénytelen vagyok leírni a nevét. A Fisher Price-nak van 3 db textilkockából álló foglalkoztatója. Illetve a formabedobói, amikbe
mókakockákat dobálva zenél(zsiráf, elefánt, aranyhal,).
A lányomnak 1 éves szülinapjára illatos, gumiformákat (kocka, híd alak, gúla, hordó forma) vettünk, amin a Micimackó sorozat szereplői vannak. Azzal sincs gond, ha a szájába veszi, és szívesen rakosgatta.
Remélem, sikerül valamit találnod.:)Boldog szülinapot a manódnak!:)
Ha viszonylag nagy a család, pl. vannak unokatesók, nagynénik, nagybácsik, stb., akkor csinálhatnál neki egy fotóalbumot, lehetőleg olyan képekkel, amiken csak 1-1 ember van. Azt nézegethetitek együtt, és így megtanulhatja, ki kicsoda a családban. Ha még nincs tele, rakhattok a végére a családi háziállatokról is képeket, bár ez már csak "kiegészítés", hogy mégse fél albumot adj. Ha viszont nem szeretnétek bele állatokat, akkor családi csoportképeket rakhattok a végébe, egyfajta felismerős játéknak. :)
Remélem, tetszik valakinek az ötletem! :)
én is valami olyat szeretnék ami nem egy-két évig jó. Pl. amikor megszülettek a fiaim, mind a kettő születésekor kapott egy-egy kisüveges pezsgőt és a csomagba beletettük az akkori pénzeket 500Ft-ig. Így a nagyfiam pezsgője mellett 2006-os 1, 2, 5, 10, 20, 50,(több is a jubileum miatt)200, 500Ft os van. Sajna 100-ast még nem találtam. A picimnek van már 2008-as 500-asa és ötöse, de sehogy nem lelek 200Ft-osat. :( lehet nincs is
Esetleg ha valaki találkozna a hiányzó érmékkel, pénzekkel, szívesen cserélnék vele :)
Olyan mesekönyvet ami nincs meg. Nem feltétlen kell a drága könyvekre gondolni. Itt szokott lenni un. "Könyvsátor", amikor pár száz forintért lehet venni vastaglapos könyveket.
A 15.-ik hónapos unokámnak nagyon tetszenek (néha 1-2 hétre elrakjuk, utána megint elővesszük, úgy örül, mintha új lenne).
További ajánlott fórumok:
- Mit vegyek 8 éves születésnapra?
- Milyen ajándékot vegyek a páromnak 30-ik születésnapjára?Ötlet?
- 2 éves kisfiúnak milyen születésnapi ajándékot vennétek?
- Milyen ajándékot vennétek egy kisfiúnak a 3 éves születésnapjára?
- Segítsetek! Milyen ajándékot vegyek egy 5 éves kisfiúnak születésnapjára?
- Milyen ajándékot lehet adni egy 7 éves kisfiúnak születésnapjára?