remélem te is rendbejöttél azóta :) Végül 6napig voltam lázas,de az antibiotikum hatott szépen.Nagyon remélem,hogy nem lesz ilyen többet,mert brutál volt
A kétféle hatóanyagú lázcsillapítót két óránként szedheted úgy hogy mindig a mmás legyen a hatóanyag. Algopyrin és rubofen váltakozva pl. így négy óránként kerül sorra ugyanaz az anyag. Jobbulást neked, minimum egy hét, mire nem leszel lázas.
Én minden évben összeszedek valamit a gyerekektől, és két hétig lázcsillapítókon élek olyankor évi egyszer :P Most vagyok benne én is
Én ezt a borogatást még nem próbáltam,néha sállal szoktam bekötni a nyakam ilyenkor.Algopirint 4óránként vegyél be 1-et.Ha reggelig semmi sem viszi le a lázad,menj el a dokihoz vagy az ügyeletre már éjjel és kérj injekciót.
sajna már nekem is volt gyógyszerallergiához "szerencsém"-a gégész ezeket jóváhagyta.kicsit durva,hogy 3órája vettem be a lázcsillapítót és újra fázok.
Amúgy ez a torok borogatás milyen féle jó ? hideg? állott vizes és rá száraz sál?
Ajjajj...vigyázz csak a többféle hatóanyaggal,mert részben semlegesíthetik egymást és lehet azért nem mozdul lejjebb a lázad,részben meg kaphatsz egy jó kis gyógyszer allergiát ha a hatóanyagok összekeverednek,csupa kiütés lettem én egyszer a hasamon lábamon,én a kalmopirint meg az algopirint vettem be felváltva mert csak az volt itthon.És a kettő ütötte egymást.Lázam se ment le meg mehettem allergia injekcióért is.
nadine.szanszi köszi nektek is.hm..a citromot még nem próbáltam..megér egy misét.Amúgy Actil Duo-t kaptam gégészeten.Algopyrint szedek én is,de váltom rubophen és nurofennel
Szia.Ha kaptál antibiotikumot,az mellé véletlenül se használj recept nélküli szopogatós tablettát vagy ilyesmit!nem mindegy az sem,milyen lázcsillapítót használsz.Legjobb az Algopyrin,ami már csak receptre kapható.Én már gyerekkorom óta kínlódok a mandulámmal,de az idő teltével,már csak évente 2-3x ha begyullad.Nekem a legjobb a maripen extra vagy a doxycilin volt rá.Minden másnak mellékhatásai voltak.Volt,hogy nekem is 40 fölé ment már a lázam.Melyik antibiotikumot kaptad?Ami még segít:facsarj citromot egy evőkanálra és rá egy kis mézet,így vedd be.
köszi szépen.csak kicsit lelomboz,hogy fekszem,szedem a gyógyszereket,öblögetek,borogatos és semmi javulás.a fájdalmat is elviselem,csak nem lennék folyamatosan lázas.remélem hatni fog az antibio :/
Hát mit lehet mondani, jobbulást. Mindenki át esik rajta többször is akár, sajnos ez fertőző nyavalya. Szedd a gyógyszert és pihenés, meg türelem, rendbe fogsz jönni. Mondjuk ilyen fertőtlenítő szopogatós tabletta biztos jól esne, legalább lezsibbassza a torkod, pl mebucain vagy doritricin szopogatós tabletta esetleg a tantum verte spray, torokfájásra nagyszerűek.
küzd valaki most ezzel rajtam kívül? komolyan mondom gyerekkorom óta nem voltam ilyen rosszul.már 4.napja lázas vagyok.igaz csak ma kezdtem el az antibiotikumot,de reggel óta terjed a másik mandulámra is.Tapasztalatokat várnék a témában.