Mivel lehet kezelni a tüszős mandulagyulladást? (tudásbázis)
A tüszős mandulagyulladás az esetek többségében bakteriális fertőzés által előidézett megbetegedés. A légúti fertőzéseket általában Gram pozitív baktériumok okozzák, amelyekre a penicillin hatóanyagú antibiotikumok hatnak. Nagyon fontos, hogy az antibiotikum szedésénél pontosan tartsuk be az orvos utasítását, tehát ha 3X1-et ír fel, akkor ne 3X2-őt, vagy 2X1-et vegyünk be, hanem 3X1-et, és ne hagyjuk abba a szedést a tünetek enyhülésére hivatkozva, és ne is szedjük tovább, mint ahogyan azt az orvos előírta. Ha önhatalmúlag adagoljuk magunknak, akkor annak az lesz a következménye, hogy a baktérium ellenállóvá válik az antibiotikumra, vagyis nem fog hatni a gyógyszer.
Apukám az egyszerű torokfájását gyógyította sós-vízzel:)
Ha nem akarsz orvoshoz menni,ajánlom a langyos ,sósvizes gargalizálást,kilökődik tőle a tüsző és fertőtlenit is.
Aktuálisan ezt a gyulladást most orvosi ellátással kikezeltetni, azután a lehető leggyorsabban kivetetni azt a mandulát!!! Tényleg nagyon piszok dolog, és egy mandula, ha elkezdi, újra- és újra betüszősödik, mígnem - nálam ez volt - tályogossá válik, és akkor már nehezebb, fájdalmasabb a kivétel!
nekem megmutatták,mikor kivették.tele volt gennycsomóval.
nekem is azért vették ki rengeteget szenvedtem addig,én mondtam,hogy vegyék ki .akkor voltam 18 éves.
😰😱😰
Szakadjunk el a barlanglakók praktikáitól.
Keress rá kérlek a "gégediéta"-ra, plusz antibiotikum.
a lehetősége megvan de akkor sem esnek neki rögtön,
Ez nemegyszer lesz, mert visszaköszön, akár egy fertőzés, akár a hidegtől, fagyi, üdítő, jégkrém, érzékeny marad mindig.
amoxicillin lesz az,
antibiotikum,
be kell szedni az összeset,úgy ahogy az orvos rendelte,
Olvasd el a tájékoztatóját. Abból megtudod.
Sziasztok voltam dokinàl amokaicilin írt fel 500-miligrammost valaki èrt hozzà hogy ez akkor most gyulladàs csökkenntő tabletta-e?
Az enyémet már kereshetik.
A másik, amikor nem hagyják kivenni.
azért ha valakinek egyszer van ilyen baja,még nem esnek neki egyből,hogy kivegyék a manduláját,
Csak az a baj, hogy ideiglenesen oldja meg "csak" a gondot. Legközelebb másik antibiotikum, harmadszor megint másik és mondjuk 5 év múlva szívizom gyulladás, reumás ízületi gyulladás, stb. Ha értelmes a gégész, segít hogy kivetesd a manduládat. Hidd el nem bánod meg!
Antibiotikummal fogják kezelni.
Nem is értem, miért kell óckodni az antibiotikumtól, ha szükséges?
Régi magánkezelés:Amilyen forró levest kibirsz, azt kell enni és rögtön utána olyan ételt, mindjuk nokedlit, ami gombóc, forró és nyelésnél nagyon fáj, de a mandulát kinyomja a gennyesedésből. Régi alkalmazás. De kissé kínokkal jár. Különben komolyan menj a gégészetre, ki kell venni, mert a mandulagyulladás nem fog elmúlni, csak lappang és az antibiotikum is csak addig hat, amíg a szer a szervezetben van. Valóban a szívizom úgy károsodik, hogy nem tudod visszacsinálni.
Gégészet sos.. s ha visszatér és javasolják a műtetet, sajnos szót kell fogadni.. Több évtizede vagyok reumás.. nem véletlenül.. a későn kivett mandulák... (szót fogadtam egy "jó" munkahelynek.. nem köszönték meg, én szenvedek egész életemben)
Nekem nagyon sokszor begyulladt a mandulám tini koromban. Azóta mindig hidegen iszom mindent (néha meleg tea), kivéve a kávét. Annyira hidegen iszom a vizet is, hogy a család, a párom nem bírják. Engem viszont csak az ilyen hideg ital frissít fel télen is.
Használj valami toroköblögetőt, szájvizet amivel mélyen a torkodat is fertőtleníted! Megelőzve a gyulladást. A Corsodyl-al is fertőtlenítheted a szájüreget.
Persze, előbb orvos lásson! Fogadd meg a többiek tanácsát is!
Antibiotikummal. A tüszők tele vannak bacival...
Orvoshoz kell fordulni, akár szívizom gyulladás, vagy ízületi gyulladás is lehet belőle. Ki kell feküdni, komolyan kell venni! Gyermek korban is veszélyes!
irány az orvos,ez nem játék,
Miért nem lehet antibiotikum?
Gégészet.
Nem érdemes kísérletezni,mert ha kicsit le is nyomod valamivel a gyulladást, az azért ott lappang és másutt okozhat problémákat. Mondjuk a szív komoly megbetegedését is okozhatja.
A mandulamon feher foltok jelentek meg iszonyuan faj nyelni beszelni alig birok arra lennek kivancsi mivel tudnam enyhiteni hohy jobb legyen antibotikum nelkul
További ajánlott fórumok: