Tüszős mandulagyulladás ellen mit lehet tenni? (tudásbázis)
A tüszős mandulagyulladásnál 10 napos antibiotikum kúra kell, mert ha maradnak a szervezetben baktériumok, 4-6 hetes tünetmentesség után a betegség visszatér és akár súlyos szövődményeket is okozhat.
A probléma ott van, hogy nem szedte be a gyógyszert rendesen.
Sós vizet, meg a gyömbèrt kipróbáltatom vele, ellenőrzöm is. Antibigyóra a múltkor is azt mondta szedi, de csak nem sikerült.
Ezüstben nem hisz, volt már vele negatív tapasztalat.
Műtétre meg nem hajlandó. 36 évesen nem vàllalkozik rà, hiába a sok szövödmèny.
Szóval a sós víz meg gyömbér remélem rásegìt a nem éppen ható gyógyszerre.
Én is így voltam. Nem használt az állandóan felírt gyógyszer. Elmentem másik dokihoz, kaptam egy másik antibiotikumot, ami végre rendesen helyrehozott.
Azóta sem jött elő. Nekem még ami sokat használt,az a Tantum Verde spray.
Ezzel vigyázni kell,mert a mandulagyulladás szövődményeket okozhat hosszú távon.
Sziasztok!
Páromnak sűrűn fáj a torka, és a mandulája. Igazán beteg (lázas, elesett, stb…) ritkán szokott lenni, időben mindig igyekszik dokihoz menni, akitől folyamatosan ugyan azt a gyógyszert kapja. Legutóbb 1 hónapja szedte, de persze nem rendesen. Múlt héten vettem észre, hogy 10 szemből maradt 4!
Pénteken volt dokinál, megint ugyanaz a gyógyszer. Igaz, utoljára 1 hónapja szedte, a doki azért felírta. Csütörtök este óta folyamatosan lázas, csúnya gennyes a mandulája.
Gondolom, nem használ a gyógyszer. Mit lehet csinálni?
További ajánlott fórumok:
- A tüszős mandulagyulladás miatt is lehet nehéz a légzésem?
- Tüszős mandulagyulladásra kell antibiotikum?
- Tüszős mandulagyulladás esetén jót tesz a fagyi?
- Mivel lehet kezelni a tüszős mandulagyulladást?
- Tüszős mandulagyulladást mivel lehet kezelni az antibiotikumokon kívül?
- Tüszős mandulagyulladás, a legerősebb gyógyszer sem használ. Mit csinálnak ilyenkor?