Túrótorta liszt nélkül
Finom és kis trükkökkel nagyon lightos
HOZZÁVALÓK
50 dkg túró (lehetőleg puha, krémes)
1 zacskó vaníliás pudingpor (főzős)
1 db citrom
3 db tojás
15 dkg cukor v. 30 g édesítőszer
3 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉSE
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a tojássárgájába. Habosra keverjük. Utána beletesszük a pudingport és a citrom reszelt héját, valamint a fél citrom levét. Jól elkeverjük. Végül belekeverjük a túrót.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan az előző masszához keverjük.
Kivajazott, lisztezett tepsibe/tortaformába tesszük és 50 percig 180 °C-on sütjük
Kb 8 szelet lesz belőle
A dupla adag az eredeti!
A vajat ki lehet hagyni, vagy felezni.
Írta: sonja, 2006. május 5. 10:05
Fórumozz a témáról: Túrótorta liszt nélkül fórum (eddig 40 hozzászólás)