Sógyurma
A legolcsóbb játék a gyerkőc számára, és a kreatív anyukák is csodás kis díszeket kreálhatnak belőle.
Főleg most, hogy közeleg a karácsony.
Ajándéknak, fenyődísznek szerintem kiváló.
A sógyurma tészta receptje: (Sok sógyurma recept létezik, de nekem eddig ez jött be a legjobban.)
20 dkg liszt
30 dkg só
1 1/4 dl víz
1 evõkanál tapétaragasztó
1/2 evõkanál olaj
A „tésztát” jó össze kell gyúrni, és utána kezdődhet az „alkotás”.
A kész díszeket sütőben óvatosan megszárítjuk. Vigyázzunk, mert ha túl forró a sütő, könnyen megbarnul! Én először nyitott ajtónál szárítom, és utána is csak takarék lángon sütögetem.
Ha nem natúr díszeket szeretnénk, a tésztába keverhetünk temperát, színek festéket, de a legegyszerűbb, konyhában is megtalálható színező anyag a kakaó, őrölt paprika.
Jó szórakozást kívánok mindenkinek!
Írta: Mariann, 2005. október 23. 10:36
Fórumozz a témáról: Sógyurma fórum (eddig 17 hozzászólás)