Sógyurma (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Sógyurma
Szia! Finomliszt kell hozzá.
Mikor megláttam, hogy ide újra írtatok, "nosztalgiába" estem:) Nem tudtam, hogyan kell ezt csinálni és a keresőbe beütve a sógyurmát a Hoxát adta ki, azóta vagyok tagja a csapatnak:-))
Karácsonyra a szüleimnek és a tesóimnak,meg a férjeiknek sógyúrmát ajándékoztunk.Együtt csináltuk a gyerekekkel.A receptet én exhas találtam ki,és tapétaragasztót sem tettem bele.
Mécses tartókat gyártottunk,meg füstölő tartókat,utánna feltettük a radiátorra és egy -két napig szárítottuk rajta,aztán vízfestékkel a gyerekek "Művészkedtek "rajta.
Aztán vettem dekopázslakkot(nem tudom hogy írják)és lelakkoztam őket,nagy siker volt:)
Sziasztok! Nem is gondoltam volna hogy a sógyurma tésztájába tapétaragasztót is kell tenni. Egy alkalommal készítettem karácsonyi díszeket belőle,de nekem más receptet adtak meg(3 bögre liszt,2 bögresó,1 1/4 bögre víz). Szép is meg jó is lett a végeredmény,csak az volt a gond hogy kicsit túlszárítottam. Ezzel a fajta recepttel biztos nem teszünk rosszat a gyerkőcőknek,hisz nincs benne olyan anyag mint például a tapéta ragasztó. :-)
Viszont lenne egy kérdésem,a sütésével kapcsolatban. A Tepsi aljába szükséges zsírpapírt tennünk,vagy kikenni az alját?
Sziasztok! Nekem is eszembe jutott amikor a lányom mégy egy éves se volt és látta ahogy gyúrom a süti tésztát!Neki azonnal kellett olyan,ő is gyúrni akart!Színte majdnem hisztizett a kedvét meg nem akartam elvenni,a tojásos tésztát meg nem adom oda játszani,akkor beurott az óvoda.A lányoknak rózsaszínt,a fiúknak kéket adtak!A kóstolás se volt gond mert szerencsémre csokigyári óvodába jártam ételfestékkel festették!A pontos receptre nem emlékeztem,valamennyi liszt,só víz,gyorsan összeállítottam aztán már a lányom is pogácsázott.
Azota gyakran kéri,de még nem teszek bele ehetetlen dolgokat,abból nincs baj, és nem is tudtam hogy olyanok is kerülnek bele mit tapétaragasztó és olaj.Talán amikor majd művészibb dolgokat állít össze és nem kóstolgat mi is kipróbáljuk!
Hm...régi emlékek. Az oviban mindig ettem.:) Sajna a színeset is, bár problémám nem volt belőle...:D
Most azt hiszem, hogy inkább alkotok, mint eszem majd.
Egyébként szerintem ez a nyers liszt evése sem valami előnyös a szervezetnek, mondjuk a gyerekek mindent beemésztenek.:D
Kösz azt hiszem ez jó lesz. Nem kellenek dísznek csak nyomkodni sodorni ütögetni kézlenyomatot csinálni meg ilyenek. Nem hiszem, hogy 14 hónaposan többet tudna vele kezdeni.
Köszi:)
Lehet, hogy hülye a kérdésem, de ezt ugye nem baj, ha bezabálja játék közben a gyerek?
Észre vettem, hogy érdekelnék a gyúrmák, de igazit még nem merek neki adni, mert mindent megeszik és a szájába vesz. Gondoltam ez a só liszt gyúrma jó lenne, csak nem vagyok benne teljesen biztos. :(