Az előző válaszom kiegészítéseként még annyit, hogy én arra tippelek, hogy az elfogadott szót csak azért mondták, mert ha azt mondják, hogy folyamatban van az akkreditáció, akkor nem fognak jelentkezni a képzésre, de ők bíznak abban, hogy a határidőig , tehát max. 3 éven belül meglesz. Némi csúsztatást érzékelek a dologban. Az ördög a részletekben rejlik, ezért rá kell kérdezni konkrétan. Lehet, hogy akár fél év múlva meglesz az akkreditáció, végül is nem tudni mikor adták be.
Igazából én is csak találgatni tudok. Ránéztem és ez elég új szaknak tűnik, ezért az akkreditációja még folyamatban lehet. Amit mondtak, hogy elfogadott, az mit jelent pontosan? Mert a saját honlapjukon is azt írják, hogy "A meghirdetést megelőzően a szak nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság vagy más külföldi szervezet előzetes szakértői véleményével." Ez alapján viszont még tényleg nem fejeződött be az akkreditáció. De akkor hogy lehet MO-on elfogadott? Nekem sem teljesen világos, hogy akkor most mi van. A felvi.hu meg azt írja, hogy "A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § és 67. § értelmében mesterképzés létesíthető és indítható a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság vagy más külföldi szervezet előzetes szakértői véleménye nélkül, de a felsőoktatási intézmény a képzés nyilvántartásba vételét követő 3 éven belül köteles beszerezni a szakvéleményt." Lehet, hogy MO-on a folyamatban lévőket is elfogadják? Kicsit képlékeny ez a dolog. Ettől persze még lehet jó a képzés, jó oktatókkal és jó tantervvel. Kérdés, hogy hol és mire akarod használni ezt a diplomát és milyen alapvégzettséged van, amivel belépsz. Az hatással lehet a munkakörökre, amit be tudsz vele tölteni.
azert ennek a masodik sornak kicsit felesleges volt a leirasa szerintem :) mi ertelme van becsmerelni valakinek a kerdeset? nagyon udvariatlan es passziv agressziv megjegyzes volt, szuksegtelen.
Pszichológia MA mesterképzésre szeretnék menni Győrbe, viszont a felvi.hu szerint nincs akkreditálva még a diplomájuk, amit adnak. Az intézménnyel beszéltem, és azt mondják, hogy egyenlőre csak Magyarországon elfogadott, de nem tudom hihetek-e nekik.