Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem akkreditált szak? fórum

Nem akkreditált szak? (beszélgetés)

Köszönöm a hosszabb válaszokat. Akkor látom, másnak sem teljesen érthető a helyzet, én is egy kis ferdítést érzek az intézmény válaszában.

Andi 6020-nak is köszönöm az ,,építő” jellegű hozzászólást!:)

6. Oliva2023 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 00:14
Az előző válaszom kiegészítéseként még annyit, hogy én arra tippelek, hogy az elfogadott szót csak azért mondták, mert ha azt mondják, hogy folyamatban van az akkreditáció, akkor nem fognak jelentkezni a képzésre, de ők bíznak abban, hogy a határidőig , tehát max. 3 éven belül meglesz. Némi csúsztatást érzékelek a dologban. Az ördög a részletekben rejlik, ezért rá kell kérdezni konkrétan. Lehet, hogy akár fél év múlva meglesz az akkreditáció, végül is nem tudni mikor adták be.
5. Oliva2023 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 00:03
Igazából én is csak találgatni tudok. Ránéztem és ez elég új szaknak tűnik, ezért az akkreditációja még folyamatban lehet. Amit mondtak, hogy elfogadott, az mit jelent pontosan? Mert a saját honlapjukon is azt írják, hogy "A meghirdetést megelőzően a szak nem rendelkezik a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság vagy más külföldi szervezet előzetes szakértői véleményével." Ez alapján viszont még tényleg nem fejeződött be az akkreditáció. De akkor hogy lehet MO-on elfogadott? Nekem sem teljesen világos, hogy akkor most mi van. A felvi.hu meg azt írja, hogy "A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 15. § és 67. § értelmében mesterképzés létesíthető és indítható a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság vagy más külföldi szervezet előzetes szakértői véleménye nélkül, de a felsőoktatási intézmény a képzés nyilvántartásba vételét követő 3 éven belül köteles beszerezni a szakvéleményt." Lehet, hogy MO-on a folyamatban lévőket is elfogadják? Kicsit képlékeny ez a dolog. Ettől persze még lehet jó a képzés, jó oktatókkal és jó tantervvel. Kérdés, hogy hol és mire akarod használni ezt a diplomát és milyen alapvégzettséged van, amivel belépsz. Az hatással lehet a munkakörökre, amit be tudsz vele tölteni.
4. sargadinoszaurusz (válaszként erre: 3. - Andi6020)
tegnap 18:31
azert ennek a masodik sornak kicsit felesleges volt a leirasa szerintem :) mi ertelme van becsmerelni valakinek a kerdeset? nagyon udvariatlan es passziv agressziv megjegyzes volt, szuksegtelen.
3. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:12

Szerintem ne hidd el nekik. Honnan tudnák?

Jesszus. És te tanult ember vagy...

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:03

"Az intézménnyel beszéltem, és azt mondják, hogy egyenlőre csak Magyarországon elfogadott"

Ki lenne hitelesebb náluk?

tegnap 16:55

Pszichológia MA mesterképzésre szeretnék menni Győrbe, viszont a felvi.hu szerint nincs akkreditálva még a diplomájuk, amit adnak. Az intézménnyel beszéltem, és azt mondják, hogy egyenlőre csak Magyarországon elfogadott, de nem tudom hihetek-e nekik.

Valaki tud erről bármit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook