Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rehabilitációs ellátásból vonható végrehajtás? fórum

Rehabilitációs ellátásból vonható végrehajtás? (tudásbázis)

19. Tai (válaszként erre: 16. - Dawezyo)
febr. 11. 12:59
Nekem volt egy adósom, aki több millióval tartozott és megkapta havi 20,000 Ft részletre a fizetést. 5 évig fizette így szünetel nála a végrehajtás addig! Egy próbát megér szerintem :)
18. Tai (válaszként erre: 15. - Channa*)
febr. 11. 12:55
Majd nem ugyan ezt írtam én is :)
febr. 11. 11:19
Mindenképpen vedd fel azonnal a kapcsolatot a végrehajtóval,ahogy megtudod,hogy ki az. A nagy százalék normális,sok mindenben tudnak segíteni.
16. dawezyo (válaszként erre: 14. - Tai)
febr. 11. 09:39
sajnos az a baj hogy megengedné de nagy törlesztovel csak amit nem tudok teljesiteni ez egyebkent egy kezesseg miatt van sajnos meg betegsegem elott johiszemuen segitettem olyannak akinek nem kellett volna es ez lett a kovetkezmenye de nem bujok ki alola amennyit vonnak annyit vonnak fizetesem pedig kikerem postan mast sajnos nem tudok csinalni annyi szerencsem van talan hogy haz auto az en nevemen nincs illetve draga dolgaim sincsenek.
15. Channa* (válaszként erre: 13. - Tai)
febr. 11. 09:38

Ha egy számlára érkezik, akkor inkasszó esetén, a bank nem vizsgálja, hogy egyenként mennyi, hanem együtt számol a beérkező összegekkel.

Ha most egy bankszámlára érkezne, akkor az 51+96=147 eFt, amiből 60 ezer teljesen mentes, 87 ezernek a felét végre lehet hajtani, azaz az inkasszó elvinne ebből az összegből 43500 Ft-ot. Az inkasszó 35 napig rajta van a számlán, így ha ez idő alatt érkezik még pénz, akkor abból is teljesül.

Ha a munkahelyre ment a letiltás és ahhoz a szervhez, ahonnan érkezik a rehabilitációs támogatás, akkor mindkettő hely külön vizsgálja, azaz az 51 eFt-ből nem fognak vonni, de a munkabérből 18 ezret le lehet tiltani.

Július 1-től, ha a munkabér nem fogja meghaladni a 116 ezret, akkor abból sem lehet majd vonni.

14. Tai (válaszként erre: 13. - Tai)
febr. 11. 09:22
Számlaszámot inkasszózhat, így érdemes vele meg egyezni még a végrehajtói okirat megküldése után azonnal. Alacsony jövedelem és betegség miatt mindig megadják, s nem mindegy hogy a fizetés 33%.a vagy egy 8000 Ft-os részlet.
13. Tai (válaszként erre: 5. - Enissa)
febr. 11. 09:17
Nem vonják össze, benne voltam, tudom. Én meg egyeztem azonnal a végrehajtóval havi X összeget fizetek, így biztonságban van a fizetésem!
12. Channa* (válaszként erre: 10. - Dawezyo)
febr. 10. 20:18

Jelenleg a teljesen mentes összeg 60 eFt.

A letiltást annak küldik, aki utalja ezt az ellátást. Ha ott csak az 51 ezer van, akkor abból nem vonhat.

A munkabéredből a 60 eFt feletti összeg fele vonható.

Azt írtad, hogy 96 eFt a fizetésed, így a 36 ezer fele végrehajtható, azaz 18 eFt.

De ez csak akkor igaz, ha nem számlára mennek!

febr. 10. 19:52
Ha banki telefonos vagy egyéb tartozás miatt végrehajtás alá estél akkor a rehab pénzből nem vonnak, csak munkaberbol. Ezzel szemben a NAV már bármit is vonhat a szamladrol.
10. dawezyo (válaszként erre: 9. - Channa*)
febr. 10. 19:37
Ertem tehat akkor addig vonhatnak ebbol az 51.000 forintbol vagy erre is vonatkozik a 60.000 forint mentesseg mint a munkaberre?
9. Channa* (válaszként erre: 7. - Dawezyo)
febr. 10. 19:34
És, hogy tudja e a munkáltató: ige, ezt tudnia kell! jogszabály, amit nekik naprakészen kell tudniuk.
8. Channa* (válaszként erre: 7. - Dawezyo)
febr. 10. 19:34

A munkabéred 116 ezer Ft alatt van, akkor nem vonhatnak majd.

Illetve, a másikból sem, mert az meg 50 körül van.

De ha számlára érkezik mind a kettő és ugyan arra, akkor vonni fognak, ha inkasszót raknak a számládra.

7. dawezyo (válaszként erre: 6. - Channa*)
febr. 10. 19:08
de ezt egyébként a munkáltató automatikusan tudja? tehát ugye még nem él ez a jogszabály de jul2-tol mar igen tehat onnantol a 4 oras berembol nem vonhatnak semmit.
febr. 10. 19:04

2025.07.01-től lesz egy kis változás.

A minimálbér 60%-a lesz teljesen mentes, ami 116 eFt

116-200 eFt között pedig a fele.

Letiltásnál a családi adókedvezményből nem lehet tiltani.

5. Enissa (válaszként erre: 3. - Tai)
febr. 10. 18:38
De gondolom összevonják.
4. Enissa (válaszként erre: 1. - Dawezyo)
febr. 10. 18:32
3. Tai (válaszként erre: 1. - Dawezyo)
febr. 10. 18:24
60 ezer Forintig mentes vagy a tiltás alól, ez igaz a nyugdíjra vagy egyéb ellátásokból is!
2. Enissa (válaszként erre: 1. - Dawezyo)
febr. 10. 18:23
Persze, az is jövedelem. Mindenből tudnak vonni, ami számlára érkezik, illetve amire rálát a NAV.
febr. 10. 18:12
üdv, 4 órában dolgozom fizetésem 96.000 forint amiből nyilván tilthat a végrehajtó ezzel tisztában vagyok, kérdésem hogy tilhat e a rehabilitációs ellátásomból is úgy hogy az csak 51.000 forint ?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook