Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Milyen felnőtt lesz abból a gyerekből? fórum

Milyen felnőtt lesz abból a gyerekből? (beszélgetés)

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Enissa)
febr. 14. 17:40

Nem,nem hozom fel neki..

Gyakran nyugtalan.Ahogy mesélte egy bántották fizikailag/lelkileg is.Folyamatos félelemben élt 12 éves koráig.Utána sem ért véget a rossz számára.

Sajnálom őt,és jó volna ha nyugodt tudna maradni.

14. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 11. 16:29

"Milyen felnőtt lesz abból a gyerekből?"

Ez már nem kérdés, 42 éves.

"Szeretnék neki segíteni."

Valószínű, csak beszélni szeretne róla.

De a szituációt te tapasztalod, te ne hozakodj elő a témával, mert felkavarhatja.

13. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 11. 12:01
Mindenki más. Én 70 évesen sem vagyok túl rajta, szerencsére már csak akkor jutnak eszembe azok az emlékek ha valaki emlékeztet mint most te. De nem engedem meg hogy a traumáim irányítsák az életemet. Ezt javasolhatod neki is. Könnyebb lesz.
12. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 11. 11:47
Segítség kell neki (szakember), te csak meghallgathatod. Ha 42 évesen még mindig a múlton rágódik, nem tudja, nem akarja elengedni, akkor te kevés vagy, sajnos. Inkább arra próbáld terelni, hogy forduljon szakemberhez.
11. Görögtánc (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 11. 09:40
Lehet hogy magában hordoz még traumákat biztos hagy valamennyi nyomot a személyiségén az ilyen. Sokan jól adaptálódnak, jól leplezik a sérelmeiket. Akkor tudnád igazán megismerni, ha közelebbi kapcsolatba kerülnétek.
10. kentaurcica (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 11. 09:34
Milyen felnőtt lesz az ilyen sorsú gyerekből? Hát sajnos sérült. Aztán hogy pontosan miben jelentkezés ez, az minden embernél más és más. Úgy tudsz neki segíteni, ha szeretetet adsz, figyelmet és megértést.
febr. 11. 09:32

A kérdésed fura nekem.

Hiszen az illető, akiről beszélsz, felnőtt. 42 éves, ráadásul te ismered is,mert a kolléganőd, bár még új. Azt nem tudjuk, hogy mennyire új.

Tehát, látod, hogy milyen és majd megismered jobban, ha marad a kolléganőd.

A többiek már írták, hogy hogyan állj hozzá. Ennél többet nem kell tenned.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Érdekes73)
febr. 10. 23:36

Szívesen meghallgatom.

Szimpatikus személyiség.

De,nem faggatom.

A társaságában is szívesen vagyok.Nem tudom miért bízik bennem.

7. Érdekes73 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 10. 23:29
Szerintem azzal segítesz neki ha normálisan viselkedsz vele úgy mint mással is tennéd. A régi dolgairól ha akar beszél , meghallgatod véleményezés nélkül.
febr. 10. 23:18
Mármint néha furcsa csak.De,szépen beszél,jól is dolgozik.Humoros is sokszor.Tehát nem az a magának való ,senkihez nem szólok személy.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Amaunet)
febr. 10. 23:16

Nem veszem.

Igazából józanul nem beszélt ilyesmikről és meg nem is hozom fel neki..

Ez egy olyan trauma lehet amit az örökké hordozhat.Óriási fájdalommal párosulva.

Volt már mindegyiknél.

Csak,hát tudja,hogy 42 éves és még mindig..

4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 10. 22:13

Nem tudsz segíteni.

Légy hozzá közvetlen, hallgasd meg, ha beszélni akar róla, de ne vedd magadra a terhét, mert ez nagyon nagy és ő már évtizedek óta hordja.

Talán annyit, hogy egy ilyen beszélgetés alkalmával megemlítheted neki a szakembert, pszichlógust.

Elképzelni sem tudom, hogy egy anyát így elveszteni mekkora trauma és 42 évesen ki tud-e még ebből jönni.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Michelle.r)
febr. 10. 21:24

Nem mondta ki,de úgy láttam nagyon jól esik neki,hogy beszélgethet velem.

Nem tudom milyen lehet így felnőni..borzalmas amiket mesélt,tehát elképzelem,de nyílván azt tudja csak átélte.

febr. 10. 21:12

Kérte a segítségedet?

A fájdalom elkerülhetetlen, a szenvedés választás kérdése. Mindenen túl lehet jutni, autentikus, professzionális segítséggel.

Te annyi tehetsz, hogy amikor ő beszélni akar róla, figyelmesen és empatikusan hallgatod.

febr. 10. 20:43

Van egy új kolléganőm (6 hónapja) nagyon furcsa néha ,annyira bizalmatlan,gyanakvó.

Igazából mindig a rosszra gondol azt vettem észre.

Egy iszogatós estén sokat mesélt nekem a múltjáról.

42 éves,de mai napig szenved a traumáitól.

Az anyukája gyilkosság áldozata lett.Gyerekként verve volt,sosem szerették.. Stb...

Szeretnék neki segíteni.

Ezeket a traumákon sosem fog túllépni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook