Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mernétek DNS feltérképezést csináltatni? fórum

Mernétek DNS feltérképezést csináltatni? (beszélgetés)

1 2
34. Channa* (válaszként erre: 33. - Timycat)
ma 20:28

Az én barátnőm 56 éves jelenleg.

2022-ben műtötték. Nem vették le a melleit, csak kiszedték a daganatot, de pl. a nyirokcsomókat nem.

Kapott kemót, sugarat és hormonkezelést.

Múlt nyáron a kontrollon vettek észre egy pici daganatot a tüdőben. Biopszia után jött a műtét. Csonkolták a tüdejét és kivették a hónalj nyirokcsomókat. Majd megérkezett a biopszia eredménye. A tüdőben egy nyirokcsomó volt, nem daganat. Mindenki félre beszél, gondolom a felesleges műtét miatt. Szerencsére robot technológiával műtötték, így gyorsan felépült.

Örültünk, hogy nem daganat.

És igen, úgy vacak, ahogy kell.

Minden jót a barátnődnek!

33. timycat (válaszként erre: 32. - Channa*)
ma 19:48

Az én barátnőmnek is mellrákja volt, genetikai eredetű. Azért erőltették a kezelést, hogy megmenthessék a mellét. Amíg kezelgették a daganat vígan nőtt, lekapartak neki végül a mellkasáról minden szövetet, bőr felé is terjedt és kivettek x db nyirokcsomót is. Azt hiszem az őrszemen kívül is, óvatosságból.

Mikor kiújult a másik mellében ő vetette le a megmaradt mellét, kemos kezelést nem kért, pedig ismét azzal akarták kezdeni nem a műtéttel. A második eset nyáron lesz 4 éve, az első alkalom 8-9 éve volt. Szóval nem sok évtizedes sztori.

Ha nem lenne olyan durván fiatal (még mindig nincs 40) akkor a petefészkeit is kiszedetné preventív. De nem is tudom hogy erre lenne-e lehetősége itthon 🤔 Utánajárás nélkül azt mondanám, hogy itthon nem lehet, hisz nem "ivartalaníttathatod" magad a megfelelő protokoll nélkül. És amúgy sem szeretné ő sem ilyen fiatalon kitenni magát ennek. Gondolom hormonpótlást sem kaphatna a 2-szeri rákos előélete miatt.

Car az egész ahogy van 😕

32. Channa* (válaszként erre: 26. - Timycat)
ma 18:49

Barátnőmnek mellrákja volt, és amikor a tüdejében találtak valamit, akkor volt biopszia és azt vizsgálták így.

Ennek érdekessége az volt, hogy már megtörtént a műtét, mire elkészült a biopszia eredménye...

31. Regin_a (válaszként erre: 8. - Timycat)
ma 16:59

Oncompass"

Egy jóbarátom dolgozott nekik és más jó kapcsolata is volt oda.

1millió forintja nem volt, nem számitott a kapcsolat

Hogy élve maradt volna, ki tudja

30. Regin_a (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 16:53

Bizonyos öröklődő betegségek kiszűrése van értelme. E-mellett , illetve e-nélkül is apai ágon a XVIII.századig vezetem vissza családfámat, a mai Ausztria területére

Én már biztos nem örökitek semmiféle betegséget és elértem azt a kort hogy szavam se lehet

29. levarosbukta (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 16:04
Ez egy nagy humbug! Ez akkor lenne igaz, ha évtizedekre neadj isten évszázadokra visszamenőleg meg lenne minden ősünk dns-e. De nincs. Még az nagyszülőké sincs meg. Beküldöd a DNS-edet mivel hasonlítják össze? Nincs mivel!
ma 15:49
biztosan csinalnek ilyet, ha nem lenne nagyon draga. egyreszt baromi erdekes masreszt semmit sem nyerek vele, ha nem tudok mondjuk egy genetikai betegsegrol, csak veszitek meghozza eveket az ertekes idombol, eletembol.
27. Enissa (válaszként erre: 23. - Channa*)
ma 14:32
Igen így működik jelenleg.
26. timycat (válaszként erre: 23. - Channa*)
ma 14:23
Jaaaa nála a műtét később volt mint a kezelés. Persze szövettan volt.
25. timycat (válaszként erre: 19. - Enissa)
ma 14:22

Szkeptikus vagyok. De nem a tudomány miatt, hanem a betegségben több a lóvé mint az egészségben.

Meg kell nézni hogy haladnak a kutatások a kövérség elleni gyógyszeres küzdelemben, meg a szépítészetben és hogy a született vagy szerzett betegségek gyógyításában.

24. L’Engel (válaszként erre: 22. - Channa*)
ma 14:16

Igen, itt is így történt. Csak petefészekrák lett a diagnózis. Pedig nem találtak semmilyen elváltozást azon a szerven.

Ennek megfelelően kezelték, és úgy fest, hogy használt. Valamint eltávolították a reproduktív szerveit és a máshol talált daganatot is.

23. Channa* (válaszként erre: 14. - Enissa)
ma 14:14

Nekünk azt mondták, hogy pl. a műtét alatt kivett daganaton kipróbálják, hogy melyik hatásos.

Volt ismerősünk, akinek elvileg ez alapján azt mondták, hogy egyik szerre sem reagált úgy a daganat, így nem tudják kezelni.

22. Channa* (válaszként erre: 21. - L’Engel)
ma 14:12

"teljesen másik szervből indult a betegség, mint ahol a daganatot találták."

Igen, mert ha pl. valakinek van/volt mellrákja és lett áttét akárhol, akkor azt mellrákként kell kezelni, és nem pl. tüdődaganatnak.

21. L’Engel (válaszként erre: 14. - Enissa)
ma 14:07

Valóban vizsgálják a sejteket, bár azt nem tudom, hogy alkalmazzák-e rajtuk a használni kívánt szereket.

Diagnosztizálják, hogy honnan indulhatott ki a folyamat, majd annak megfelelően kezelik.

Sajnos a családomban is felütötte a fejét ez a betegség, és a nyert minták alapján döntötték el, hogy mivel kezeljék a beteget. Kiderült, hogy teljesen másik szervből indult a betegség, mint ahol a daganatot találták.

20. Alnisa (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 14:04
Én megcsináltatnám. Jobb ha tudom milyen betegségre vagyok hajlamos és amit tudok megtennék, hogy elkerüljem vagy hamar kiderüljön, hogy baj van, több az esélyem a gyógyulásra!
19. Enissa (válaszként erre: 16. - Timycat)
ma 13:59
Talán már 5 év múlva ez is adott lesz. Rohamosan fejlődik a tudomány.
18. Enissa (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 13:57
Kimondottan szeretném, a származásomat is, és az eü. DNS-t is.
17. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 13:56
Semmiképp sem, jelen körülmények között. Ha esetleg majdan ráhatással lehetek, akkor igen, de így tudni valamit amin nem változtathatok, teljesen fölösleges szerintem.
16. timycat (válaszként erre: 14. - Enissa)
ma 13:56

Tényleg nem tudom, hogy csinálják. Elméletileg személyre szabták a koktélját, de a daganat is nőtt, "nyújtózkodott" a nyirokcsomók felé és a szervezetében is brutál gyulladások lettek.

Az Oncompass egy magán adatbázis, vizsgálat és statisztika. Megnézik, hogy adott paraméterekkel rendelkező betegek X százaléknak konkrétan mi segített és mi volt tévút.

Ami után én érdeklődtem a magam nyavalyája miatt is magán lenne. Komplett DNS, képalkotó és mikrobiom. Azt nem tagadták, hogy az eredményeiket nagy valószínűséggel nem ismeri el az állami eü. Biológiai terápia, kemo vagy bármi komolyabb beavatkozás pedig magánúton számomra gyakorlatilag kivitelezhetetlen, milliàrdos tétel lenne. És garancia meg ugye nincs, hisz ők is még az adatbázist építgetik.

15. A Nyuci (válaszként erre: 12. - Funnygirl)
ma 13:54
Az még biznisz?
14. Enissa (válaszként erre: 5. - Timycat)
ma 13:47

1-2 hónapja volt a Napló műsorban patológia címen egy riport, és ott nyilatkoztak, hogy a munkájuk nagy részét a rákossejtek vizsgálata teszi ki, hogy milyen kezelésben részesüljön a beteg.

A neten gondolom fellelhető a riport is, ha valaki kíváncsi rá.

13. timycat (válaszként erre: 9. - Channa*)
ma 13:39
Fogalmam nincs. Csak a másik oldalon álltam, ott is csak külső szemlélőként.
ma 13:35
Inkább kikérném a pálmalevelemet Indiából :))
11. A Nyuci (válaszként erre: 10. - Amaunet)
ma 13:33
Igen, nagy génbank kellene hozzá. Akkor derülhetnének ki a titkos féltestvérek. 😁
10. Amaunet (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 12:45

Ha van hozzá génbankjuk. Mert ugye nem csak az adott, érdeklődő személynek kell ahhoz regisztrálva lennie, hogy közvetlen rokoni kapcsolatokat is kimutassanak, hanem a feltételezett rokonnak.

Személy szerint nem szeretném, ha a DNS-em egy nyilvántartásba szerepelne. Nem mintha tartanom kéne bármitől, mert a nemzetségünk az XIII. század végén települt le hazánkban.

Volt már olyan, hogy faji megkülönböztetés.

De ott van a másik oldal, ha donort keresnek egy betegnek.

Talán, ha biztos lehetne az ember abban, hogy ez a génbank nem kerül a politikusok kezére...

9. Channa* (válaszként erre: 8. - Timycat)
ma 11:52
És azt nem tudod véletlenül, hogy valóban kipróbálják e a kivett szöveteken a szert vagy tényleg az emberen teszik ezt?
8. timycat (válaszként erre: 6. - Channa*)
ma 11:40

A szervezete rosszul reagált, a daganat sem megfelelően.

A pláne az volt mikor 4 éve kiújult, újra ugyanazt a kezelést akarták rajta letolni, noha ugye előzetesen az Oncompass vizsgálat sem azt javasolta, és a korábbi kezelési tapasztalatok sem igazolták vissza. Barátnőm emiatt csak a műtétet vállalta ennek fényében a kemot újra már nem. Él és virul, reméljük még nagyon sokáig.

7. Archer84 (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 11:35

Nővérem csináltatott hasonlót, de abból csak az derült ki,hogy hány százalék dél-európai, kelet-európai, északi stb van a DNS-ében.

Szerintem kvázi felesleges.

Nem attól vagyunk azok, akik, hogy milyen nemzetiségű őseink vannak.

6. Channa* (válaszként erre: 5. - Timycat)
ma 11:32

Rák kezelés kapcsán: Én úgy tudtam, hogy a kivett mintán kipróbálják a szereket, hogy melyikre, hogy reagál és azt vetik be, amelyik gyógyítja.

Azaz, eddig úgy tudtam, hogy nem a betegen próbálgatják a szereket.

5. timycat (válaszként erre: 1. - A Nyuci)
ma 11:15

Merném, már körbejártam, olyan 5000 euro lenne. Még a pénzt sem sajnálnám rá, viszont pusztító lenne a tudat, hogy ha bajom van nem kezdenének vele semmit, mert nem illik a protokollba, hiába van kimutatva hogy adott hatóanyag nálam mit okozna az eü nem foglalkozna vele. Ezt is körbejártam.

Óriási rendszerszintű változás kellene hozzá, hogy értelme is legyen a dolognak.

Barátnőm anno megcsináltatta az Oncompass vizsgálatát, ahol előre megjósolták, hogy az alkalmazott protokoll nála, erre a ráktípusra nem fog segíteni, de végig kellett szenvednie, hogy "hivatalosan" is belássák, hogy tényleg nem jó az irány, majd belepusztult a kezelésbe mire váltottak. Nem volt elég a baja ez az ismeret pszichikai terhelésére extrán rátett, a reményt is elvette tőle, hogy megfelelő kezelést kap 😕

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook