Hol érdemes szemüveget csináltatni? (beszélgetős fórum)
Szia!
Progresszív lencsének hívják.
Egy lencsében benne van három szemüveg;)Benne van az olvasó, a munka távolság,és a távoli dioptria.
Praktikus, pont amit írtál, hogy nem kell állandóan cserélgetni a szemüveget.Nem olcsó.De ha azt nézzük 3 szemüveg van egyben elkészítve.Ha 3 különböző szemüveget vásárolsz, közel ugyanennyibe kerül, ha nem többe
Tegnap voltunk Miskolcon a Válság szemüvegesnél,ahol 6500ért hirdetik,keret,lencse,szemvizsgálat.
Kettöt csináltattunk,20000ért,ebből az egyik kapott pluszba uv szűrőt,a másik meg picit drágább keret.tehát az egyik 8500volt a másik 11500.10 nap múlva lesz kész.
Helló!
Dioptriás napszemüveg-sportszemüveg lencse mennyibe fáj?
Szia!
én vásároltam ilyen akcióban 7990.-ért szemüveget és nem bántam meg. nagyon jó típusú és minőségű keretek közül lehetett választani. A lencse egy teljesen egyszerű műanyag lencse, de ha akartam volna valami komolyabb lencsét az is csak 15 ezer lett volna mindennel együtt. szerintem érdemes megnézni ezeket az akciókat!
Haaaat ... lehet venni, ra lehet futni jokra. Jol szet kell nezni! :)
De ajanlok meg valamit, amit tuti az elado szinten rad fog tukmalni. Van az ofonal egy 2 eves plusz garancia. Ami azert jo, mert barmi tortenik a szemuveggel(gondolok itt fokent a gyerekekre), ha eltorik, megkarcoljak a lencset, atmegy rajta a villamos vagy ha elveszted, akkor 2 even belul egyszer egy negyed arban es egyszer fel aron ujra el tudjak neked kesziteni a szemuveget ugyanabbol a lencsebol, ugyanolyan kerettel.. Tehat 2x tudsz potszemuveget csinaltatni es lehet 3 szemuveged :) Persze, ha idokozben valtozna a dioptriad, akkor ez arra nem vonatkozik. :( Ennek egyszeri dija van ami a komplett szemuveg erteketol valtozik. 30.000 ft-ig 2500 ft, 30.000-on tul 3.000 ft
Nincs tamogatas!
Csak 6.00 dioptria felet. Tehat ha epp 6.00 dioptrias a szemed, akkor meg nincsen, de ha mar 6.25 akkor mar van tamogatas. De semmi az egesz. Lencsenkent kb 400 ft volt eddig a tamogatas. Es nem kaptal minoseget, SZTK keret SZTK lencsevel. Ronda muanyag keret, ovalis alaku, es uveg lencse semilyen retegkezelessel. Egy fiatal nonek ilyennek nem szabad elcsunyitania az arcat ... mar bocsi, hogy ezt mondom :S
Es meg valami. Ha a valasztott optikanal vizsgaltatod meg a szemet, akkor ok feleloseget vallalnak az ott felirt dioptriaert. Tehat ha az SZTK-nal elirtak, vagy elnagyzoltak a vizsgalatot es az alapjan csinaltatod meg es nem latsz vele, akkor durvan ra lehet b.szni ... Mert ugymond az optikaban nem biralhatjak felul az orvos felirasat, tehat ha nem jo, nem latsz vele, visszakuldenek a dokihoz es a megvett szemuveget meg eldobhatod. De ha az optikaban tortenik a vizsgalat, akkor talan kaphatsz ingyen uj lencset ... (pl az ofonal megrendeles eseten ingyenes a szemvizsgalat, egyebkent 5.000 ft.)
Köszi
szép napot :))
nincs :(
ez engem is felháborított... mert az egy szemüveg baromira nem olcsó mulatság... és sokan nem engedhetik meg maguknak, főleg ha nagy a dioptria és kb 50 ezer a szemüveg mert 30 a lencse...
nálam is így zajlott, de valami gubanc volt akkor is
ha rendelsz szemüveget akkor a vizsgálat ingyé van...
ajaj ezt már nem tudom, én úgy hallottam ez megszűnt..
Zsóka?
További ajánlott fórumok:
- Fényre sötétedő szemüveget vagy dioptriás napszemüveget érdemes venni?
- Fogszabályozás helyett érdemes inkább koronát csináltatni?
- Hol érdemes szemüveget csináltatni (ár, minőség szempontjából)?
- Hol tudok a legolcsóbban szemüveget csináltatni?
- Hajhosszabbítást érdemes csináltatni ritka haj esetén ??
- Érdemes multifokális szemüveget csináltatni?