Hol érdemes szemüveget csináltatni (ár, minőség szempontjából)? (tudásbázis)
Az ofotértben most nagyon nagy akciók vannak a keretekre, 30, 50, 70%.
Ma voltam csináltatni, csak sajnos nem ott, mert azt hittem, hogy tök drága, egy kis "mezeiben" voltam azt hiszem, és ott drágábbra jött ki, mint az ofotért :(
és honnan tudom melyik a mezei optika?
esetleg ha van valami jó megírhatnád a nevét priviben
optikába=optikában
bocsi
Monitorszűrő, UV-szűrő, Vízről visszatükröződő káros sugarakat kiszűrő, stb, stb....
Vagy kérhetsz rá sötétedős fóliát.
Azt kihagytam, hogy a tesómén még sötétedős fólia is volt, rengeteg helyet bejárt, hogy hol a legolcsóbb és a legjobb a kiszolgálás, és végül egy kis optikába csináltatta meg.
Na most mi az, hogy mezei optika...?
Nekem nem az a lényeg, hogy a legolcsóbb helyen csináltassak valami filléres sz..t, hanem azért normális minőséget kapjak arányos áron. Hozzáteszem, életemben nem volt még szemüvegem, azt se tudtam mi az olcsó mi a drága, de kezdek rájönni, hogy a 40.000 nem is olyan sok, mint ahogy gondoltam, habár per pillanat biztos, hogy ennyi pénzem nincs ilyen célra....
A védőréteges alatt mit értessz?
Nekem ugye monitorszűrős kellene. 3-4 éve csináltattam, akkor volt 18 ezer :(
Nekem tesóm egy mezei optikába csináltatta fillérekért a Vis**n Ex***sszhez képest. Szerintem jobban jársz, ha inkább egy optikába mész, ott rendesen megmérik a szemed, nem úgy, mint a többi helyen, és még pénzt is tudsz vele megtakarítani.
Olcsóbb helyeken 20-25.000-ért megcsinálják, de pl. a V.E.-ben 40.000 alatt nincs védőréteges lencsés szemüveg.
Ez a téma engem is érdekelne, ugyanis a napokban voltam szemvizsgálaton, és kiderült, hogy kell csináltatnom szemüveget, de hihetetlen árakat hallok.
Vizsgálaton ofotértben voltam, igaz 3000 Ft-ba került, de elég profin csinálták. Az árakat meg se néztem, a sokk hatására (hogy szemüveg kell) úgy húztam ki az üzletből, hogy szinte porzott...
Ha valaki tud ajánlani helyet ahol érdemes megcsináltatni megköszönöm!
Mely optikáknál érdemes csináltatni? Esetleg hol vannak akciók? Lehet e recept nélkül is csináltatni, vagy mindenféleképp íratni kell? Hol vállalnak vizsgálatot is? És még sorolhatnám kérdések...
Nekem monitorszűrős szemüvegem van, már újat kéne csináltatni és nem tudom hová menjek. Felírassam e (annak idején felírták) vagy nincs értelme, mert akkor sem olcsóbb?
További ajánlott fórumok:
- Egy dajkaanyaság története az életadó szempontjából
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Hol érdemes szemüveget csináltatni?
- Hol tudok a legolcsóbban szemüveget csináltatni?
- Érdemes multifokális szemüveget csináltatni?