Túrós sajtosrúd recept
A Túrós sajtosrúd hozzávalói:25-25-25 dkg finomliszt, zsíros túró, és magas zsírtartalmú vaj
1 púpozott teáskanál só
reszelt sajt a tetejére
A Túrós sajtosrúd elkészítési módja:
A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrom, hűtőben pihentetem (legalább egy, de akár több napig is). Akkor kezdek a nyújtáshoz, amikor már nem túl kemény a tészta, de még nem engedett fel a vaj. Gyorsan kell dolgozni vele. Lisztezett felületen kb. fél cm-esre nyújtom, szeletelem, reszelt sajttal meghintem. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm.
A nyújtást lisztezett sütőpapíron, lisztezett sodrófával végeztem. A sajttal szórás után átcsúsztattam a tepsibe.
Most csak a felét sütöttem meg, a másik felét lefagyasztottam, bármikor előkaphatom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. aug. 26. 19:55
A túrós sajtosrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.