Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Túrós sajtosrúd recept

Túrós sajtosrúd recept

A Túrós sajtosrúd hozzávalói:
25-25-25 dkg finomliszt, zsíros túró, és magas zsírtartalmú vaj
1 púpozott teáskanál só
reszelt sajt a tetejére


Túrós sajtosrúd 1.Túrós sajtosrúd 2.Túrós sajtosrúd 3.


A Túrós sajtosrúd elkészítési módja:
A hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrom, hűtőben pihentetem (legalább egy, de akár több napig is). Akkor kezdek a nyújtáshoz, amikor már nem túl kemény a tészta, de még nem engedett fel a vaj. Gyorsan kell dolgozni vele. Lisztezett felületen kb. fél cm-esre nyújtom, szeletelem, reszelt sajttal meghintem. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm.

A nyújtást lisztezett sütőpapíron, lisztezett sodrófával végeztem. A sajttal szórás után átcsúsztattam a tepsibe.
Most csak a felét sütöttem meg, a másik felét lefagyasztottam, bármikor előkaphatom.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A túrós sajtosrúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook