Sonkás, zöldséges koszorúban sült tojás recept
A Sonkás, zöldséges koszorúban sült tojás hozzávalói:4 közepes burgonya
2 szál újhagyma
12 dkg gépsonka
4 tojás
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
A Sonkás, zöldséges koszorúban sült tojás elkészítési módja:
A burgonyákat nagylyukú reszelőn szálasra gyalulom, vízzel leöntöm. A sonkát fél cm-es csíkokra, a hagymát karikákra vágom. A leszűrt burgonyához adom a sonkát, a hagymát, a lisztet, a sót. A tojásokhoz egy kis tálkát beolajozok, a sárgájukat ebbe ütöm, a fehérjét a burgonyás masszára öntöm. (A tojássárgák szétválasztása gyakorlatot, és FRISS tojásokat igényel.) A hozzávalókat alaposan összekeverem. Egy nagyobb serpenyőt beolajozok és a zöldséges masszából halmokat rakok, a közepükön helyet hagyva a tojásoknak. 6-7 perc közepes lángon sütés után a halmok közepébe kanalazom a tojássárgákat. 3-4 perc sütés után megfordítom a halmokat és készre sütöm.
Lehet úgy is készíteni, hogy a koszorúkat mindkét oldalukon megsütjük, és a tojások sárgáját éppen hogy csak megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. aug. 22. 23:14
A sonkás, zöldséges koszorúban sült tojás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.