Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött kacsa hagymaágyon recept

Töltött kacsa hagymaágyon recept

A Töltött kacsa hagymaágyon hozzávalói:
kb. 2,5 kg –os kacsa
40 dkg csirkemáj
2 zsemle
2 tojás
2 evőkanál mustár
50 dkg vöröshagyma
2 fej fokhagyma
só, bors, petrezselyem, majoranna ízlés szerint


Töltött kacsa hagymaágyon 1.Töltött kacsa hagymaágyon 2.Töltött kacsa hagymaágyon 3.


A Töltött kacsa hagymaágyon elkészítési módja:
Az egész kacsát miután alul-felül beirdaltam bedörzsölöm belül sóval, borssal, 2 gerezd reszelt fokhagymával, kívülről pedig sóval. Hűtőben 1 óráig állni hagyom. A töltelékhez a májat összetöröm, sózom, borsozom, megszórom majorannával, petrezselyemzölddel. Hozzáadom a vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemléket, a 2 tojást, a mustárt, 1 kis reszelt vöröshagymát és 1 gerezd reszelt fokhagymát. Jól összekeverem, és beletöltöm a kacsába. A nyílásokat bevarrom. Sütőedény aljába terítem a felszeletelt vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket; ráteszem a kacsát. Lefedem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 2,5 óráig sütöm úgy, hogy félidőben megfordítom. Leveszem róla a fedőt és kb. 30 perc alatt ropogósra sütöm.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött kacsa hagymaágyon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook