Töltött kacsa hagymaágyon recept
A Töltött kacsa hagymaágyon hozzávalói:kb. 2,5 kg –os kacsa
40 dkg csirkemáj
2 zsemle
2 tojás
2 evőkanál mustár
50 dkg vöröshagyma
2 fej fokhagyma
só, bors, petrezselyem, majoranna ízlés szerint
A Töltött kacsa hagymaágyon elkészítési módja:
Az egész kacsát miután alul-felül beirdaltam bedörzsölöm belül sóval, borssal, 2 gerezd reszelt fokhagymával, kívülről pedig sóval. Hűtőben 1 óráig állni hagyom. A töltelékhez a májat összetöröm, sózom, borsozom, megszórom majorannával, petrezselyemzölddel. Hozzáadom a vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemléket, a 2 tojást, a mustárt, 1 kis reszelt vöröshagymát és 1 gerezd reszelt fokhagymát. Jól összekeverem, és beletöltöm a kacsába. A nyílásokat bevarrom. Sütőedény aljába terítem a felszeletelt vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket; ráteszem a kacsát. Lefedem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 2,5 óráig sütöm úgy, hogy félidőben megfordítom. Leveszem róla a fedőt és kb. 30 perc alatt ropogósra sütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. aug. 17. 23:37
A töltött kacsa hagymaágyon elkészítési módja és hozzávalói.