Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajttal töltött fasírt burgonyával sütve recept

Sajttal töltött fasírt burgonyával sütve recept

A Sajttal töltött fasírt burgonyával sütve hozzávalói:
50 dkg darálthús
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 teáskanál só
15 dkg tetszőleges kemény sajt
körethez:
50 dkg burgonya
1 mokkáskanál őrölt rozmaring, 1 teáskanál só
kevés étolaj


Sajttal töltött fasírt burgonyával sütve 1.Sajttal töltött fasírt burgonyával sütve 2.Még 0 kép


A Sajttal töltött fasírt burgonyával sütve elkészítési módja:
A húshoz adom a morzsát, a felvert és megfűszerezett tojásokat s az egészet fakanállal jól összekeverem. Egy hosszúkás jénaiba a méreténél nagyobb sütőpapírt fektetek és lehetőleg egyforma vastagon elterítem rajta a húsmasszát. A sajtot kisebb kockákra vágom és a massza közepére sorakoztatom. A sütőpapír segítségével henger alakot formázok a sajttal töltött masszából, ügyelve arra, hogy a sajtkockák a henger belsejében maradjanak. Jó szorosan beletekerem a sütőpapírba, a végeket lezárom, mintha szaloncukrot csomagolnék. Egy másik sütőpapírba is belecsomagolom a hengerré formázott húst. A burgonyákat felkockázom, a kiolajozott jénaiba terítem, sózom, meghintem rozmaringgal. A jénai közepén helyet csinálok a hengernek és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Kicsomagolom a húst és 16 perc alatt készre sütöm; félidőben megfordítva.

A sütési időt nem számítva, 15-20 perc munka van vele. Ez a húsmennyiség elbírt volna több burgonyát is (nagyobb jénaiban) de nem baj, mert hidegen is finom, mint minden fasírt.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajttal töltött fasírt burgonyával sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook