Hagyományos pirítós recept

A Hagyományos pirítós hozzávalói:
4 szelet kenyér
1 evőkanál sertészsír
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint

A Hagyományos pirítós elkészítési módja:
Egy teflonserpenyőben felforrósítom a zsírt, és a kenyerek mindkét oldalát aranybarnára pirítom. Fogyasztás előtt a gerezd fokhagymát ráreszeljük a kenyerek mindkét oldalára.
Amikor a kenyérpirító még nem volt elterjedve a háztartásokban, így készült a pirítós (teflonserpenyő híján jól kiégetett palacsintasütőben). Sokkal finomabb, mint készülékben szárazra sült társai. Télen citromos teával, nyáron limonádéval gyors reggeli vagy uzsonna. A sertészsír helyettesíthető bármilyen, kedvünkre való zsiradékkal: kókuszolaj, szárnyasok zsírja, hadd ne soroljam. (Az étolajat felejteném.) Bármilyen feltéttel lehet tálalni, ezt most mellőztem; mert önmagában is szuper.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. aug. 24. 23:27
A hagyományos pirítós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.