Túrós pogácsa egyszerűen recept
15 perc
3100 kcal
185g /össz
25dkg liszt,
25dkg tehéntúró,
25dkg olvasztott margarin,
1 tojás,
kb 1 evőkanál só
A Túrós pogácsa egyszerűen elkészítési módja:
Lazán összedolgozni a hozzávalókat, majd 4-5 órára hűtőbe tenni. (Én mindig este szoktam megcsinálni és másnap lehet sütni) Sütés előtt kb 0,5 órával ki kell venni a hűtőből (könnyebb vele dolgozni) Kb 1 újnyi vastagságúra kell sodorni (én csak kézzel szoktam kilapítani), A tetejét megszórni reszelt sajttal (én a tojást le szoktam hagyni róla, mert anélkül is mutatós) Kiszaggatni pici szaggatóval, majd tepsibe tenni, amit én nem szoktam kikenni margarinnal, mert bőven olvad ki annyi margarin hogy nem ragad le. Előmelegített sütőbe téve kb 15 perc alatt kész (én 5 percig magas lángon, majd 2-es gázfokozaton szoktam sütni)
Pár napig porhanyós marad és tényleg nagyon gyorsan el lehet készíteni, nem kell keleszteni, hajtogatni stb.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: teodora3322, 2010. febr. 18. 10:27
A túrós pogácsa egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.