Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Túrógombóc elkészítése, de hogyan? fórum

Túrógombóc elkészítése, de hogyan? (tudásbázis)


2016. máj. 20. 21:58

Diétás túrógombóc:


Hozzávalók:


50 dkg zsírszegény tehéntúró

3 tojás

6 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz

10 dkg búzadara

2 evőkanál vaj

1 teáskanál reszelt citromhéj

5 dkg zsemlemorzsa

2 dl tejföl (12%-os)


Elkészítés:


A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 evőkanál édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal, és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter).


A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk, és a forró vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük.


A tejfölt elkeverjük a maradék 2 evőkanál édesítőporral, a gombócokra öntjük, és ízlés szerint megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk.

2009. nov. 13. 13:27

Köszönöm,remélem sikerülni fog!!!!:)


2 oldalnyi túrógombóc recept van a Hoxán,csak nem tudtam,melyik legyen,és saját fortélyra voltam kíváncsi!;)

9. d0b7178f40 (válaszként erre: 6. - Peternicsne)
2009. nov. 13. 13:20
bocsi kicsit gyorsan néztem át.Látom kel bele túró
8. d0b7178f40 (válaszként erre: 6. - Peternicsne)
2009. nov. 13. 13:19
na ezt kipróbálom.Jól hangrik.De semmi túró nem kell bele?csak gríz?
2009. nov. 13. 13:16
Én is tegnap csináltam először,a következő recept alapján: 6 dkg zsír 2 egész tojás 5dkg dara,só 35dkg passzírozott túró,4dkg zsemlemorzsa.Egy órát pihentetjük, azután vizes kézzel gombócokat formálunk,és forrásban lévő vízben 8-10 percig főzzük.szürőkanállal kiszedjük,zsírban pirított zsemlemorzsával leöntjük.-Nekem ez bevált, mindenki meg volt vele elégedve.
2009. nov. 13. 13:14

Szia Kismogyi!

Íme egy nagyon egyszerű és finom túrógombóc recept,próbáld ki:-)


0,5l tejet,5 evőkanál búzadarával, fel kell

főzni és hűlni hagyni.

3 evőkanál cukrot,2 csomag vaníliás cukrot,

1 citrom reszelt héját,25 dkg túrót + a masszát összekeverjük.Ebből gombócokat formálunk és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.Ízlés

szerint fahéjas tejföllel kínáljuk.

5. **Rita** (válaszként erre: 4. - **Rita**)
2009. nov. 13. 13:08
A keresőbe természetesen írd be hogy túrógombóc :)
2009. nov. 13. 13:08
3. d0b7178f40 (válaszként erre: 2. - 42af71f255)
2009. nov. 13. 13:07
én átlagosan úgy csinálom, hogy a 0,25 kg túróhoz teszek 1 ek kenhető margarint és ha túrbózni szeretnéd akkor 2-3 szem főttkrumplit.Aztán 1 tojást,egy csipet sót, és annyi búzadarát, hogy a linzernél puhább legyen.Aztán amikor forr a víz, vizes kézzel belegombócozom.Nagyobb diónagyságúra, meer dagad is.És pirított morzsára szedem.
2009. nov. 13. 13:04

Még sose csináltam,de ma nagyon megkívántam!

Sokaktól hallottam,hogy elsőre nagyon keményre sikeredett...hogy tudnék omlósat készíteni???

Légyszi segítsetek!!!

2009. nov. 13. 13:03
Túrógombóc elkészítése, de hogyan?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook