Túrógombóc elkészítése, de hogyan? (tudásbázis)
Diétás túrógombóc:
Hozzávalók:
50 dkg zsírszegény tehéntúró
3 tojás
6 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz
10 dkg búzadara
2 evőkanál vaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 dkg zsemlemorzsa
2 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 evőkanál édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal, és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter).
A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk, és a forró vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük.
A tejfölt elkeverjük a maradék 2 evőkanál édesítőporral, a gombócokra öntjük, és ízlés szerint megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk.
Köszönöm,remélem sikerülni fog!!!!:)
2 oldalnyi túrógombóc recept van a Hoxán,csak nem tudtam,melyik legyen,és saját fortélyra voltam kíváncsi!;)
Szia Kismogyi!
Íme egy nagyon egyszerű és finom túrógombóc recept,próbáld ki:-)
0,5l tejet,5 evőkanál búzadarával, fel kell
főzni és hűlni hagyni.
3 evőkanál cukrot,2 csomag vaníliás cukrot,
1 citrom reszelt héját,25 dkg túrót + a masszát összekeverjük.Ebből gombócokat formálunk és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.Ízlés
szerint fahéjas tejföllel kínáljuk.
Még sose csináltam,de ma nagyon megkívántam!
Sokaktól hallottam,hogy elsőre nagyon keményre sikeredett...hogy tudnék omlósat készíteni???
Légyszi segítsetek!!!
További ajánlott fórumok:
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)
- Vettem egy csomag rákot, és kagylóhúst, hogyan tudnám a legfinomabban elkészíteni?