Vettem egy csomag rákot, és kagylóhúst, hogyan tudnám a legfinomabban elkészíteni? (tudásbázis)
Sziasztok, mi is tegnap ettunk rakot nagyon finom volt. Leirom hogy kell elkesziteni hatha valaki kedvet kap hozza.
A rakokat a hatanal szetvagjuk, kilapitjuk, tepsibe tesszuk.
Osszemorzsolt kenyerbelhez petrezselyemzoldet, fokhagymat, sot, borsot, olivaolajat teszunk , jol osszekeverjuk es megtoltjuk vele a rakokat aztan mehet a sutobe kb. 25-30 perc.
Ugyanezt barmilyen kagyloval is el lehet kesziteni.
valamint szerintem no oregano, de ez már csak privát vélemény
és ha muszáj hagyma, akkor salotta, és nem vöröshagyma
"ha szereted a csípőset, chilivel"
ha nem teszel bele csípőset, nem lesz az arrabbiata - az arrabbiata mérgeset, felbosszantottat jelent olaszul, és kizárólag csípős ételekre használják
Ezt így mindenképp próbáld ki (az exemmel ütöttük így össze a gyors, fenséges vacsit):
Bő, forró olajban, egyszerre kevés garnélát kisütsz, majd leöntöd a következő keverékkel: olaj (amilyet szeretsz), zúzott fokhagyma, aprított petrezselyem. Összerázogatod, majd egy szűrőbe átrakod, hogy lecsepegjen kicsit. Só nem kell!!
Citrommal díszíted. Isteni!!!
Én a legjobban nem is spagettivel, hanem vékonyra szelt pirítóssal szeretem.
Én így csinálom:
50 % olívaolaj - 50% vajat felmelegítek (nem margarint! vajat!!)
de lassan, mert a túl forrú vaj megég, barnul, azt nem szabad hagyni
belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát és beleteszem a kagylókat, olyan 3-4 percig párolom, hogy elkezdjen színűk lenni, sózom, őrölt fehérborssal borsozom
beleöntök 2 dl minőségi asztali fehérbort (semmi főzőbor meg olcsó bor, mert az mindent elront), és 4 perc forralással elforralom az alkohol nagy részét
hozzáadok 0.5-1 dl házi hal alaplevet - ha nincs, akkor csirkéset - és azzal is forralom kisebb lángon egy pár percet. ha túl sűrű, híg a lé, egy kis liszttel meg lehet hinteni, de nem feltétlen szükséges
a végén rengeteg apróra vágott friss petrezselymet (szárított nem jó) beleszórók, és azt még egy 60-90 mp-ig rottyantom együtt a kagylókkal.
finomra szelt pirítóssal vagy natúr spagettivel lehet enni.
En a rakot foghagymasan szoktam elkesziteni. Olivalajon megdinsztelem a foghagymat es hozzaadom a rakot. megforgatom egyutt addig mig el nem keszul. Nem kell neki sok ido ha pl. szurke a rakod ha rozsaszinre szinezodik akkor kesz. wokkosan keszitem ami azt jelenti hogy vagy rizst vagy sult tesztat keszitek melle.
A kagylo helyastol van vagy annelkul? Helyasat felteszed egy fazekba leve zoldsegekkel, kis bor, so bors, fozod mi ki nem nyilnak. szosszal talalod. en vagy koktelszoszt vagy joghurtos-kaporszoszt csinalok melle. A fegyasztott rakot ugyanigy meg lehet fozni, vagy akar levesnek elkesziteni. Kagylo leves. ha erdekel adok receptet ahogy en szoktam...
Hú, a gomba tényleg feldobhatja!!!
Ezt ki fogom próbálni (vagy próbáltatni), az biztos.
Bár a fehérboros megoldás is tetszik.:)
Én így szoktam:
olaj, vékonyra vágott gomba, petrezselyem, ezeket megpárolom, ízesítem, jó sok paradicsom pürét teszek rá, összefőzöm, kicsit megfőzöm a rákot, beleteszem, közben főzök ki tésztát, ha kész beleteszem a szószba, kevergetem, és a végén mozzarellát teszek rá. Ha a mozzarella megolvadt, lekapcsolom. Isteni:-))))
Olívaolaj, fokhagyma, esetleg paradicsompüré bele...
És tésztával összekeverni.
További ajánlott fórumok:
- A paprikás krumpli mivel a legfinomabb?
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Melyik a legfinomabb virsli?
- Hogyan "koptassam le" a legfinomabban?
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Hogyan kell elkészíteni a világ legfinomabb túrótortáját?