Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vettem egy csomag rákot, és kagylóhúst, hogyan tudnám a legfinomabban elkészíteni? fórum

Vettem egy csomag rákot, és kagylóhúst, hogyan tudnám a legfinomabban elkészíteni? (tudásbázis)


25. Roza78
2011. júl. 5. 19:25

Sziasztok, mi is tegnap ettunk rakot nagyon finom volt. Leirom hogy kell elkesziteni hatha valaki kedvet kap hozza.

A rakokat a hatanal szetvagjuk, kilapitjuk, tepsibe tesszuk.

Osszemorzsolt kenyerbelhez petrezselyemzoldet, fokhagymat, sot, borsot, olivaolajat teszunk , jol osszekeverjuk es megtoltjuk vele a rakokat aztan mehet a sutobe kb. 25-30 perc.

Ugyanezt barmilyen kagyloval is el lehet kesziteni.

2011. júl. 3. 23:46
Nekem a kedvencem a fehérboros-tejszínes tengergyümölcsei. :) Mennyei, és gyorsan-könnyen elkészíthető.
2011. júl. 3. 21:58

valamint szerintem no oregano, de ez már csak privát vélemény


és ha muszáj hagyma, akkor salotta, és nem vöröshagyma

22. 07c4794583 (válaszként erre: 21. - Sort)
2011. júl. 3. 21:58

"ha szereted a csípőset, chilivel"


ha nem teszel bele csípőset, nem lesz az arrabbiata - az arrabbiata mérgeset, felbosszantottat jelent olaszul, és kizárólag csípős ételekre használják

21. Sort
2011. júl. 3. 21:26
Olivaoljaon keves hagymat megpiritasz. Friss paradicsomot leforrazol, majd a hejat leszeded, aprora vagva a hagymahoz adod, majd mehet bele a a rak es a kagylo. Sozd meg, es fuszerezd keves borssal, bazsalikommal, oreganoval, metelohagymaval nem keves fokhagymaval es ha szereted a csiposet, chilivel. Gyakorlatilag barmilyen teszta jo hozza, spagetti, linguini, penne, mezze, rigattoni, tagliatelle. Maris kesz az Arabiata con frutti di mare. En igy csinalom, es nem sajat recept, egy Michelin csillagos seftol tanultam.
2011. júl. 3. 18:33
Köszönöm mindenkinek a segítséget, még gondolkodom , hogy melyiket probáljam ki.:-)
2011. júl. 3. 14:41

Ezt így mindenképp próbáld ki (az exemmel ütöttük így össze a gyors, fenséges vacsit):

Bő, forró olajban, egyszerre kevés garnélát kisütsz, majd leöntöd a következő keverékkel: olaj (amilyet szeretsz), zúzott fokhagyma, aprított petrezselyem. Összerázogatod, majd egy szűrőbe átrakod, hogy lecsepegjen kicsit. Só nem kell!!

Citrommal díszíted. Isteni!!!

2011. júl. 3. 14:34
De jó kis fórum, fel is vettem kedvencbe!:DDD
2011. júl. 3. 14:30

Én a legjobban nem is spagettivel, hanem vékonyra szelt pirítóssal szeretem.


Én így csinálom:


50 % olívaolaj - 50% vajat felmelegítek (nem margarint! vajat!!)

de lassan, mert a túl forrú vaj megég, barnul, azt nem szabad hagyni


belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát és beleteszem a kagylókat, olyan 3-4 percig párolom, hogy elkezdjen színűk lenni, sózom, őrölt fehérborssal borsozom


beleöntök 2 dl minőségi asztali fehérbort (semmi főzőbor meg olcsó bor, mert az mindent elront), és 4 perc forralással elforralom az alkohol nagy részét


hozzáadok 0.5-1 dl házi hal alaplevet - ha nincs, akkor csirkéset - és azzal is forralom kisebb lángon egy pár percet. ha túl sűrű, híg a lé, egy kis liszttel meg lehet hinteni, de nem feltétlen szükséges


a végén rengeteg apróra vágott friss petrezselymet (szárított nem jó) beleszórók, és azt még egy 60-90 mp-ig rottyantom együtt a kagylókkal.


finomra szelt pirítóssal vagy natúr spagettivel lehet enni.

2011. júl. 3. 14:08
Én úgy szoktam, ahogy az olasz főnöknőmtől tanultam (egyszerű és gyors). Olivaolajon lekapatom az apróra vágott fokhagymát (éppen csak), nyakon öntöm apróra vágott parival, vagy (itt lehet kapni apróra vágott parikonzervet, ebből két dobozzal szoktam tenni fél kg garnélához), ezt épp összerottyantom, beleteszem a garnélát (a háta közepét be szoktam vágni, úgy könnyebb kiszedni a "héjából", amikor esszük, ha pucoltat vettél, akkor ezt a részt megúsztad) + a kagylót, ha azt is vettem, nagyjából 15 percig főzöm a paradicsomos lében, ezalatt megfő hozzá a spagetti, amit leszűrés után beleöntök a rákos paradicsomos cuccba, jól összekeverem és nyamiiii. Jaaaa, természetesen só, kevés bors, és én szoktam bele tenni kevés apróra vágott petrezselymet és kevés őrölt szerecsendiót. Nagyon fini, gyors, és nagyon egyszerű.
2011. júl. 3. 14:05
Mi vajban szoktuk megpárolni, főzőtejszínnel felöltjük, fokhagymát, petrezselymet szórunk rá. Isteni!
2011. júl. 3. 13:52
Vajban párolva, petrezselyemmel megszórva. Tesóm egyszer csinált ilyet, és nagyon fincsi volt. :)
2011. júl. 3. 13:48
Oliva, fokhagyma, petrezselyem...a férjem így szereti. :)Én meg sehogysem...:)
12. naomi1
2011. júl. 3. 13:40

En a rakot foghagymasan szoktam elkesziteni. Olivalajon megdinsztelem a foghagymat es hozzaadom a rakot. megforgatom egyutt addig mig el nem keszul. Nem kell neki sok ido ha pl. szurke a rakod ha rozsaszinre szinezodik akkor kesz. wokkosan keszitem ami azt jelenti hogy vagy rizst vagy sult tesztat keszitek melle.

A kagylo helyastol van vagy annelkul? Helyasat felteszed egy fazekba leve zoldsegekkel, kis bor, so bors, fozod mi ki nem nyilnak. szosszal talalod. en vagy koktelszoszt vagy joghurtos-kaporszoszt csinalok melle. A fegyasztott rakot ugyanigy meg lehet fozni, vagy akar levesnek elkesziteni. Kagylo leves. ha erdekel adok receptet ahogy en szoktam...

11. e213a2971d (válaszként erre: 9. - Cicabarát21)
2011. júl. 3. 13:00

Hú, a gomba tényleg feldobhatja!!!

Ezt ki fogom próbálni (vagy próbáltatni), az biztos.

Bár a fehérboros megoldás is tetszik.:)

2011. júl. 3. 12:52
Bocsi, kifelejtettem a fokhagymát:-), azt is vékonyra vágom és a gomba mellett párolom.
2011. júl. 3. 12:38

Én így szoktam:

olaj, vékonyra vágott gomba, petrezselyem, ezeket megpárolom, ízesítem, jó sok paradicsom pürét teszek rá, összefőzöm, kicsit megfőzöm a rákot, beleteszem, közben főzök ki tésztát, ha kész beleteszem a szószba, kevergetem, és a végén mozzarellát teszek rá. Ha a mozzarella megolvadt, lekapcsolom. Isteni:-))))

8. eda93927a9 (válaszként erre: 4. - Eda93927a9)
2011. júl. 3. 11:02
A tenger gyümölcsei zacskón valami ilyesmi recept volt, a borsra nem emlékszem pontosan, hogy kell-e hozzá. Ahogy itt olvastam ,lehet, hogy zúzott fokhagyma.
2011. júl. 3. 10:57
én így szoktam csinálni
2011. júl. 3. 10:56
Az olajban megpárolod a finomra metélt vörös és fokhagymát. Beledobod az ízlés szerint magmentesített és kis darabokra vagdalt chilit és nagy lángon átsütöd, amíg a rák rózsaszínűvé válik. Felöntöd a borral és a tejszínnel, belekevered a lecsepegtetett natúr kagylót és enyhe sűrűsödésig forralod. A tésztát tálalás előtt, előírás szerint roppanósra főzöd, majd lecsepegtetve, a raguba kevered a csíkokra vágott bazsalikommal együtt.
2011. júl. 3. 10:56

Olívaolaj, fokhagyma, esetleg paradicsompüré bele...

És tésztával összekeverni.

2011. júl. 3. 10:55
fehérborban párolva sóval, borssal
2011. júl. 3. 10:55
Addig rendben van, de magát a cuccost , hogyan csináljam?
2011. júl. 3. 10:54
csinálj hozzá spagetti tésztát
2011. júl. 3. 10:53
Vettem egy csomag rákot, és kagylóhúst, hogyan tudnám a legfinomabban elkészíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook