Hogyan kell elkészíteni a világ legfinomabb túrótortáját? (tudásbázis)
TÚRÓTORTA Ez piskóta nélküli, minden ismerősöm szereti.
HOZZÁVALÓK:
0,5 kg túró
0,5 liter tej
3 tojás sárgája (a fehérje nem kell - jó lesz madártejbe plusz "madárként", addig lefagyasztható)
15 dkg cukor
1 cs. (5 dkg.)zselatin
(az 5 dkg zselatin kb. 5 kiskanálnyi: 3 kiskanállal kell a tortába, és 2 kiskanállal a tetején lévő gyümölcszseléhez)
2 cs. vaníliáscukor
Tetejére: tetszés szerint gyümölcs, illetve 2,5 dl gyümölcsléből, vagy szörpből és a 2 kávéskanál zseléből készített gyümölcszselé.
Elkészítés:
A fél kiló túrót a 3 tojás sárgájával és 10 dkg cukorral kikeverjük.Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, és egy csipet sót. A maradék 5 dkg cukorral a 3 kiskanál zselatint elkeverjük, majd felöntjük a fél liter tejjel és felforraljuk. A túrós masszához keverjük, majd az egészet kivehető aljú v. oldalú - lehetőleg nem fém tortaformába öntjük.Ha csak fém van, béleljük ki folpackkal az alját és az oldalát is. (Kicsit macerás de megéri, mert a túró savtartalma megtámadja a fémet, s fémízű lesz a torta).
Hűtőbe rakjuk dermedni, majd kb. 4 óra múlva gyümölccsel és a gyümölcszselével díszítjük. Pár óra dermedés után szeletelhető.
óóóó, nagyszerű és tényleg egyszerű.
Jöhet:)
nekem van..és bevált! rettentő finom és gyors! szívesen megosztom veled!
alapja egy 2-3 tojásos piskóta lap.
1 kg. krémrúrót (nem előre ízesített, csak natúr!!) 1 rámával és ízlés szerinti porcukorral simára kavarsz, bele vanília és citromhéj, és 4- 5 tojássárgája.
1 cs. zselatint felmelegített 1 -1/2 1 dl. tejben feloldassz, közben a tojásfehérjét felvered és ezt összekavarod.
Kerek kapcsos tortaformába töltöd és mehet a hűtőbe
ha még kicsit fel akarod turbóuzni, amikor félig kezd dermedni, tehetsz a tetejére gyümölcsöt, ill. gyümülcskocsonyát, esetleg nyomhatsz vele babapiskótát...vagy ahogy szeretitek:)
sztem nagyon finom és gyors:)
További ajánlott fórumok:
- A paprikás krumpli mivel a legfinomabb?
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Melyik a legfinomabb virsli?
- Hogyan "koptassam le" a legfinomabban?
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Vettem egy csomag rákot, és kagylóhúst, hogyan tudnám a legfinomabban elkészíteni?