Túró torta sütés nélkül (UPDATE 1) recept
25 perc
Szénhidrátszegény
A Túró torta sütés nélkül (UPDATE 1) hozzávalói:
25 dkg delma light margarin,
50 dkg zsírszegény túró,
3-4 evőkanál porédesítő,
1 evőkanál folyékony édesítő,
1 kis csomag vaníliás fruktóz,
5 dl sovány tej,
1,5 csomag zselatin,
kb 15 dkg bármilyen édes U1 keksz, (vagy ha nincs, akkor a cukormentes Detki háztartási keksz is megfelel)
kb 10 dkg gyümölcs.
A Túró torta sütés nélkül (UPDATE 1) elkészítési módja:
A puha margarint a porédesítővel és a fruktózzal kikeverjük, majd hozzákeverjük az áttört túrót is. A tej felét a folyékony édesítővel felforraljuk, másik felébe pedig leáztatjuk a zselatint. Majd összeöntjük a 2 tejet és a túrós masszához keverjük. Az egészet teljesen homogénre kell keverni. (Nyugodtan keverhetjük habverővel is). Ezt a masszát egy kicsit hűtőbe kell tenni. (Kb 10 perc) Akkor jó, ha sűrűn folyós az állaga. Egy 3 literes lábos aljára alufóliát teszünk, (így könnyebb a végén kiborítani), Majd a következő módon rétegezzük az anyagokat: 1. sor: túrós keverék, 2 sor: keksz, 3. sor: túró, 4. sor gyümölcs szeletek, 5 sor: túró, 6. sor: keksz, 7. sor túró. (Tehát a túrós masszát 4 felé kell elosztani.) A lábost 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd szélét körbevágva óvatosan tányérra borítjuk és tetszés szerint díszítjük.
1. Ha véletlenül sokáig hagytuk a masszát a hűtőben és nagyon megkeményedett, vissza lehet kicsit melegíteni.
2. Az édességét mindenki kóstolja meg, az édesítő arányán lehet változtatni ízlés szerint.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2009. dec. 26. 05:05
A túró torta sütés nélkül (update 1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.