Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tudtok olyan esetet ismerőseitek köréből, ahol elvettek babát az anyától válás során? fórum

Tudtok olyan esetet ismerőseitek köréből, ahol elvettek babát az anyától válás során? (beszélgetés)

16. szeszi22 (válaszként erre: 10. - Mandy40)
2014. jan. 22. 20:42
ja és az apa távozott egy másik nő miatt, mert megunta hogy itthon már kevesebb figyelem jut neki....
15. moonlight13 (válaszként erre: 12. - Vecus)
2014. jan. 21. 21:11
De nem az volt az ok, hogy a nő kevesebbet keresett, mint a férmi! Csak erre gondoltam!
14. moonlight13 (válaszként erre: 11. - Szeszi22)
2014. jan. 21. 21:09
Biztos háttered van, nem veszik el Tőled a gyereket! Én is GYED alatt váltam.Még azt is megkérdezték, kérek-e asszonytartást!
13. vecus (válaszként erre: 11. - Szeszi22)
2014. jan. 21. 16:42

Ilyen esetben ha szülői segítség is van nem szokták a gyereket elvenni.

Ez stabil háttérnek minősül.

Nem hiszem hogy lenne esélye a volt párodnak.

Kitartás!

12. vecus (válaszként erre: 9. - Moonlight13)
2014. jan. 21. 16:37
Pont ezt írtam az elején hogy nem volt képes stabil hátteret biztosítani a gyereknek.
2014. jan. 21. 16:26

Sziasztok bocsánat csak most jutottam ide.

Mikor összeveszünk az exem mindig mondja hogy ha megakarna bántani simán elvenné a gyereket is.

Én anyuékkal lakok saját kertes családi házban, viszont csak gyest, csp-t és majd a gyerek tartást fogom kapni.

Ez exem keres 130at, és állandóan ezzel jön hogy erre neki itélnék a gyereket. 12 hónaposról van szó. Az exemnek van egy másfél szobás lakása, de elmaradt két éve a hiteltörlesztéssel, tartozik a közös költségbe. Hitele van otp-be még és a raiffaisen bankban is. Volt már hogy behajtócégtől harcolta vissza a lakást. Ha ezeket levonjuk a fizetése rosszabb mint az enyém, és nálunk még itt van anyuék része is.

Van 3 albérlője akik haverok, nem tudom cigiznek e még a lakásban.

De állandóan ezzel jön hogy erre odaítélnék neki a gyereket, és ha valami nem úgy lesz ahogy ő akarja majd elveszi. Pl. ha nem engedem hogy elvegye amikor csak akarja. Amíg nincs meg a végzés nem adtam oda a gyerkőcöt, félek is, meg mióta elment csak havi 3 órát szán rá, s lassan a kicsim meg sem ismeri az apját. Nem iszok, nem drogozok, cigizni sosem cigiztem s nem vagyok elmebeteg sem :)

2014. jan. 21. 08:41

Bíró, ügyvéd és pszichológus függő, és akkor még nem beszéltem a gyerekek koráról. 12 fölött a gyermeket meghallgatják, pszichológus vizsgálja, és utána nézik a körülményeket csak.

Az biztos, hogy én nem is egy olyat ismerek ahol az apa neveli a gyereket/gyerekeket és talán ez jobb is így a porontyokat illetően.

Ettől függetlenül kizáró ok: alkoholizmus, drog, agresszivitás, jövedelem hiánya .... , de érdekes módon a prostik nem, legalábbis én ezt hallottam.

A magyar bíróságokról még azért azt is jó tudni, hogy nagyon lassú az ügymenetük, és igen "érdekeltek".

Szóval a körülmény is lehet ok, meg a megfelelő családi háttér, a kicsapongó életmód, és a munkanélküliség is.

Az egyetlen ami talán a kezdetek óta ne változott az az, hogy ha a gyermeke valmelyik fél bántja, az tuti, hoy kizárt, hogy megapa, vagy ha valamelyik fél távozik a közös otthonból. Otthagyásnak minősül.

Talán tudtam segíteni, bár nem tusom a kérdezőnek mi volt a célja, vagy valójában mi érdekelte ezzel kapcsolatban.

9. moonlight13 (válaszként erre: 7. - Vecus)
2014. jan. 20. 21:30

És miért kellett neki többször költözködni? Ezek szerint mégsem tudta biztosítani a nyugodt hátteret a gyereknek!

Amiatt, hogy az egyik szülő sokkal jobban keres, nem ítélik neki a gyereket!

8. a0c1361e44 (válaszként erre: 7. - Vecus)
2014. jan. 20. 20:46

De akkor ő nagyon nem tudta eltartani a gyereket, nem?

Mert az, hogy valaki albérletben lakik, de azt fizeti, van enni való, stb., akkor nem veszik el.

7. vecus (válaszként erre: 5. - A0c1361e44)
2014. jan. 20. 19:16

De sajna ez volt az ok.

Ma már nincs az hogy az anyánál a helye a gyereknek, hanem azt nézik ki tud rendes körülményeket biztosítani.

Sőt ilyenkor ha elég idős a gyerek de nincs még 14 éves akkor még pszichológusi meghallgatás is lehet.

Kb két éves huza-vona volt az ismerősömnél. És ez alatt többször is kénytelen volt költözni. Így ez nem tartotta a bírónő szerencsésnek így az apa javára döntött.

2014. jan. 20. 17:55
Nekünk van egy barátunk, aki egyedül nevelte a lányát, mert a felesége elég fura volt. Meg is egyeztek, illetve a bíróság is így döntött.
5. a0c1361e44 (válaszként erre: 4. - Vecus)
2014. jan. 20. 17:53
Szerintem nem ezért vették el tőlük....
4. vecus (válaszként erre: 1. - Szeszi22)
2014. jan. 20. 16:30

Két olyan anyát is ismerek akiktől elvették a gyerekeit. Mindkettőnél ugyan azért.

Az ok az volt hogy nem tudott stabil hátteret biztosítani.

Nem ivott és nem drogozott, csak albérletben lakott és fele annyit keresett mint a gyerek apja akinek saját lakása volt.

3. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Szeszi22)
2014. jan. 19. 22:13
Csak akkor veszik el, ha nem tudod ellátni, alkoholista, drogos, k.., stb. vagy!
2. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Szeszi22)
2014. jan. 19. 22:12

Mennyi idős?

Én egyébként nem hallottam az ismerősök körében ilyenről.

2014. jan. 19. 18:52

Tudtok olyan esetet ismerősötök köréből ahol elvettek babát az anyától válás során?

ha igen miért?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook