Tudtok NEM ÉDES megfázásra való szert? (beszélgetős fórum)
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Etr4)
aug. 18. 04:32
Köszönöm a válaszokat. Másnapra annyival jobban lettem, hogy el tudtam vonatozni a környező nagyobb településre és venni eukaliptusz olajat, azt szoktam szippantgatni, ha légúti panaszaim vannak. Gyógyszert végül nem is vettem mert mire leszálltam a vonatról aránylag jól éreztem magam és úgy döntöttem, hogy ezen a szinten kilábalok gyógyszer nélkül is. Úgy is lett, au utána következő napra már 90%-os voltam. De azért a lenti szereket felírtam, hogy legközelebbre legyen otthon, ha ilyen adódik. Köszi még egyszer a javaslatokat.
21. gigi>
aug. 13. 21:53
Este két szem Kalmopyrin meleg folyadékban feloldva, és reggelre máris jól érzed magad.
Nem egészben lenyelni,mert ki készíti a gyomrot.
20. Piroska52
aug. 13. 21:52
Ha gyógyítják 7 napig tart, ha nem, 1hétig.
Szombaton tört ki rajtam, remélem mire letelik, már jól leszek
19. Anyagi (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 21:25
Van tabletta is!
Recept nélkül adják!
18. etr4 (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 15:26
Vírusra nincs gyógyszer! Csak tünetenyhítő szer van, de néha az is felesleges, sokszor az sem kell. Bár nem részletezted a tüneteidet, de max orrcsepp elalvás előtt, de max ennyi. Majd írd meg hogy vagy persze!
17. 6b12a4f57f (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 14:01
Gyömbértea. :D Mindenre is jó.
16. Holurt Waxhton
aug. 13. 12:43
Maximálisan egyetértek Myra-val. Az összes gyógyszernek van mellékhatása, némelyiknek nem is elhanyagolható mértékű. Az van belekódolva az emberekbe, hogy a gyógyszer az egy csodaszer. Nem, nem az. A gyógyszer egy üzlet. Hatalmas üzlet. (Persze vannak esetek, amikor nincs más megoldás) Az antibiotikummal csak erősíti az ember az antibiotikum rezisztens baktériumokat, mert ők is élni akarnak, szaporodni, ezért mutálódnak. Ezért legközelebb sokkal nagyobb hatóanyagú gyógyszert kell bevennie az embernek, mert az előző nem hat. Nem beszélve arról, hogy tönkreteszi az ember bélflóráját. Szóval.. Inkább a természetes, vagy természet-közeli módszerekre kellene átállni. Én a Echinacea (bíbor kasvirág) cseppeket javaslom. Nem édes, és biztosan segít.
15. Myra (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 12:27
Látod pont ez az, a gyógyszer az, amit nem szabadna használnod amíg nem muszáj. Nagyon jó gyulladáscsökkentők a fokhagyma, gyömbér, propolisz, a vöröshagyma teánál köhögésre semmi sem jobb és az Aloe First, ez utóbbit torokra is fújhatod és orrcseppként is használhatod. A természetes módszerek nyilván lassabban hatnak, de nincs mellékhatásuk és rendszeres használatukkal a későbbiek folyamán elkerülheted az ilyen tüneteket, én 2013.-ban voltam utoljára taknyos, köhögős.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Lady Lavender)
aug. 13. 12:06
Nagyon sajnálom, hogy ilyen problémáid voltak de ha nem haragszol, én nem fogom a leg rosszabb opciót választani csak azért, mert neked rossz volt. Vannak olyan kondíciók amiknél van választási lehetőség, az enyém ilyen. POnt ezért tettem fel a kérdést, mert ugyebár azért van az ember esze, hogy gondolkodjon és a lehető leg opcimálisabb megoldást megtalálja. Remélem megérted, ha nem fogom én is kínozni magam csak azért, mert neked kellett. Betegségmentes napot!
13. 94a06e9696 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 10:44
A coldrexnek is van tablettája...
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 10:28
Nagyon sokan nem tudnak semmilyen tablettát lenyelni, lehet hogy egyből arra gondolt, hogy azok kizárva, hogyha így kérdezted, ahogy itt is feltetted a kérdést.
aug. 13. 09:23
Köszönöm a javaslatokat, valamelyik gyógyszernél fogok maradni. Vissza is hívtam a patikust és "megköszöntem" neki a tegnapi tájékoztatást, ami csak az orrspray-ekre és a porokra terjedt ki. Hogy lehet valaki olyan balfék, hogy a tablettákról említést sem tesz, amikor a lehetőségekről kérdezik. Érthetetlen számomra.
10. globus
aug. 13. 08:18
Paxirasol oldat köhögésre való, na az aztán nem édes. Brrr!
9. elbb
aug. 13. 08:08
Ezek az ivós cuccok paracetamol tartalmúak, én nem erőltetném a használatukat. Egy sima megfázásra én a Kalmopyrint szoktam beszedni, este egy forró fürdő, utána be az ágyba, egy tabletta, sokszor már reggelre csodát tesz. De amúgy 3x1 tabblettát lehet szedni.
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 07:48
Coldrexből, Neocitranból van tabletta is, egyébként ha a gyógyszertárba bemész ezzel a kérdéssel, garantáltan tudnak segíteni.
7. libikóka
aug. 13. 04:36
Rhinathiol Cold tabletta,,nagyon jól működik.
6. Józsibirka
aug. 13. 04:33
HP
5. Lady Lavender (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 04:28
Te most rinyalsz, mint a nem-tetszik-íze van, meg egy gyerek?
Xd az életben is sok mindent lengyelünk képletesen.
Én több mint egy hétig büdös tabblettákat nyeldestem le napi négyszer, hogy jàrni tudjak. Kirúgtak, mert nem voltam képes rohangàszni.
És neked nem finom a szirup a nyafira... Sajnálatos.
4. bnedora (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 12. 23:37
Algopyrin, Kalmopyrin nálam mindig segít.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 94a06e9696)
aug. 12. 23:25
Lehet vény nélkül tablettát kapni? FElhívtam a gyógyszertárat és tabblettáról nem beszéltek csak orrspray-ről és porokról. Na egy port ki is próbáltam, még most ir rosszul vagy ettől az agyon édesített valamitől, pedig csak töredékét ittam meg, azt is jól felhigítva.
2. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 12. 23:09
Miért nem tablettát veszel be? Többet is ér, és tuti nem édes...
aug. 12. 22:43
Sziasztok. Bekaptam valami vírust, de a Coldrexhez hasonló agyon édesített kotyvalékot inkább passzolnám. Hányingerkeltően édesek, nem is tudom, hogy tervezhették őket ilyen geil-re. Tudtok olyan szert ami nem édes?
További ajánlott fórumok:
- Tudtok valami szert a szervezet elsavasodása ellen, ami nem gyógyszer?
- Törökországba megyünk nyaralni 4 és 7 éves gyerekkel.Tudtok valami szert amivel felkészíthetem a gyomrukat az ottani ételekre?Pl:Normaflore?
- Rándulásra, ficamra tudtok rendkívül hatékony szert vagy praktikát?
- Nem tudtok valami hatásos módszert a hajnövekedés serkentésére?
- Egy 14hós babának milyen gyógyszert lehet adni megfázásra?
- Laktózmentes homeopátiás szereket tudtok ajánlani megfázásra?