Törökországba megyünk nyaralni 4 és 7 éves gyerekkel.Tudtok valami szert amivel felkészíthetem a gyomrukat az ottani ételekre?Pl:Normaflore? (tudásbázis kérdés)
És még egy dolog..... nem akarok túl buzgónak tűnni!
Kisfiamnak nagyon jól bírja a napot a kis bőre. De azért ott, a 45 fokban, egész nap vagy a tengerben, vagy a medencében.... az azért kemény!
Én úgy kentem a kicsit, hogy First-el (Aloe) befújtam az egész kis testét, megvártam míg megszárad, után egy szintén Aloe-s 40-es naptejjel (már nem tudom mi volt a neve) kentem be.
Olyan gyönyörű barna volt, csak úgy világított a kék szeme! És egy picit sem kapta meg a nap!
Én kérek elnézést hogy eltértem a témától :)))))
Jó nyaralást nektek!!!!!!
Eléggé eltértünk a topik eredeti témájától, ezért azt javaslom, folytassuk a
Nyaralás gyerekkel!?
(Egyéb babás témák)
Hát ez jópofa..... pont tőled, aki c vágányra vitte a topicot - akkor gyengébbek kedvéért - a topic indító hozzászólása és kérdése ez volt:
Törökországba megyünk nyaralni 4 és 7 éves gyerekkel.Tudtok valami szert amivel felkészíthetem a gyomrukat az ottani ételekre?Pl:Normaflore?
ITT NEM AZ A KÉRDÉS HOGY VIGYÜK-E A GYEREKET VAGY SEM!!! És tényleg.... a te véleményed a "Nyaralás gyerekkel" topicba tartozik - nem ide!
Úgyhogy akkor a topic eredeti kérdésének megfelelően:
Szia Zuzuka :)
2 éve voltunk Törökországban, akkor volt a kisfiam 3,5 éves. IMÁDTA! Semmit nem adtam neki se itthon - se ott, viszont mindennel felszerelkeztem, ha netántán mégis! Egyre nagyon figyeltem - ahogy a többiek is írták - vizet nem ittunk, sőt ásványvízzel mostunk még fogat is!!! Ettünk gyümölcsöt is - persze csak a szállodában. A gyerekem mindent megkóstolt, az utcai fagyit is és semmitől semmi baja nem lett. Persze ez egyénenként változó. Ha a gyerkőceid gyomra amúgy is érzékenyebb, akkor már itthon érdemes elkezdeni adni nekik bármit, amit szoktatok használni.
És hidd el.... évek múlva is emlegetni fogják ezt a nyaralást, ahogy az én kisfiam is mai napig megkérdezi, hogy mikor megyünk megint Törökországba, mikor fürödhet megint a delfinekkel? :))) Egy igazi szuper élmény nem fog a feledés homályába veszni!!!!!!
Kedves nyaralók!
Eléggé eltértünk a topik eredeti témájától, ezért azt javaslom, folytassuk a
Nyaralás gyerekkel!?
(Egyéb babás témák)
topikban. Átmásoltam a hozzászólásaitokat.
A 2. mondatoddal teljes mértékben egyetértek. :)
Képtelenség, hogy mindent lásson a gyerek Magyarországon, annyi hely van, amit nehezen fog bejárni idős koráig is talán.
Addig nem adnád meg neki az élményt, hogy más kultúrákat, tájakat láthasson?
Hogy lássa a tengert? Hogy részt vegyen a szüleivel különböző programokban külföldön????
És magadtól is elveszed ezt az élményt?
Tehát frusztrálod magad valami buta elv miatt?
Én azt gondolom, hogy ami a szülőnek jó, az a gyereknek is jó.
Ha nekem kell, hogy a rengeteg hazai pihenés mellett évente 2x külföldön töltődjek, az a gyerekemre is pozitív hatással lesz, hiszen ha nekem jó, neki is.
Semmiképpen nem hagynám itthon, hiszen az én vérem, az akit a legjobban szeretek, így vele osztom meg a legjobb dolgokat is.
És a gyerekek igenis érzékelik, hogy a nyaralás más, mint amit eddig tapasztaltak.
Rengeteget utazunk együtt kisgyermekes barátokkal. Felejthetetlen amikor csillog a gyerek szeme, mert olyanokat lát amit otthon nem, legyen ez állat, tenger, virág, bármi....
Nemsokára mi is gyerekkel utazunk majd.
És alig várom.
Egyébként Magyarországon is rengeteget utazunk, nekünk ez a hobbink. Ebből sem fogom kihagyni a gyereket.
Mert ő a legfontosabb nekem.
Ez a "világlátás" baromi mulatságos.
De azért hajrá! Egy 11 hónapos mennyire fogja értékelni a Colosseumot!
Köszönöm a tájékoztatást. Én akkor is azt mondom mindenki odaviszi a gyerekét ahova szeretné! Én nem viszem külföldre csak ha már itt mindent láttunk! Igaz mi sokhelyen voltunk itt Mo-on, és inkább ezeket a gyönyörű helyeket részesítem előnyben míg a gyerekek kicsik!
Jó nyaralást mindenkinek!
1. hogy világot láthassanak
2. mert élmény egyaránt nekik és a szülőknek is
3. sokkal nagyobb a kisgyermekes kultúra külföldön, mint itthon (szállodai programok, víztisztaság, külön medence, mindent adnak kisgyermekhez)
4. nagyobb tisztaság
5. a vendég az "úr", míg magyarországon még csak kezdik tanulni az igazán jó vendéglátást
6. mert egyszerűen jó, hogy megadhatjuk a gyereknek, hogy világot láthasson
És sajnos még valami....
7. legtöbbször a 4-5 csillagos szállodák külföldön olcsóbbak, mint a balatonon
egyáltalán nem kell félned a török ételektől!
ráadásul a szállodákban a hagyományosabb ízvilágot kedvelő turistákra is gondolnak, szóval biztos találtok majd mindig olyat ami ízleni fog.
a higiéniával pedig nincs gond, nem nagyobb a rizikó, mint itthon bármelyik étteremben (sőt)...
Mi tavaly voltunk gyerekekkel. Igaz ők kicsit nagyobbak, de a lényeg ugyanaz.
Kerülni kell a jeget, csapvizet, és a darált húsból készült ételeket. Nálunk a szállodában néhányan betegedtek meg e miatt. (legalábbis erre fogták)
De semmi mással nem volt gond. Egyikünknek sem ment a hasa, igaz mi már itthon elkezdtük a normaflore kúrát, napi 1-2 mindenkinek és ott is ittuk. Egyébként a törökök tényleg nagyon tiszták, és rendesek. Az ételek finomak! A szolgáltatásokkal maximálisan elégedettek voltunk.
Érezzétek jól magatokat!
Igaz törökben még nem jártam, így a témához nem tudok hozzászolni, de valami igencsak bökte a csőröm, ezért is írok. Miért van az, hogy egyesek a hülyeségükkel tudják az észt osztani. a topic indító egy egyszerű kérdést tett fel, és ha erre bizonyos emberek nem tudnak válaszolni, csak kötöszködni, akkor a véleményüket tartsák meg maguknak. mindenki saját belátása szerint dönt, és nem látok abban semmi rösszat, hogy a gyerekeikkel egy szép kirándulást terveznek, ha idősebb, ha fiatalabb gyerekekről van szó, lényegtelen. És menjenek egyedül? akkor mi a fenének szülünk? nem azért, hogy értük éljünk??
zuzuka73 jó pihenést kívánok, élvezzétek ki rendesen.
mi szombaton indulunk Olaszba, egy 6 évessel, és egy 11 hónapossal, de meg sem fordult volna a fejemben, hogy egyedül menjünk. De ami nekünk ne adatott meg, igenis szeretném, ha a gyerekeimnek megadasson, minél többet láthassanak..megkaphassanak..
szabina
Szia!
Mi tavaly voltunk, igaz nagyobbakkal. Felkészíteni nem tudod előre, de én pl, gyümölcsöt úgy adtam nekik, hogy meghámoztam. Vizet csak ásványvizet.
És amit tudok ajánlani, a török patikában kapható egy Reflor nevű por, ami jobb, mint nálunk a normeflore. Mi vettünk ugyan, de nem kellett használni. Itthon hányós vírusnál viszont nagyon hatékony volt. Vagy amit vigyél magaddal ilyen esetre: B6 vitamin, picinek hányás esetére irass Daedalonetta kúpot, vihetsz széntablettát, és ami itthon nagyon jó, az a Bonolact pro+kid por, jobb, mint a Normeflore.
Remélem, sőt, szinte biztos, hogy nem kellenek, de inkább legyen, és ne kelljen, mint fordítva. Ja, meg lázcsillapító sem árt az utipatikába :)
Jó utat!
Na köszi mi most megyünk a Balcsira a 2.5 éves lányaimmal, remélem nem kapunk el semmit!
Amugy külföldre én se vinném őket, van épp elég szép hely itt Mo-on is, nem értem miért kell külföldre utazni kisgyerekkel!
Szoktasd csak hozzá!!! :-)))
Az én lányom úgy utazott haza 22! órát, hogy meg sem nyikkant.
Olyan, mint én. Ha utazásról van szó bármit kibír. :-)
Nálunk is ez a cél. :)
Mivel nagy utazók vagyunk mi magunk is, így a gyerek is sokat fog utazni. Az idén Hévíz az uticél, mivel csak pár hónapos lesz, de jövőre már februárban a szokásos Ausztria, nyáron tenger. :)
Ez egy butaság.
A gyereknek óriási élmény és a szülőnek is, hogy együtt lehet a gyerekével egy ilyen csodás helyen.
A fertőzés pedig itthon, főleg a Balatonnál sokkal valószínűbb.
Egyetértek.
Mi múlt nyáron voltunk, semmi bajunk nem volt. Panni akkor volt másfél éves és mindent evett, de csak szállodán belül.
Törökország egy gyermekparadicsom. Mi azóta is többször megnézzük a házivideónkat, zseniális animációs programok voltak.
Az én lányom 5 hónapos kora óta utazik. 2 éves korára megjárta Ázsia bizonyos országát. :-) Azóta a malacában repülőjegyre gyűjt.
Mert a kisgyereknek nem életszükséglete, hogy tengeren nyaraljon. Inkább tortúra.
A szülőknek meg jót tesz egy kis gyerek nélkül töltött idő, amikor csak egymással vannak. Nincs az egész napos nyúzás és készenlét. Persze azért jó, ha együtt is nyaral a család pár hetet, de itthon inkább. Pláne ha még fertőzésektől is kell tartani külföldön.
De tényleg nem ez volt a kérdés.
miért ne lehetne kicsi gyereket vinni tengerhez!!
Na ne már!!!!!!!!
Szerintem ami nem árt vinni,az fájdalomcsillapító,normafloret is vihetsz,szived joga,azzal hogy adsz neki nem teszel bajt,szerintem akkor vigyél smectát is ha esetleg menne a hasatok,és hányáscsillapítót is pl B6-ot.
Csípésre vmi kenkét szerintem erre szükség lehet még mindig jobb ha ott van veletek.
Elfér!!
Dehogyisnem!
Eltölteni 1-2 felelőtlen hetet, a gyerekeket meg lepasszolni a nagymamáknak.
Ugye tényleg nem gondoltad komolyan? Mi már 1 éves gyerekkel fogunk menni tengerhez, nemhogy egy 4 évessel...
Anno engem is vittek a szüleim és emlékszem is minden élményre, amit ott szereztem.
Amúgy meg a Balatonnál aztán szépen összeszedhet minden vírust, főleg a mocskos víztől, ételeketől. A sós víz sokkal higiénikusabb egy gyereknek.
A törökökkel nem lesz baj, nagyon igényesek az ételekre.
Palackos víz meg természetes.