Tudsz NEM-et mondani? Mikor lehet illetve kell nem-et mondani? (beszélgetés)
Persze, hogy tudok. Nemet mondani tudni kell!
Amikor úgy érzem és úgy döntök.
A férjem szokott néha hisztizni ha nem fűlk a foga valamihez.Gyűlöl ügyeket intézni és előszeretettel delegálja a feladatokat.:DDDDD
Ezzel nincs is gond.Viszont néha az az érzésem,hogy egszerűbb velem megcsináltatni valamit mint megtanulni,hogyan is kell azt elvégezni.A szüleim is ilyenek.Hazaérek a melóból és kezdődik a "fogadóóra"!Persze ők is el tudnák intézni mivel egész nap itthon vannak de nem akarják megtanulni a mobiltelefon kezelést,a távirányító kezelést és még néhány praktikus dolgot.Leírtam nekik,többször megmutattam de semmi.Mégis csak a szüleim,imádom őket így némi bosszankodás után beállítom,felhívom,bediktálom,megnézem,megírom századszorra is.
De ami a legrosszabb az a anyósom.Ő aztán előszeretettel ugráltatna mindenkit maga körül!Van három gyereke,kettő nem foglakozik az óhajaival,csak a férjem na meg én!Velük mindíg történik valami így az elintéznivalók száma sem kevés.1 órányira laknak Pesttől de mindíg az a kifogás,hogy nem tudnak feljönni.Pedig nem is lenne rá szükség csak a telefont kellene felemelni és elintézni amit kell.Na ekkor jön a férjem a képbe és mivel én vagyok a gyakorlatias rám hárul a megoldás.És sajnos az anyósom az az ember aki nem is tudja hol a határ.Persze nem nagy dolgokról van szó,olyanokról amit az ember hamar elintéz viszont bosszantó,hogy a "megbízó"is ugyan olyan gyorsan és hatékonyan le tudná rendezni csak erőt kellene vennie magán.
Nem tudom,hogy mennyire voltam érthető.
Gondolom mindenkinél fordult már elő hasonló eset.
Hogyan oldjátok meg?
Többnyire hiszti,bár előfordult már,hogy az illető megcsinálta maga.
De rosszul éreztem magam.
Nem szeretek sem vitázni sem a vita témája lenni.Talán ez az oka,hogy inkább megcsinálom.
próbáltál már?
mi lett a következménye?
A megalkuvás= alárendelés
A béke = egyenlő jogok.
Szerintem:)
Ancsa:)
Már nem dolgozom.
De ha a békességet nézzük ez nem béke,hanem megalkuvás.Nem szabad.
Saját magadnak ártasz a legtöbbet mert a látszólagos béke mögött ott van a stressz!
Inkább családi körben "élvezik a képességeim gyümölcsét".:DDDD
De munkahelyen is estem már olyan csapdába,hogy én melóztam a kolléganőm pedig trécselt mondván ő hülye a témához,ami valóban így volt de nem is akart érteni hozzá.
Azóta talán ebből már kinőttem de a családomon nem tudok úrrá lenni!:DDDD
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudok nem-et mondani?
- Átvág a munkáltatóm! Megtudná valaki mondani mennyi szabit illetve táppénzt kellene kapjak?
- Tudnátok "libás-dalokat" mondani, illetve hol találok a neten ilyeneket?
- Segítség! A külföldön illetve itthon nyaralás előnyeiről illetve hátrányairól kell fogalmazást írnom. Tudnátok párat mondani?
- Meg tudnátok mondani, mi a neve annak az eszköznek, amivel póznára, illetve fára másznak fel? Mászó vas? Hol lehet olyat kapni?
- Meg tudná nekem valaki mondani, hogy idén mennyi a létminimum, illetve a lakásfenntartási támogatás kinek jár?