Átvág a munkáltatóm! Megtudná valaki mondani mennyi szabit illetve táppénzt kellene kapjak? (tudásbázis kérdés)
na így már más.
Írok privit.
Valószínűleg nem jól írtad ki a kérdést. Többen azt hiszik, hogy Te kenőpénzt adtál azért, hogy magasabb bérért legyél bejelentve.
De igazából Te az adókülönbözetet adtad oda neki azért, hogy a munkádért járó (közösben megállapodott) munkabéredre megfelelően jelentsen be....
Éljenek a szuper erkölcscsőszök! Meséld majd el ezt légyszi egy családnak, ahol nem tudnak a gyereknek enni adni, mert a szülők nem hajlandóak elvből feketén elmenni dolgozni....
Ugye Te sem gondolod, hogy a munkavállalók feladata megoldani, hogy a cégek törvényesen foglalkoztassák őket???
Bocsi, most olvastam az elejét :)
Tehát adót csalsz, erre ráveszed a főnöködet is, majd közlöd vele, újabb gyereket szeretnél, egyébként meg mész a munkaügyi bíróságra?
És ezek után még közölted vele, hogy újból szülni szeretnél?
Bocs, hogy ezt nőként írom, de ha adót csalsz, majd hisztizel a főnöködnél, hogy többet akarsz, és kiraknak, megérdemelted!
Fáradt vagyok, szóval kezdjük újra...
Szóval fizettél a munkáltatódnak, hogy jelentsen be téged annyira, amennyi a fizetésed? Merthogy ő kevesebbre akart bejelenteni, mint amennyit kézhez kapsz... És ő (hiába fizettél neki, meg ugye ez lenne a törvényes, normális) kevesebbre jelentett be?
En tisztesseges adofizeto vagyok, valos es bejelentett munkaberrel. Engedtessek mar meg nekem, hogy felhuzzam a szemoldokon az ilyen adocsalokon????
No vagyok, de meg is ertem a cegeket, hogy nem akarnak 28-35 ev kozotti not alkalmazni. Mindegy, hogy kicsi, vagy nagy cegrol van szo, nem termel, de a tenyeret tartja. Es meg a ki nem vett szabadsaga miatt ugral. (ami meg sem illetne a szulesi szabadsagon eloket, ha rajtam mulna).
Az a vicc, hogy esetemben mindegy, mennyi a fizetesem, a plafon valahol 100 ezer kornyeken van, es pont annyi "jar" majd, mint annak, akinek harmadannyi volt a bruttoja.
Ha jól értem, megkérted a főnököd a szülés előtt, hogy jelentsen be több fizetésért, hogy szülés után többet tudj majd kivasalni az államból.
Ezt megtette neked, de a költségeit te viselted.
Most arra kéred, hogy a nem valós fizetés után számfejtse neked a szabadságodat.
Ha így volt akkor semmivel sem vagy különb a főnöködnél. ugyanolyan csaló vagy.
Te fizettel a munkaltatonak azert, hogy magasabb berre jelentsen be?
Nekem az egesz tortenet zavaros. Ha te X osszegre vagy bejeneltve de tobbet kapsz, ugyanugy adot csalsz ahogy o.
Remélem, nem vetted át a 92ezret!!! ennyi összeggel
ne írj alá semmit, de magasabbal sem, ha kevesebbet akar adni.Ha megírnád hány éves vagy(a szabadság napjaihoz tudni kell)és a szülés évében hány nap volt a ki nem vett szabid, az jó lenne.Aztán számolok. Már nem vagyok aktív könyvelő, de újranézem neked, ha nincs jobb jelentkező.
További ajánlott fórumok:
- Megtudná valaki nekem mondani, hogy az erkölcsi bizonyítványt, az igénylőlap feladástól számítva kb. mikor fogom megkapni? Fontos lenne!!!!
- Tudja valaki mi a helyzet abban az esetben ha a munkáltató nem fizet táppénzt?
- Szeretném ha megtudná valaki mondani hogy mitöl van az hogy "darabos a havi vérzésem"volt már valaki hasonló cipőben?
- Megtudná valaki mondani mi kell a vállalkozói engedélyhez?Van-e valamilyen kikötés stb? Előre is köszi!
- Megtudná mondani valaki?
- Mikorra várható, hogy az Egészségpénztár utalja a táppénzt, ha már a munkáltatónak nem kell utalnia?