Tudja valaki mi a helyzet abban az esetben ha a munkáltató nem fizet táppénzt? (tudásbázis kérdés)
de nemsoká meglesz, igaz lassan már minimum két nyelv kell. Lehet nemsoká olyan hirdetést látok takarítót felveszünk minimum középfokú nyelvvizsgával XD
Ja és semmi extra állásra nem gondoltam....
Bizony bizony mennyire igazad van...
csak annyi fizetésem van ahány napot ledolgozom. Másik állást még azért nem találtam mert még nem tudok minimum középfokú angol nyelvtudást felmutatni......öööö nem külföldön ... a saját hazámban...
El vagy tévedve...
Sajnos a legtöbb MAGYAR kisvállalkozó, cég ezt csinálja :-((, tisztelet a kivételnek. Se szabi, se betegszabi, pótlékokról meg ne is beszéljük. A munkaidő a hét hat napja, 1 nap pihenőidővel (min, 9 óra/nap), és örülj, hogy dolgozhatsz. És ne gondolj magas fizetésre, a hat számjegyet nem éri el. Ha dolgozol, akkor kapsz pénzt, ha nem dolgozol, akkor nem, ennyi. Van olyan ismerősöm aki még a maga után fizetett járulékot, adót is oda kell adni a főnöknek (azt, amit a munkáltatónak kellene eleve viselni!).
Nekem több ismerősöm dolgozik pl. hipermarketben, ott igaz hogy kicsi a pénz, de jár nekik a szabadság, betegszabadság, és be vannak jelentve az "igazi" fizetésükre. A pótlékokat is megkapják.
én mikor bajba voltam a munkahelyemen, nem a saját szakszervezetemhez fordultam, hanem egy függetlenhez, és leállították az igazgatót, aki nagyon csúnya, törvénysértő dolgokat tett velem, és zsarolt.
Én tanácsolnám, hogy mindenképp külső szervet kellene ezzel felkeresni...
Bármely városban van független szakszervezet, őket kellene keresni.
Hűha!!!
3-4 hónap.. akkor elviszik a lakást a fejem felől.
Akkor azt hiszem ezt a táppénzes dolgot kihagyom... köszönöm
Csak könnyebb lett volna ha lett volna pár hetem hogy találjak valamit anélkül hogy megszakadt volna a munkaviszonyom.
Ezt már többen fontolgatták, de senki nem hajlandó lépni, mert félnek.
A cégnek olyan ügyvédei vannak hogy nem lehet őket megfogni, főleg hogy papír szerint minden rendben van, így nem is lehet őket feljelenteni. Nincs bizonyíték.
Inkább azon vagyok hogy mielőbb találjak valami mást mert ezt egyre nehezebben lehet bírni.
Se szabadság semmi.....de köszönöm a hozzászólásokat.
Sajnos nem tudok neked segíteni... ebben nem vagyok olyan jártas 4 hónapja jelentettek be... :(
De szemét mind, annyira visszaélnek a nyomorult munkások helyzetével,hogy hányingert kap az ember tőlük...és csodálkoznak,hog y nem jó kedvvel megy az ember dolgozni...
A helyzet a következő:
Ők a felvételnél jelezték, hogy táppénz esetén a rájuk vonatkozó 15 napot nem fizetik. A papírt le lehet adni, de ki nem fizetik. Csak papíron. Ugyanúgy mint a szabadságot....
Azt hallottam, ha nem a munkáltatónak adom le a táppénzes lapot, hanem beviszem a tb-be, akkor a tb kifizeti a munkáltató helyett, és ők hajtják be rajtuk.
Esetleg tud valaki erről információt?
Előre is köszönöm.
Milyen jó hogy így ki van szolgáltatva az ember...
két éve nem találtam mást, és csak azokat a napokat fizetik ki amiket ledolgozunk. A papírokban, munkaszerződésben minden rendben, és kénytelenek voltunk aláírni.
További ajánlott fórumok:
- A munkáltató le tudja nyúlni a támogatást amit Szép kártyára pályázott?
- Átvág a munkáltatóm! Megtudná valaki mondani mennyi szabit illetve táppénzt kellene kapjak?
- Mire kötelezett a munkáltató, ha nem tudja ugyanabba a munkakörbe visszahelyezni a gyes lejárta után a dolgozót?
- Tudja valaki, hogy a munkavállaló bejelentését egy kisvállalkozáshoz a könyvelő is elintézheti, vagy kizárólag a munkáltató teheti meg?
- Ki tudja, hogy mennyi időn belül kap valaki Németországba munkavállalási engedélyt, ha a munkáltató intézi és adja le a papírokat kint?
- Mikorra várható, hogy az Egészségpénztár utalja a táppénzt, ha már a munkáltatónak nem kell utalnia?