Tudja valaki mi az a FLAG vizsgálat? (tudásbázis)
nekem mindig branült tesznek be, ebbe fecskendezik az anyagot.
Utána nyilván a szervezet valahogy feldolgozza. Nincs utána hasmenés, ha ilyesmire gondolsz, nyilván a máj lebontja, aztán ágyő!
rutinműtét ,amire Neked kell menni.
Tényleg ne parázz, a vizsgálat semmiség.
Örülj neki, hogy van mód a látásod korrigálására.
a vérvételnél nem szokások ájuldozni, de ez az érfestés elég furán hangzik...a tűt ugye kiveszik a vénából azonnal?
vagy hogy ürül ki belőlem ez az anyag?
a gépes vizsgálatok megvannak, a szemtágítás elég nem jó...de ez a másik ami most jön ettől félek, a doki meg nézi és lehet szemlencsét kapok:)
de ez jó lenne, mert nem kéne kontaktlencse, és nem romlana...
sajnos a ball szemem elromlott azzal nemsok mindent tudnak már tenni:)
nekem már többször volt ilyen vizsgálatom, ne aggódj, egyáltalán nem kellemeztlen.
Először (tágítás után) a szemvizsgáló géppel átnézik a szemed, és fényképeket készítenek róla (ez villanással jár, mintha belevakuznának) , majd beadják az anyagot a vénába, és úgy is fényképeznek párat.
Én sosem voltam rosszul az érfestő anyagtól, még enyhén sem.
A vérvételtől is el lehet ájulni állítólag....
Én nem ájultam el, és még rajtam kívül nagyon sokan mások sem. Te sem fogsz...
Bocs, elég kíméletlenül írtam be, annyira nem szörnyű, nem fáj, bajod nem lehet tőle, az egyetlen kellemetlen dolog az injekció az egészben. A fényképeket úgy készítik, hogy oda kell tenned a fejed egy gép elé és nem szabad pislognod, amikor szólnak. Semmi kellemetlen nincs benne. Egy baja van, unalmas.
Miben látod a veszélyét?
Köszi:)
Én ezt nem vállalom be...félek ettől...de azért köszike!
A beteg pupilláit a vizsgálat előtt szemcseppel a lehető legnagyobbra megtágítják. Mintegy félórányi várakozás után a szemfenékről speciális szemfenék vizsgáló-kamerával fényképet készítenek. Ezt követően a könyökhajlati vénába 5 ml fluoreszcein oldatot adnak be, ami a beadás után 10-13 másodperc múlva megjelenik a szemfenéki erekben. Ekkor 1-2 másodpercenként ismét sorozatfelvételeket készítenek. Szükség lehet arra, hogy mintegy 20 perces várakozás után vagy egy későbbi időpontban újabb felvételeket készítsenek.
A vénásan beadott anyag ritkán hányingert, émelygést okozhat, ezért a vizsgálat tervezett ideje előtt 2-3 órával már nem tanácsos enni, inni.
Voltam szemészeten, és úgy néz ki ültetnek be egy szemlencsét, de mondta a doki hogy előtte egy FLAG vizsgálat kell, mi ez egyáltalán mit csinálnak akkor?
Hallottam olyat, hogy érfestést csinálnak, fecskendeznek be valami kontraszt anyagot és monitoron nézik a szemereket..
De konkrétan nem tudom i ez?
Félek tőle, mert nem tudom mire készüljek.
Ha valaki tudja mi ez és hogyan zajlik, kérem írjon nekem
Köszi előre is!
Szép napot!
További ajánlott fórumok:
- Van valaki aki tudja értelmezni az MR vizsgálati eredményeket?
- Tudja esetleg valaki, hogy miért hívják vissza az embert tüdőszürő után kiegészítő vizsgálatra?
- Tudja valaki hogyan zajlik az allergiavizsgálat csecsemőknél, ill. Budapesten tudnátok ajánlani orvost, aki ezzel foglalkozik?
- Tudja valaki milyen telefonszámon lehet a bp-i MÁV kórház MRI vizsgálatához időpontot kérni?
- Tudja valaki, hogy mi a különbség a petefészek átjárhatósági vizsgálat (HSG) és a petefészek átfúvás között?
- Tudja valaki, hogy az orvosi vizsgálatok, műtétek után járó biztosítási díjat hogy kell megigényelni a biztosítótól?