Tudja valaki, hogy az orvosi vizsgálatok, műtétek után járó biztosítási díjat hogy kell megigényelni a biztosítótól? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Nekem nem a meddőséggel kapcsolatos biztosításom van, hanem egyéb női betegségekre szóló, amely alapján a császáros szülésért kaptam pénzt. Nekem fel kellett hívnom egy telefonszámot, amely a biztosítási szerződésen szerepelt, és ott elmondták, hogy mire van szükség.
Gyakorlatilag a kórházi zárójelentés kellett hozzá, és röviden megfogalmazni egy kérvényben, hogy mit miért kérek. Nem volt bonyolult.
Remélem, tudtam segíteni ezzel.
Sok sikert a babához!
Szia Lamoni!
A meddőségi kezelések díját az egészségpénztár (OEP)fizeti a gyógyszereket 100%-ban neked kell finanszírozni, az uti költséghez nincs hozzájárulás.
Amit a TB finanszíroz arról a számlát meg sem kapod. A többiről a számlát úgy kell kérned, ahogyan a magánbiztosításod kéri. Van ahol a Te nevedre kell, hogy szóljon. Ha a magánbiztosítóddal van szerződése az orvosodnak, akkor azt ők intézik egymás között. Ha a biztosításban van önrész, akkor csak azt kell fizetned. Ha nincs szerződés akkor arra kell számolnod, hogy kifizeted az orvosodat és a kapott számla alapján térít neked a biztosító.
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Ha valaki nem biztosított, de az egészségügyi járulékot fizeti, az mammográfiai vizsgálatra jogosult?
- Mi a teendőm, ha a biztosító nem tudta leemelni a számlámról a biztosításom összegét, mert nem volt rajta fedezet?
- Mi a teendő ha még a biztosító nem küldte a kötelező biztosításra a csekket?
- Hitelfedezeti biztosítás- ha nem fizet a biztosító-tanácsok és segítség kérése