Tudja esetleg valaki, hogy miért hívják vissza az embert tüdőszürő után kiegészítő vizsgálatra? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Leírnám ami velem történt röviden. Szóval idén nyáron elmentem egy tüdőröntgenre ahol megtörtént a röntgen.Előről fotóztak állva. Azt megjegyezném hogy előtte idén májusban voltam ugyanígy egy tüdő és mellkasröntgenen ahol nem találtak ( fekve volt a röntgen)semmit sem. Szóval megtörtént a tüdőröntgen és gondoltam minden rendben van. Majd anyukám elment a leletért erre mondták neki baj van ( igaz erről vagyis arról hogy baj lenne a mai napig nem ment értesítés a lakcímre ) és anyum megkérdezte micsoda erre adoktornő ezt válaszolta neki Körkörösen vastag perem látható tenyérnyi helyen valami szürke fátyolos rész. És mondta a doktornő hogy jó lenne ha eltudnék visszatudnék menni egy ugymond másik felvételre. Erre anyum mondta nem mert nem vagyok otthol és ez mai napig így van. És mivel ez a lelet jött ki itt ahol most lakom és dolgozom elmentem egy másik tüdőröntgenre. Még valami otthol nem kellett fizetni a tüdőröntgenért jelezném 39 éves vagyok ( ki volt írva 30 év felett ingyenes a tüdőszűrés )itt 300 km idébb viszont még háziorovosi beutaló is kellett és még ezen felül 860 Ft-ot fizetni is kellett ( itt pedig az volr kiírva hogy 40 éves kor felett ingyenes a tüdőszűrés ) én azt gondoltam hogy ha otthol ez van itt is ez van szóval meglepődtem. Ja és mégvalami még fizet is az ember még beutaló is kell ami fura számomra mert vagy a beutaló és akkor nem kell fizetni vagy nem beutalózunk és akkor fizetek. Ja és még valami amikro meglett a végeredmény nem adtak róla papírt hanem vennem kellett egy egészségügyi kiskönyvet és abba pecsételte bele az eredményt a doktornő. A lényeg viszont a következő volt itt elmentem és izgultam itt mit ad ki a röntgen ( állva készítették ahogy odahaza is ). És a végeredmény a következő volt szó szerint írom. Tüdőröntgen vizsgálata NEGATÍV, Mellkasröntgenen aktuális kóros elváltozás nem látható ez pecséttel betéve. Ezt csak azért írom hogy senki se ijedjen meg ha esetleg az első röntgen valamit mutat csináltasson egy ujabbat. Majd mikor ez meglett a második megkérdeztem hogy ha az első ezt mutatta az mirét lehetett holott Májusban semmi sem látszódott erre azt válaszolta a doktornő hogy esetleg nem tudtam bentartani a levegőt vagy esetleg amikor nekitámaszkodtam a felvételnek nem törölték előtte le. Mondtam a doktornőnek senkinek nem kívánom azt a két hetet amit akkor átéltem, már mindent beképzeltem. Szóval mindenkinek csak fel a fejjel ha az első röntgenen olyasmi látszódik csináltasson egy másodikat mindeféleképpen. És mégvalami nem dohányzom. Igaz én egyből arra gondoltam hogy az is lehet elcsesztek valamit a nevem miatt mivel tucatvezetéknévvel rendelkezzem és ebből sajna már volt gondom.Remélem megnyugtatóak voltak szavaim. Mindenkinek további szép és egészséges napokat kívánok.
Sziasztok ! Kézcsókom a hölgyeknek!
Ne ijedj meg, ilyen szokott lenni néha. Vagy rossz a gép, vagy nem sikerült a felvétel valami miatt..
Anyunak is nemrég láttak valamit, vissza kellett mennie, persze aggódtunk...
Kiderült végül, hogy semmi baja nincs, konkrétan a fehér folt, ami a felvételen látszódott, az a cicije volt....
olyan régi készülékkel végzik a szűrést, hogy nálunk a falu harmadát visszarendelték tavaly.egy évben én is visszakerültem.Épp nálam fogyott ki a film ,és nem sikerült a felvétel.
saját érdekében, szöveggel, két hét múlva jelenjen meg.
Na én már aznap egy magánrendelőben voltam, és semmi baj nem volt.Két hetet ki bír ki várni.Csak meg kellett jelenjek, még elnézést sem kértek. A felvételen semmi nem volt,de annyira semmi, mert nem sikerült.Miért nem írta rá, hogy a felvétel rossz.Ja, asszonyom nincs nekünk erre időnk.
Én azóta magánrendelésre járok évente.EKG, vérvétel,röntgen, meghallgatózik. 2000 ft és azonnal tudom, mi van.
Nem beszélve arról, annyi ember nyomja magát oda abba a készülékbe, soha le nem törölik, senki után.Ebben a TBC-s AIDS-es , H1N1-es világban,ez lenne a minimum, borzalmas.
További ajánlott fórumok:
- Ruhák, kiegészítők
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Hatással lehet a hőtérképes vizsgálatra az előző napi buli, esetleg alkoholfogyasztás?
- Retro ruhák, kiegészítők (60'-as, 70'-es évek). Hol (milyen boltban, esetleg internetes oldalon) találok ilyeneket?
- Ha genetikusan öröklődik az Alzheimer, esetleg egy MRI vizsgálat kimutathatja?
- Vas esetleg Zala megyében keresek biorezonancia vizsgálatot és/vagy íriszdiagnosztikát.