Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben? (tudásbázis)
Sziasztok.Van egy egyszerű recept,érdemes kipróbálni!
30 dkg liszt,lehet teljes kiörlésű is,20 dkg joghurt ,csapott teáskanál szódabikarbóna,ízlés szerint só. Ezt jól összegyúrjuk.....formázzuk,lehet egybe,de lehet kis zsömle,vagy kifliformát is készíteni. Vajas,lisztes tepsibe 15-20 perc alatt készre sütjük.
ferfiak....az enyem bele sem dugja az orrat.
Eddig edesitovel keszitettem a sutiket es persze a kakaosakat fekete lisztel, fel sem tunt neki, nem kotottem az orrara, de most tudja, hogy nem ehetek cukrot es feherlisztet....edesseg ugyanugy keszul, de meg sem kostolja...
ja, és a sikét nem élesztő helyett van.
hiába teszel sikért, attól nem kel meg a tészta.
ajánlom figyelmedbe a [link] oldalt. ha itt sem találsz megfelelő infót, akkor szerintem sehol.
üdv.
nem pont ugyanúgy, mint a finomított lisztből, mert nem annyira könnyen kel meg a teljes liszt:))
az sem teljesen helytálló, hogy ugyanannyira egészséges, hiszen - ha mást nem is nézünk -, a teljes kiőrlésű lisztben a rostanyag fontos összetevő, segíti az emésztést.
ráadásul az íze is finomabb a teljes kiőrlésű lisztből készített termékeknek:)
liszt+viz
ösze gyurod öket és addig tartod viz alá amig nem lesz tiszta a viz
különben olyan mint a mü takony:-)))
További ajánlott fórumok:
- Kenyérsütés teljes kiőrlésű lisztből. Van valakinek jó receptje?
- Teljeskiőrlésű lisztből piskóta tészta készítése
- Fánkot szeretnék sütni de nincs megjelölve milyen lisztből kell készíteni.... Ti rétesből szoktátok vagy finomból?
- Palacsinta teljes kiőrlésű lisztből
- Teljes kiörlésű lisztből lehet nokedlit készíteni?
- Sütöttetek már teljes kiőrlésű zablisztből kenyeret, kiflit, zsömlét? Örömmel venném, ha megosztanátok velem bármilyen "zabos" receptet.